2022/1127

U19: az első félidő rendben volt

Negyvenöt percnyi eredményes futball is elegendő volt U19-es csapatunknak a győzelemhez az őszi utolsó bajnoki játéknapon a Lurkó UFC ellen. A felsőházi rájátszás majdnem biztosra vehető, de játékban a vasárnapi teljesítménynél többre lesz szükség a tavaszi folytatásban.

MLSZ Regionális U-19-es Bajnokság, Nyugat, B-csoport 13. forduló: Király SE-Lurkó UFC 4-1 (4-0).

Király SE: Kovács Á. - Sabia, Király D., Tóth M., Ligeti - Kiss R. (Szlámer a 68.p.), Balázs (Tasnádi a 46.p.) - Németh B. (Bráder a 68.p.), Nyári Gy., Péter - Kovács A. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzőink: Németh B. (2), Péter, Kovács A.

Marton Róbert: - Az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket hazai környezetben, a Lurkó UFC gárdájával játszottuk. Az első félidőben ugyan nem hiba nélkül, de sokszor szemre is tetszetősen és főleg eredményesen futballoztunk. Vendégeink - felvállalva saját játékukat - kombinatív, támadó szellemű focit játszottak, aminek következtében több területünk volt, támadójátékunk hatékonynak bizonyult. Nagyon szép gólokat rúgtunk, mélységi ziccer passz utáni gólhelyzetből, széleken való bontásból egyaránt eredményesek tudtunk lenni. A 4-0-ás félidei eredmény, a vendégek számára volt hízelgő. A második félidőre egy teljesen más felfogásban futballozó zöld-fekete brigád jött ki, hátrébb húzták meg védelmi vonalaikat, nem próbálkoztak labdakihozatalokkal, egyértelműen kontra támadásokra rendezkedtek be. Sajnos, a mi csapatunkból többen is lezártnak tekintették a meccset, unottan, keveset futva, öncélúan játszottak, és bár így is sikerült kialakítanunk több helyzetet, gólt csak a vendégek értek el a második játékrészben. Értetlenül állok ez előtt a teljesítmény előtt. Jó időben, remek pályán, egy szimpatikus ellenféllel szemben lehetett volna focizni, gyakorolni a felállt védelem elleni játékot - ami a gyengénk - ehelyett játékosaink nagy része minősíthetetlen hozzáállással, alibi futballt produkált szünet után. Felsőházi tagságunk szinte biztosra vehető, de ilyen hozzáállással a másik csoport élcsapatai ellen semmi keresnivalónk nem lesz, ebben teljesen biztos vagyok. Összességében egy félidőnyi jó játék ismét elég volt a győzelemhez, de a második félidőben nyújtott teljesítménnyel nem tudunk elszámolni. A tabella élén, a Sopron csapata előtt, kétpontos előnnyel zárjuk az idei évet.