Hírek
vissza
2022/608

U19: eredményes felfelé áramoltatás

U19: eredményes felfelé áramoltatás

Remekül szerepelt idén az MLSZ regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjában U19-es csapatunk, amely a CREDOBUS Tehetségközpont mögött, az SC Sopront megelőzve a dobogó második fokán végzett, ezüstérmet szerzett. Kovács Zsolt vezetőedző nem csak a szezon végi eredménnyel lehet elégedett, de azzal is, hogy a játékosok felfelé áramoltatása jól működött: a korosztályból nyolcan kaptak szerepet a felnőttek között, és jócskán jutott játéklehetőség az idényben a korosztálynál fiatalabb, 2005-ös és 2006-os srácok számára is. 

 

 

A mieink 28 mérkőzésből 22 győzelmet, 2 döntetlent és mindössze 4 vereséget könyvelhettek el, ez 68 pontot ért, ami kettővel több, mint a bronzérmes SC Sopron gyűjteménye és tizenkettővel kevesebb, mint a bajnok mosonmagyaróváriaké. A 89-22 gólarány kapcsán figyelemreméltó, és Kovács Zsolt gárdájának szervezettségét, csapatvédekezését dicséri, hogy a pontvadászatban a Király SE kapta a legkevesebb gólt, a meccsek több, mint felén (15 találkozón) érintetlen maradt kapusaink, Bíró Bálint, Szlámer Kornél és Tanai Marcellt hálója. A hálóőrök egyébként rengeteget fejlődtek az év során, ami Kovács Zsolt vezetőedző szerint a fiúk teljesítménye mellett Nagy Gergő kapusedző rengeteg munkájának és a megyei II-es Újperintben kapott játékperceknek is az eredménye.

A rúgott gólok tekintetében a tizenöt csapatból a negyedik helyen végzett az alakulat, házi gólkirályunk Kovács Attila lett 23 mérkőzésen 17 rúgott góllal, a dobogó második fokán Baranyai Kevin végzett (22/15), míg a harmadik helyen Márfy Bence (23/7) és Reseterits Bálint (12/7) osztoztak.

- A téli alapozás nem indult jól, hiszen két alapjátékosunk abbahagyta a labdarúgást (Szakály Benjámin, Bősze Bence), míg négy futballistánk is komoly, és hosszan tartó sérülést szenvedett (Fábián Ádám, Horváth Bálint, Nyári György, Márk Levente) a félév során. Így míg az első félévben a keret szűkítése okozott fejtörést, addig tavasszal sokszor létszámgondokkal küszködtünk, mind edzésen, mind a mérkőzéseken - tekintett vissza a nehézségek forrására vezetőedzőnk. Kovács Zsolt úgy véli, mindezek ellenére jól indult a szezon, hiszen három mérkőzésből hármat nyertünk, ebből az egyik győzelmet a közvetlen rivális Sopron otthonában szereztük meg, ahol rajtunk kívül csak a Mosonmagyaróvár tudott diadalmaskodni. Bizakodva mentünk bele a két következő rangadóba, ami utólag kiderült, döntőnek bizonyult. A CREDOBUS Tehetségközpont ellen egy végletig kiélezett küzdelem során egy szerencsétlen mozdulat döntött, majd a következő héten, Csornán szaladtunk bele egy súlyos, 3-0-ás vereségbe. Igaz, itt tíz játékosomra sem számíthattam. Pozitívum, hogy a kudarcok után egy nyolc mérkőzéses győzelmi sorozatot építettünk, hét találkozón gól sem kaptunk.

Sikereink kulcsmomentuma vezetőedzőnk szerint a csapatvédekezés mellett a játékosok felfelé áramoltatása volt. Idén nyolc játékosunk kapott szerepet a felnőttek között, Király Mátyás és Reseterits Bálint már két éve a keret stabil tagja, de tavasszal beépült a felnőtt csapatba Vígh Patrik is. Rajtuk kívül Baranyai Kevin, Kovács Attila, Márfy Bence és Nyári György bajnokikon, míg Bíró Bálint kupamérkőzésen kóstolhatott bele a felnőtt futballba.

- Nagyon jól működött egész idényben, ahogyan a sérült, vagy felfelé játszó hiányzóinkat a fiatalabb korosztályokból pótolni tudtuk - folytatta Kovács Zsolt - a 2005-ös korosztályból Bráder Bence, Kiss Roland, Ligeti Levente, Szlámer Kornél és Tóth Milán is bemutatkozott nálunk, közülük Ligeti és Szlámer is hamar fontos szerephez jutottak az U19-ben is.  A 2006-os korosztályunkból is nyolc játékos vette ki a részét a sikerekből: Ady Csaba, Baranyai Noel, Horváth Barnabás, Horváth Domonkos, Karvalics Kornél, Katona Rikárdó, Szabó Bálint és Tanai Marcell. Többen is kimondottan jó és érett játékkal rukkoltak elő, elég csak a soproni, vagy Lurkó elleni mérkőzésre gondolni. Pozitívum még, hogy a kettős igazolásoknak köszönhetően a megyei II-es Újperint csapatában 18 ifjúsági korú játékosunk mutatkozott be, tapasztalatot szerezve ezzel a felnőtt futballban is. Ez az U19-et sújtó folyamatos létszámgondok miatt többek esetében dupla terheléssel járt - ezt hosszú távon biztosan előnyükre tudják majd fordítani. Amiben fejlődniük kell a felnőtt futballban a fiúknak, az a mentális képességek. Hiába vagyunk egyénileg jobbak, ha ezt eredményekben nem tudjuk megmutatni a pályán. Ami az eredményes szezonunk összetevőit illeti, sokat köszönhetünk erőnléti edzőknek, Lakosi Máténak, akit idén sajnos rengeteget foglalkoztattuk. A sérültek rehabilitációjában, és a játékosok visszatérésében nagy szerepet játszott, nagyon sokat dolgozott. Köszönetet szeretnék mondani a nagy korosztályok edzőinek, Balogh Istvánnak és Gombás Péternek, és az egyéni képző kollégának, Schimmer Szabolcsnak, akikkel végig összhangban dolgoztunk és egész év folyamán és próbáltuk egymást segíteni - mondta Kovács Zsolt.

 

Kapcsolódó témák: U19-es csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
3912
403456789
4110111213141516
4217181920212223
4324252627282930
4431
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek