2021/616

U17: várakozás felett

Korosztályos csapataink közül a 2020/21-es szezonban U17-es együttesünk zárt a legelőkelőbb pozícióban. Németh Bálint együttese negyedik lett a regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjában. A vezetőedzőt arra kértük, értékelje a mögöttünk hagyott szezont.

A nagyszerűen sikerült őszt követően - fél távnál harmadik helyen állt csapatunk -, egy helyet visszacsúszott ugyan a tabellán, ám összességében remek szezont zárt Németh Bálint gárdája, amelyet előzetesen a középmezőnybe várt a szakvezetés.

- Az ősszel elkerült bennünket a koronavírus járvány, tavasszal viszont átment szinte az egész csapaton. A covidból több játékos is lassan épült fel, sérülések is hátráltattak bennünket. Mérkőzéseink többször is ütköztek az U15-ös, az U16-os illetve a felnőtt csapat programjaival, ezért több bajnokit is halasztanunk kellett, ami azt eredményezte, hogy olykor heti három mérkőzést is játszottunk - sorolta a szakmai munkát befolyásoló tényezőket Németh Bálint, immár pozitívumokkal - hiszen szerencsére ezekből volt több - folytatva: - Az U15-ös korosztályból öt játékosnak tudtam lehetőséget adni, akik közül Szabó Bálintot szeretném kiemelni, kimagasló teljesítményt nyújtott az idősebbek között is, nagyon elégedett vagyok vele. A Márfy, Nyári, Király trió pedig folyamatosan az U19-es és a felnőtt csapat mérkőzésein szerepelt, ami jó visszacsatolás nekünk edzőknek is, hogy a tehetségek felfelé áramoltatása működik. Ugyanazon az úton haladtunk tovább, mint amit a nyáron elkezdtünk, azaz az egyének fejlesztésén dolgoztunk, ami hozta magával a csapat eredményességét is. Tavasszal több pontot tudtunk szerezni, mint ősszel, viszont szembetűnő az, hogy elől jóval gyengébb volt a helyzetkihasználásunk (ősszel 61 rúgott, tavasszal 43). A védekezésünk csapatszinten viszont nagyon feljavult, mindösszesen 16 gólt kaptunk, ez 10-el kevesebb, mint ősszel. Jellemző volt ránk, hogy minden mérkőzésen nagyon magasan védekeztünk, távol tudtuk tartani az ellenfeleinket a kapunktól. A létszámproblémák ellenére se tértünk le az útról, ez annak köszönhető, hogy nyár óta törekedtünk arra, hogy minden egyes játékos legalább két pozícióba tudjon játszani - vonatkozik ez a kapusokra is, akik több mérkőzésen is a mezőnybe kaptak valamilyen szerepet - és ez nagyon jól jött tavasszal. Ha az eredményt nézzük, a tabellán elfoglalt negyedik helyezés reális, a mögöttünk végzett csapatoktól csak egyszer kaptunk ki, Pápán 2-1-re. Ami a tavaszi fejlődésünket mutatja, hogy ősszel a bajnokság akkori második helyezettje, az MTE 1904 még sima mérkőzésen 8-2-re felülmúlt minket, ám a tavasszal lejátszott találkozón már 2-1-re mi nyertünk. Egyénileg szeretném kiemelni Németh Botondot, aki ősszel két gólt szerzett, tavasszal viszont további tízet hozzátett a csapat sikereihez, emellett nagyon szorgalmasan, kitartóan dolgozott. A Sásdi Dominik-Tóth Krisztián páros nagyon meghatározta a hátsó alakzatunkat, Márk Levente hozta az egész éves jó formáját, középpályásként 11 gólt lőtt, mellette iszonyatos mezőnymunkát végezett. Szmolek Áron pedig, ha nem is a góljaival, de játékával mindenképpen megérdemli azt, hogy megemlítsem, teljesítményével nyáron akár odakerülhet a felnőtt csapat közelébe is. Elégedett vagyok a szezonnal, köszönöm minden játékosomnak ezt az egy évet, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Remélem, minél többen eljutnak a felnőtt csapatig vagy még tovább is!