Hírek
vissza
2021/721

Veszelinov: Minél többet legyek a pályán

Veszelinov: Minél többet legyek a pályán

2020 augusztusában szerződtette a szlovák bajnokság élcsapata, a DAC 1904 a Király SE tehetséges kapusát, Veszelinov Dánielt, akivel a dunaszerdahelyiek belgrádi Európa Konferencia-liga mérkőzése előtt arról beszélgettünk, hogyan vette az akadályokat az elmúlt közel egy évben?

- Tavaly egy megyei I-es együttesből igazoltál egy 2020-ban Európa Liga-induló felvidéki élcsapathoz, ahol hemzsegnek a válogatott játékosok, és egy korábbi szövetségi kapitány ült a kispadon. Mekkora ugrás volt ez neked? - vetjük fel Veszelinov Dánielnek

- Óriási. Úgy érzem, augusztustól januárig tartott az az időszak, amikor nap, mint nap azért dolgoztam, hogy sikerüljön az itteni tempót felvennem. Amikor ez megtörtént, és több lehetőséghez jutottam volna a Somorjában, a DAC szlovák másodosztályú fiókcsapatában, akkor jött egy sajnálatos sérülés. A hátsó combhajlító-izmomban volt egy szakadás, ami miatt három hónapot kellett kihagynom. De így utólag azt mondom, ennek is megvolt a maga oka, értelme, hiszen ezen időszak alatt fizikálisan rengeteget fejlődtem. Fel volt építve a rehabilitációm, napi 2-3 órát töltöttem az edzőközpont konditermében, ahol megerősödtem, plusz izmokat szedtem fel, amire szükségem volt, és amit a társak, edzők is észrevettek. Pár meccs ugyan kimaradt, amin valószínűleg játszottam volna február-márciusban, cserébe viszont olyan fizikális állapotba kerültem, ami magamtól is elvárok ezen a szinten.

- Amikor lehetőséghez jutottál a 2020/21-es idényben - négy bajnokin -, akkor a Somorjában védtél, de végig a DAC-cal edzettél. Mennyiben, miben más a megyei szinthez szokott szervezetnek a szlovák élcsapat edzése, vagy akár a másodosztályú bajnoki mérkőzések?

- Fizikálisan lényegesen erősebbek a játékosok, gyorsabb a tempó, ami gyorsabb gondolkodást és gyorsabb döntéseket kíván meg. Ez jellemző a Somorja mérkőzéseire is, és még inkább a DAC edzéseire. Abból a szempontból viszont nincs lényeges különbség, hogy nekem a megyeiben és a szlovák másodosztályban is az volt a feladatom, hogy ne kapjunk gólt. Védeni kell, minél hatékonyabban.

- Tavaly az elsőszámú hálóőr, a cseh Martin Jedlicka és a szlovákiai magyar, Száraz Benjamin volt a két kapustársad, Száraz nyáron Nagymihályba igazolt, de nem maradtál konkurencia nélkül, hiszen érkezett helyére a szlovák utánpótlás-válogatott, Martin Vantrubá a Slavia Prágától. Hol van most a helyed hármótok között?

- Az én személyes célom, hogy a 21/22-es idényben minél többet legyek pályán, erre reálisan Somorján lesz esélyem, de nincs kizárva, hogy a DAC-hoz is odakerülhetek. Nyáron Németh Antal vezetőedzőtől három felkészülési mérkőzésen is lehetőséget kaptam a DAC-ban, a Salzburg, a Haladás és a Ferencváros ellen is védhettem. Élmény és tapasztalat is volt egyben, azért kell dolgoznom a jövőben, hogy ezt minél többször átélhessem. Száraz Benji már négy éve volt a klubnál, keveset védett, játszani szeretett volna, ezért is ment Nagymihályba. A helyére érkezett Vantrubá 23 éves kora ellenére rutinos kapus, védett Dániában és legutóbb Csehországban. Napi szinten együtt dolgozunk, segítjük egymást, aki pedig lehetőséghez jut, természetesen igyekszik élni vele.

Veszelinov Dániel sokat fejlődött az elmúlt egy évben is

- Hogy érzed magad Dunaszerdahelyen?

- Tényleg nagyszerűen. Angol a közös nyelvünk, hiszen rengeteg a légiós, Ukrajnától Közép-Amerikán át egészen a Balkánig, én azonban igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot, a srácok közül szinte mindenkivel váltok naponta pár szót. Akik közelebb állnak hozzám, azok a magyar csapattársak, illetve a horvátok, hiszen félig szerb származásúként értem, beszélem a nyelvüket, és így könnyebb.

- Tartod a kapcsolatot a Király SE-vel is, rendszeresen jössz mérkőzésekre, legutóbb a KSE-Zalaszentgrót felkészülési találkozón jártál itthon.

- Igen, megszerettem Szombathelyt, az egyesületet, a Király Sportlétesítményt, ide mindig hazajövök. Boldog és nosztalgikus érzés ide tartozni. És valóban jövök is, ha van akár egy szabadnapunk is. Dunaszerdahely nincs nagyon messze, és jó egyet beszélgetni a volt társakkal. A mezőnyjátékosokkal épp úgy, mint a kapus kollégákkal, de az tény, hogy utóbbiakkal szorosabb a kapcsolat, hiszen a srácokkal a kapusszakmai kérdéseket is át szoktuk beszélni. Érdeklődnek, kíváncsiak a tapasztalataimra, bízom benne, hogy talán tudok olyat is átadni, ami nekik is hasznukra válik.   

A fotók forrása: FC DAC 1904

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
09123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek