2020/913

Vendég sikerek a Haladás-Király párharcokban

A regionális utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában három korosztályunk is a Szombathelyi Haladással meccselt. Minden mérkőzésen vendég győzelem született.

U19: Szombathelyi Haladás-Király SE 1-2 (1-1).

Király SE: BÍRÓ - CZINGRÁBER, Jagodits (Takács K. a 66. p.), Hazafi, HERNÁTH - Kis L. (Vajda a 46. p.) - Márfy, Nyári, Magyaros (Skrapits a 75. p.), FÁBIÁN - Fülöp (Horváth Cs. a 93.p.). Edző: Hajmási Milán.

Gólszerzők: Mercs a 7., illetve Czingráber a 35., Fábián az 52. percben.

Hajmási Milán, vezetőedző: - A mérkőzés elején 100% ziccert hibáztunk, mire a hazai csapat pár perccel később egy védelmi megingásunkat kihasználva vezetést. Majd a 35. percben végre megtört a jég, Czingráber Kevin hatalmas szabadrúgás góljával sikerült kiegyenlítenünk. Második félidő első harmadában egy szép támadást követően megszereztük a vezetést, amit már nem is engedtünk ki a kezünkből. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak!

Az U17-es bajnokit csapatunk kérésére későbbre halasztották.

U15: Király SE-Szombathelyi Haladás 2-3 (0-2).

Király SE: Tanai - Horváth B., Fliegler, VASS D. (Teklits 74.), Horváth D. (Mosonyi 68.)- KOVÁCS Á.- Szalai (Kálmán 41.), Szabó B., KATONA, Greffer (Vilics 52.)- Radó (Nagy Á. 41.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólok: Katona R. a 43. és az 56., illetve Árvay a 26. és a 39., Hende a 44. percben.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - Tudtuk, hogy egy jó csapat látogat hozzánk, ezért érthetetlen számomra az első félidő hozzáállása. A Haladás jobban játszott, megérdemelten szerzett vezetést. A félidő végén pedig meg is duplázta az előnyét, pedig az újabb kapott gól nagyobb koncentráltsággal elkerülhető lett volna. A második félidőt jól kezdtük, gólt rúgtunk, de szinte a középkezdésből a Haladás kihasználta újbóli védelmi hibánkat. Csapatom erejét mutatja, hogy 0-2 és 1-3 eredmény után is sikerült felállnunk és szépítenünk. Sajnos ezután már nem tudtunk megújulni, akaratunk komoly egyenlítési lehetőséggel nem párosult, így csak a második félidőt tudtunk megnyerni, a mérkőzést nem.  Egy Haladás-szintű csapat ellen, nem adhatunk félidőnyi előnyt az ellenfélnek, és ilyen védelmi hibákat nem követhetünk el. Egy csatát elvesztettük, de a háborút nem.

U14: Király SE-Szombathelyi Haladás 1-2 (0-1).

Király SE: Varju - Hirsch-Nagy, Baumgartner, Béry, Wilhelm - Mayer, Bodor (Zsirai a 48. p.) - Gombás B., Deutsch, Gombás M. - Szabó B. (Varga M., a 68. p.). Edző: Hujber Bálint.

Gólszerzők: Gombás M. a 46., illetve a Macoun a 23., Horváth D. a 43. percben.

Hujber Bálint, vezetőedző: - Változtattunk a megszokott játékunkon, sokkal kijjebb engedtük ellenfelünket, bízva abban, hogy több terület lesz a védelmük mögött. Amit gyakoroltunk a héten, azt összességében visszakaptam a csapattól. Közhely, de a gól mindig hibából alakul ki. Félidőnként ezt el is követtük, és ami a legfájóbb, hogy közvetlenül a saját kapunk előtt. Viszont az ellenfél kapuja előtt az elmúlt két fordulóban görcsössé és kapkodóvá váltunk, sajnos a kapus mögé kerülve sem sikerült betalálnunk. Bízom a srácokban és abban is, hogy ez a tendencia végre megfordul.