2021/609

U19: minden játékosnak sikerült előbbre lépnie

Ötödik helyen végzett az U19-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában Hajmási Milán együttese, a vezetőedzővel értékeltük a szezont.

- Az U19 nem egyszerű korosztály, hiszen a legtehetségesebb fiatal játékosok ilyenkor már több-kevesebb szerepet kapnak felnőtt csapatunkban, így legtöbbször csak a meccs előtti napon derül ki, hogy kikre számíthatok hétvégén - vágott bele Hajmási Milán, aki egyesületi utánpótlás szakmai vezető feladatai mellett a 2020/2021-es idényben az U19-es korosztály vezetőedzői teendőit is ellátta. - Egyesületünk filozófiájában a tehetségek menedzselése, versenyeztetése prioritást élvez, ezért annak mindig nagyon örülök, ha egy szinttel feljebb igényt tartanak U19-es, vagy akár U17-es játékosainkra - ez utóbbiakra is van példa -, a saját csapatomat pedig annak megfelelően állítom össze, hogy a felnőtt együttes edzőjével átbeszéljük, adott héten kikre számíthatok. Szerencsére ez a kooperáció oda-vissza működik, hiszen tavasszal több olyan fiatalember formába lendülését tudtuk elősegíteni, akik már fixen Hegyi László keretéhez tartoznak, de sérülésből jöttek vissza, és a megfelelő játéklehetőséget az U19-ben kapták meg. Ilyen volt Fábián Bálint, vagy Reseterits Bálint esete is - folytatta a szakember, aki sok párhuzamot látott csapata őszi és tavaszi szereplése között.

- Arról már télen beszéltünk, hogy a sorsolás úgy hozta, a legerősebb ellenfelekkel az első négy fordulóban találkoztunk, és akárcsak az augusztus, úgy a február is nehezebben indult számunkra. Szerencsésebb lett volna, ha van egy-két rávezető mérkőzésünk, de ezen már kár lamentálni, a sorsolás adott volt, ebben a szezonban az így alakult. Az elején az Ajka, a Haladás és a Sopron ellen még nem állt össze úgy a csapatjátékunk, ahogyan szerettem volna, utána viszont produkáltunk egy szép tavaszi hadjáratot: 12 mérkőzésből 10 győzelem, 2 döntetlen - ezzel elégedettek lehetünk, és azzal is, hogy összességében a harmadik legtöbb gólt szereztük a mezőnyben. A mérkőzések többségében kihoztunk magunkból közel a maximumot. Két iksz miatt vagyok kissé bosszús, ha az MTE 1904 és a Lurkó ellen nem döntetlen a vége, hanem győzelem, ami benne volt a meccsekben, akár a negyedik helyre is oda érthettünk volna. Fontos, hogy nem csak feljátszottak tőlünk a felnőtt csapatba, de mi is kaptunk játékosokat az U17-től, ezek a srácok szintén rengeteget fejlődtek és beleerősödtek az U19-es mezőnybe. Külön nem szeretnék kiemelni senkit, de úgy érzem, önmagához képest minden játékosomnak sikerült előbbre lépnie, és az utánpótlás korosztályok versenyeztetése során ez fontosabb, mint egy-egy győzelem.