2021/524

Vereséggel és ezüstéremmel búcsúztunk

A Király SE fennállásának legjobb felnőtt megyei I-es eredményét elérve ezüstérmesként zárta a 2020/21-es labdarúgó-bajnokságot csapatunk. A mieink a Pünkösd hétfő esti 33. fordulóban  - ami a sárga-szürkék számára befejező kör is volt egyben, mert a 34. játéknapon szabadnapos csapatunk - , a Lukácsháza vendégeként 1-0-ás vereséget szenvedtek, de négypontos előnyük az üldöző Vép előtt így is megmaradt.

Schott Lukácsháza SE-Király SE 1-0 (0-0). - Lukácsháza, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Németh T.

Lukácsháza: Kiss D. - Bolfán B., Szentkúti, Takács Dorián (Dan a 66. p.), Lengyel M. (Rosner a 90. p.), Németh R. (Krancz a 80. p.), Osztrosits, Gugcsó, Németh N., Horváth M. (Kovács M. a 64. p.), Bősze. Edző: Sántha Szilárd.

Király SE: Király M. - Takács D. (Ligeti a 85. p.), Subicz, Lakosi D., Marton Gy. - Szalay M. - Hujber (Kudron az 55. p.), Reseterits (Nyári a 46. p.), Németh D., Hegedűs (Kiss Á. a 80. p.) - Halmosi. Edző: Hegyi László.

Gólszerző: Lengyel M. a 79. percben.

Jó iramú mérkőzésen szünetig a mieink játszottak nagy fölényben, kimaradt egy Halmosi-tizenegyes, és a hazaiak kapusa, Kiss Dániel többször is bravúrokat mutatott be. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, amit a rutinos Lengyel Miklós gólja döntött el a vendéglátók javára.

A Király SE a vereség ellenére megszerezte a második helyet a bajnokságban, mert a harmadik helyen álló Vép szintén kikapott, 3-0-ra, Szentgotthárdon. Hegyi László csapata számára véget is ért az idei megyei sorozat, az utolsó fordulóban szabadnapos a Király SE.

Hegyi László, vezetőedző: - Az első félidőben nagyon nagy nyomást gyakoroltunk a házigazdákra, sok helyzet dolgoztunk ki, de még tizenegyesből sem sikerült betalálnunk. A második játékrészben már nem tudtunk ekkora fölényt mutatni, de így is volt két gólszerzési lehetőségünk. A Lukácsháza egyetlen kapura lövéssel otthon tartotta a három pontot.

Tabella