Hírek
vissza
2023/305

Utánpótlás csapataink változó sikerrel játszottak bajnokit szombatonSzerző: Németh Zsolt

Utánpótlás csapataink változó sikerrel játszottak bajnokit szombaton

 

Az U14-es gárdánk az első félidőben fel tudott nőni a feladathoz, 0-2-ről még egalizált, a második félidő viszont nem az övüké volt.

Az U15-ös csapat nem tudta megnehezíteni a hazai pályán játszó listavezető dolgát.

Az U16-os együttes a nyári, idegenbeli siker után itthon is le tudta győzni a II. Kerület csapatát, az U17-es keret pedig gól nélküli döntetlent játszott szintén a II. Kerület ellen.

 

 

MLSZ Országos U14 Alap csoport Nyugat 14. forduló

 

III. Ker. TVE – Király SE 6-2 (2-2)

Király SE: Tóth - Sodics, Turczi, Börzsei, Kósa - Mészáros, Németh Hunor, Kolompár - Karvalics, Puporka, Németh Barna.

 

Csere: Borhy, Tanai, Harangozó, Szász Ábel.

 

Balogh István kísérte el a csapatot, így ő értékelte a fiúk játékát, hiszen Schimmer Szabolcsra felnőtt bajnoki várt Körmenden ugyanezen a napon:

 

Szombaton a bajnoki címre is esélyes, a tabellán harmadik helyen álló III. ker. TVE ellen léptünk pályára. Sajnos különböző okok miatt sokan hiányoztak a keretünkből, így elég rázósnak ígérkezett a pesti kirándulás. A meccs eleje a hazaiaké volt, az első húsz percben megilletődötten és meglehetősen pontatlanul játszottunk, amit vendéglátóink két góllal büntettek. A félidő közepére aztán mi is megérkeztünk a meccsbe: Sodics Matyi első helyzetét hidegvérrel értékesítette, majd Kolompár Zénó rúgott ritkán látható nagy gólt, jó 25 méterről! A meccs ezen szakaszában jól játszottunk, partiban voltunk a komoly játékerőt képviselő hazaiakkal. A második félidőben aztán kidomborodott a hazai csapat nagyobb tudása, végig fölényben játszva megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

A vereség ellenére nagyon elégedett vagyok a társasággal, mindenki kiadott magából mindent, az utolsó percig maximális erőbedobással fociztak a srácok! Ez egy nagyon erős ellenféllel szemben most ennyire volt elég, de csüggedni nem kell, becsülettel helyt álltunk, emelt fővel hagyhattuk el a pályát!

 

 

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Nyugat

 

Főnix Gold FC - Király SE 8-0 (4-0)

 

Király SE: Tóth - Vig Cs. - Sinkó, Nyári D., Bakucz D., Károly - Iváncsics, Gombás B., Szász F. - Sodics T., Tancsics (Bakucz M. 61.p), Szabó B. (Samu 49.p.)

 

Kovács Zsolt számolt be a találkozóról:

Egy nagyon nehéz téli alapozáson vagyunk túl, hiszen rengeteg betegség, sérülés hátráltatta a felkészülést. A héten 7-9 fővel tudtunk csak edzeni. A mérkőzést négyen is egy edzéssel a lábunkban vállalták, hogy ki tudjunk állni hétvégén.

Mindezek ellenére nem feltartott kezekkel érkeztünk a bajnokság éllovasához, amely még pontot sem vesztett a bajnokságban.

Mérkőzés elejétől érződött, hogy nem véletlen a Főnix helyezése a tabellán, fizikálisan is óriási különbség volt a két csapat között.

Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk, óriási hibák előzték meg a szituációkat, amiket egy ilyen csapat könyörtelenül ki is használt. 1-0 állásnál kapufát lőttünk, valamint volt két komolyabb gólszerzési lehetőségünk is, amivel szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést.

A második félidő első negyedórája nagyon rendben volt, hiába volt 0-4 állás, mi stabilak voltunk, volt tartása csapatnak.

Aztán sajnos megint jöttek a hibák, védővonalban több labdát is eladtunk. Amíg az ellenfél hatot cserélt, mi kapust tudtuk cserélni mezőnyben. Míg mi egy megadható 11-est nem kaptunk meg, addig az ellenfélből hárman is életük gólját szerezték meg átlövésből. Nekünk a mai napon semmi nem akart összejönni.

Gratulálunk az ellenfél csapatának, kiemelkednek ebből a bajnokságból, kívánjuk, hogy érjék el céljaikat.

Nekünk most ebből a gödörből kell kimászni, amit csak együtt fogunk tudni megtenni. Ahogy a sikereket is a CSAPAT éri el, úgy a kudarcokat is MI együtt, a CSAPATKÉNT kell megoldanunk. Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a győzelmet, néha meg kell tapasztalni, milyen lent lenni.

A srácoknak be kell látni, hogy ezt a sportot edzés nélkül nem lehet játszani. Ma az eredmény ellenére mindent megtettek, de ezen a szinten ez már kevés.

 

 

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Nyugat

 

KSE - II. Kerület 2:0

Gólszerző: László Dávid 2

Összeállítás: Varju – Wilhelm (Baumgartner), Mayer, Breznovits, Czingráber (Taschler) - Bodor, Tóth, Gergely (Kardos) - Gombás Bence, László, Gombás Máté

 

Windisch Csaba érthetően pozitív értékelést adott:

Az első félidőben korán megszereztük a vezetést, egy szép egyéni megoldást követően, majd több helyzetet sikerült még kialakítanunk a félidő végéig, de sajnos nem tudtuk gólra váltani őket. Az ellenfelük nem tudott veszélyt kialakítani a kapunk előtt, távol tartottuk őket, jól védekeztünk.

A második játékrész elején egy-két lehetőséget ismét kidolgoztunk, amiből egyet sikerült gólra váltani.

A második gól túlságosan megnyugtatta a csapatot, a mérkőzés utolsó szakaszában pontatlanul, több hibával játszottunk, amiből a II. Kerület előtt is adódott egy-egy lehetőség.

Gratulálok a csapatnak az eredményhez!

 

 

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat

 

Király SE - II. kerület 0-0 (0-0)

Ady – Márkus - Horváth Ba. – Mosonyi – Karvalics - Horváth Do. (Fliegler 62.) - Nagy Á. (Spanyó 89.) - Kovács Áb. – Vilics - Szabó B. - Balikó

 

Gombás Péter így látta a mérkőzést:

A mérkőzésen a védekezésünk stabil volt, jól működött. A támadásainkból hiányzott a minőség, a támadó zónában kevés jó döntést hoztunk.

 

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
0912345
106789101112
1113141516171819
1220212223242526
132728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek