2021/919

U19: tovább tart a győzelmi széria

A negyedik fordulóban is megőrizte hibátlan mérlegét U19-es csapatunk a regionális bajnokságban, és ennek vasárnap a  DAC Nádorváros látta kárát. U17-eseinknek nem sikerült ilyen jól a hétvégi mérkőzés, az Ajka elvitte a pontokat a Király Sportlétesítményből.

MLSZ regionális U19-es bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-DAC Nádorváros 1912 2-0 (2-0).

Király SE: BENCZE - Takács (Rátkai a 78.p.), Tóth K. (Horváth B. a 78.p.), Sásdi, Bősze - Vigh (Márk a 65.p.) - Szmolek (Németh B. a 65.p.), Nyári, Márfy, Kovács A. (Fábián az 56.p.) - Baranyai (Balázs 78.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőink: Baranyai a 16., Nyári a 27. percben.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - Úgy kezdtük a találkozót, ahogyan hazai pályán elvárható tőlünk, nyomás gyakorolva az ellenfélre. Előre felé védekeztünk, több helyzetet ki is alakítottunk, amiből egy formás Kovács-Márfy összjáték után Baranyai perdített a kapuba, majd tíz perc múlva Vigh előkészítéséből Nyári volt eredményes. Sajnos, utána nagyon "beleültünk" a mérkőzésbe.  A második félidő első és utolsó öt perce az, ami elvárható tőlünk. A közte látottak nem tetszettek, főleg az ellenfél kiállítása után, ebben szakaszban rossz felfogásban játszottunk. Mindent egybevetve, hazai pályán végig uralva a mérkőzést magabiztos győzelmet arattunk egy végig agresszívan futballozó, kellemetlen ellenfél ellen, és ezért dicséretet illet a fiúkat. 2-0 után rengeteg helyzetet elpuskáztunk, saját dolgunkat nehezítve ezzel. Szeretném kiemelni Nyári Gyurit, aki a mérkőzés legjobbja volt, kimagasló teljesítményt nyújtott.

MLSZ regionális U17-es bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-FC Ajka 0-5 (0-0)

Király SE: Tanai M. - Majtényi (Molnár a 46. p.), Sós, Karvalics (Németh B. a  46. p.), Vilics - Nagy Á. (Mosonyi a 46. p.), Kiss R., Naisz N. - Katona (Tasnádi a 46. p.), Ligeti (Kovács D. a 46. p.), Kálmán. Edző: Balogh István.

Balogh István, vezetőedző: - A bajnokesélyes Ajka ellen az első fêlidőben jól tartottuk magunkat, hősiesen védekeztünk, amikor pedig a remekül focizó vendégek mégis ziccerbe tudtak kerülni, akkor Tanai kapus mutatott be hatalmas bravúrokat. Néhány alkalommal kontrákat is tudtunk vezetni, Ligeti kapufát is lőtt. A második félidőben a kötelező cserék után - játékosaim egy része szombaton is meccselt az U16-os csapatban - visszaesett a teljesítményünk, a pályára lépők sajnos nem tudták "megugrani" az Ajka szintjét, így vendégeink megérdemelten nyertek. Az 5-0-ás vereség ellenére kiemelendő Tanai Marcellt, aki remekül védett, elképesztő bravúrok sorát mutatta be.