2021/1109

U7, U8: nagyszerűen fejlődnek a gyerekek

Csütörtökön az Illés Akadémia és a Lurkó UFC ellen játszott gólgazdag, önbizalomnövelő edzőmérkőzést U7-es és U8-as csapatunk, vasárnap pedig már az utolsó 2021-es szabadtéri körzeti Bozsik-torna várt a gyerekekre. Edzőink értékeltek.

Vámos Márk, vezetőedző, U7: - Az U7-es korosztály a Lurkó UFC U8-cal találkozott csütörtökön, aminek örültem, mert egy évvel idősebbek ellen mutathattuk meg, hol tartunk a fejlődésben. A meccs eleje kicsit fura volt nekik, mert 3x3-as kiskapu helyett 5x5-ös kézilabda kapura játszottunk. Aztán ahogy telt az idő a mérkőzésből, úgy vették fel a ritmust a gyerekek. Szép támadásokat vezettünk, ami külön pozitívum, hogy a párharcok nagy százalékát megnyertük meg, szépen hoztuk ki a labdát, forgattuk a játékot. A letámadásunk is agresszívan és jól működött, ezáltal az ellenfél térfelén szerzett labdákból tudtunk gyors gólokat szerezni. A srácok bátran alkalmazták a cseleket, felvállalták az egy-egy elleni játékot, igyekeztek keresni az üres területeket. Kezdik megérteni mind támadásban, mind védekezésben, hogy hova és miképp kell helyezkedni. Számos helyzetet alakítottunk ki, ebből 21-et sikerült gólra váltanunk, de maradtak ki ziccerek, szerencsére nem sok. Sajnos, pár egyéni technikai hiba után becsúszott, három gólt kaptunk, de ezeket majd kijavítjuk edzéseken. Maximális gratuláció minden gyerekemnek, úgy érzem, rendkívül jól haladunk a munkában. - Eredmény: Lurkó UFC U8-Király SE U7 3-21.

Az utolsó idei kinti Bozsik-fesztiválon vasárnap délelőtt a Haladás Sporttelepen, ahol a gyerekek hozták a szokásos jó formájukat és pár hiba ellenére nagyon jól játszottak. Többnyire nagy fölénnyel, helyenként kicsit szorosabb végeredménnyel tudtuk le a meccseket. Három hónap munka után a heti edzéseken gyakoroltak döntő többsége visszaköszön a meccseken, ez öröm számomra. Kisebb hibák persze vannak, azokat a következő tornákra igyekszünk kijavítani. Most is csak gratulálni tudok a gyerekeknek.

Koman Vladimir, U8, vezetőedző: - Csapatunk Az Illés Akadémia U8 ellen játszott jó színvonalú pörgős meccset. Hamar felvették a tempót és eredményes meccset tudhatták maguk mögött. Sok párharcot nyertünk meg, tetszetős gólokat szereztünk. Jól és agresszívan védekeztünk és kontráztunk, a lehetőségeket pedig legtöbbször ki is használtuk. Nagyon jól szolgálta a meccs a gyerekek fejlődését, sok-sok ilyen kell nekik még a jövőben is. Dicséret illet minden gyereket! Eredmény: Illés Akadémia-Király SE 4-25.

A hétvégi körzeti Bozsik-tornán a Kőszeg, a Bük és a Haladás VSE voltak az ellenfeleink, sok gólt rúgtunk, de ezúttal kaptunk is. A gyerekek ügyesek voltak, gyakorlunk tovább.

5120212223242526