Hírek
vissza
2022/708

U9, U10, U11: sikeres fejlesztő évad volt

U9, U10, U11: sikeres fejlesztő évad volt

Kiváló színvonalú regionális tornákon fejlődhettek a május végén lezárt idényben U9-es, U10-es és U11-es korosztályú csapataink, amelyek rendszeresen akadémiai és más B tehetségközpontú csapatokkal mérhették össze erejüket. Nézzük, hogy látták az éves teljesítményt csapataink edzői?

Hujber Bálint, vezetőedző, U9: - Úgy érzem, sikeres évad áll mögöttünk, Török Richárd kollégámmal abszolút elégedettek lehetünk. Az év során három foglalkozás plusz egy egyéni képzés keretein belül készültünk a hétvégi MLSZ Országos U9-es és a meghívásos körökre. A három edzés magába foglalt hetente egy Brainkinetik-képzést, illetve az egyéni képzés mellett a mozgáskoordináció fejlesztését is tovább alkalmaztuk. Az edzéslátogatás kiemelkedő volt a korosztályunknál, 1-2 hiányzónál több csak extrém helyzetben fordult elő. Az idei félév meghatározó lépcsőfoka a felfele áramoltatás lehetősége volt. Korosztályunkból hét (!) játékos is megmutathatta magát az U10-es csapatban, edzéseken és mérkőzéseken is egyaránt. Abszolút megállták a helyüket, nem vallottak szégyent. A teljesítményükön is észlelhető volt, hogy a nagyobb pálya, gyorsabb iram és a fizikálisan erősebb társak között nagyobb erőbedobás szükséges. Ezzel egyenesen arányosan azok a játékosaink, akik eddig kevesebb játékperchez jutottak, most bőven kaptak lehetőséget a bizonyításra. A kiemelt fordulókban ezek a játékosok is jól teljesítettek, fejlődésük teljes mértékben észlelhető volt. A nyári pihenőt követően szintet lépünk, hiszen az új szezonban már nagyobb létszámban és nagyobb pályán kell majd tovább pallérozódniuk a srácoknak. Ez sem lesz újdonság, hiszen az utolsó egy hónapban már a következő év kívánalmai szerint végeztük a foglalkozásokat.

Horváth Péter, vezetőedző, U10: - Jó évet tudhatunk magunk mögött, edzőként is minden percét élveztem a gyerekekkel eltöltött időnek, és a játékosaimon is ezt láttam edzéseken és mérkőzéseken is.  Ez egyébként a legfontosabb, szeressék, amit csinálnak, élvezzék a játékot és akkor biztosan kiadják magukból a maximumot! Ez sikerült is nekünk, úgy érzem. Az egyesület filozófiáját tartottam egész évben szem előtt, hogy egyéneket képezzünk. Ez megvalósult. Sokat fejlődtek a gyerekek, és az idősebb korosztályokban is bizonyítottak edzéseken és mérkőzéseken egyaránt. A mérkőzéseink az évben nagyon jól sikerültek, szemmel látható fejlődést mutattunk. Felvettük minden akadémiával a versenyt, sőt nemzetközi mérkőzéseken is megmutatta a korosztályom, hogy mire képes. Élmény nézni a csapat játékát. Gratulálok a gyerekeknek az elvégzett „munkához", kitartáshoz, fejlődéshez, csak így tovább, jó úton járnak! Jövőre folytatjuk!

Kiss Gábor, vezetőedző, U11: - Mivel egyesületünk B tehetségközponttá vált, így jóval erősebb, nívósabb csapatok ellen tudtunk játszani egész évben. A játékosok hamar felvették a ritmust. Edzéseken kiváló hozzáállással és lelkesedéssel edzettek a kistigrisek. Bátor, kezdeményező játékot vártam el, amit meg is kaptam tőlük. Több játékos lehetőséget kapott, hogy egy korosztállyal feljebb is tudjon játszani. Edzéseken és mérkőzéseken is kiváló játékkal, gólokkal hálálták meg a bizalmat. Egész évben az egyesület filozófiáját szem előtt tartva dolgoztunk és fejlődtünk. A célkitűzések megvalósultak edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre. Természetesen sokat kell még fejlődnünk, de minden edzésen azon vagyunk, hogy jobbak legyünk. Az eredmények nem mindig tükrözték a befektetett munkát, de összességében egy jó évet tudhatunk magunk mögött. Nagyon jó közösség alakult ki, s így könnyű a játékosokkal a közös munka. Nemzetközi tornán is részt vettünk, ahol komoly csapatokkal (Manchester United, Bayern München, Young Boys) mérkőzhettünk meg. Ami külön öröm, hogy képesek voltunk felvenni velük a küzdelmet. Szeretném megköszönni a kollégáknak az egész éves közös munkát, mely elengedhetetlen volt a gyerekek fejlődéséhez.

Kapcsolódó témák: U10-es csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
35123
3645678910
3711121314151617
3818192021222324
39252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek