2022/924

Vízilabda eredmény az U17-es meccsen

Flúgos futam U17-es csapatunk mérkőzésén, városi derbit nyert U19-es együttesünk. 0-2-ről és 4-5-ről is fordított, és egy utolsó perces találattal 6-5-re nyert U17-es gárdánk a Budaörs ellen a regionális bajnokságban, U19-es brigádunk a Lurkó UFC otthonából második félidei jó teljesítményével hozta el mindhárom pontot.

MLSZ Regionális U-19-es Bajnokság, Nyugat 'B' csoport 4. forduló: Lurkó UFC-Király SE 0-2 (0-1).

Király SE: Horváth B. - Sásdi (Király D. a 46. p.), Ligeti, Márfy (Verasztó M. a 68. p.), Balázs B., Németh B. (Spanyó a 76. p.), Kiss R., Sabia, Bráder (Tasnádi a 83. p.), Tóth M., Péter D. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzőink: Tóth M., Bráder.

Marton Róbert: - Pénteken este az Illés Akadémián vizitáltunk, ahol bajnoki mérkőzést játszottunk a Lurkó UFC gárdájával. Vendéglátóink nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, magasan letámadtak, már a mi kapunk előterében presszingeltek, nagyon megnehezítve ezzel a labdakihozatalunkat. A félidő elején meddő mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de a kapunkra nem jelentettek komoly veszélyt. A játékrész közepétől már kiegyenlítetté vált a játék, ekkor már több veszélyes kontrát vezettünk, többet birtokoltuk a labdát, helyzeteket tudtunk kialakítani. A 40. percben a vezetést is megszerezhettük volna, de sajnos öt méterről, szemben a kapussal, tiszta helyzetből sem tudtunk betalálni. A második félidőben a pálya tengelyében nagyon feljavultunk, a két belső védőnk, valamint a Kiss-Balázs-Márfy hármas vezérletével kontrolláltuk a pálya centrumát, a masszív védekezésünk mellett kapura is veszélyesebbek lettünk. A félidő elején a Bráder-Tóth Milán kettős megtalálta a tavalyi góllövő cipőjét, és így tíz perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta csapatunkat. A kétgólos vezetés megnyugtatta a brigádot, nagyon stabilak voltunk, akár növelhettük volna előnyünket, de sajnos, két-három komoly lehetőséget is elszalasztottunk. A végeredmény úgy érzem reális, ennyivel mindenképpen jobbak voltunk. Dicséret illeti a Lurkó UFC csapatát is, hiszen a zömében 2006-os születésű srácokból álló társaság nagy lelkesedéssel, remekül játszva, végig komoly erőfeszítésre késztetett minket! Külön öröm számunkra, hogy Király Dominik hosszú sérülés után újra pályára lépett, és remek teljesítménnyel jelezte, hosszútávon is számíthatunk rá!

MLSZ Regionális U17-es Kiemelt Bajnokság, Nyugat, 5. forduló: Király SE-Budaörs 6-5 (3-2).

Király SE: Ady - Fliegler, Horváth Ba., Karvalics K., Mosonyi M. - Horváth Do., Katona, Király K. (Spanyó B. a 60. p.), Vilics - Szabó B., Baranyai N. Edző: Gombás Péter.

Gólszerzőink: Baranyai N. (2), Fliegler, Szabó B., Spanyó, Vilics.

Gombás Péter: - A mérkőzés elején hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Jó támadójátékunknak köszönhetően a félidő végére sikerült megfordítanunk az állást. A szünet után hamar egyenlítettek a vendégek, majd egy adok-kapok alakult ki, mi szereztünk vezetést majd újra a Budaörsnél volt az előny (4-5). A félidő záró szakaszában két pontrúgás után sikerült megnyernünk a mérkőzést! Ami az ellenfél kapuja előtt működött, az a sajátunknál nem, így alakult ki ez a szép eredmény. A nézőknek nagyon tetszett a mérkőzés, nekem és az edző kollégámnak már nem annyira. Ennek ellenére gratulálok a srácoknak!