Hírek
vissza
2021/1009

U17, U19: remek győzelmek Pápán

U17, U19: remek győzelmek Pápán

Nagyszerűen szerepelt Pápán két legidősebb korosztályunk a regionális bajnokság hetedik fordulójának péntek esti mérkőzésein: az U17 egy korai góllal hozta el a három pontot, míg az U19 fordulatos mérkőzésen az utolsó pillanatokban szerzett találatnak köszönhetően nyert 4-3-ra.

MLSZ regionális U19-es bajnokság, Észak-Nyugat: Pápai ELC-Király SE 3-4 (0-2). 

Király SE: Bencze - Takács K. (Horváth B. a 93. p.), BŐSZE (Márk a 75. p.), Tóth K., Sisak - VIGH - Fábián (Szmolek az 56. p.), MÁRFY, NYÁRI (Balázs B. a 93. p.), Kovács A. (Szakály az 56. p.) - Baranyai (Skrapits a 75. p.). Edző: Kovács Zsolt. 

Gólszerzőink: Nyári a 7., Márfy a 23. és a 49., Szmolek a 91. percben. 

Kovács Zsolt, vezetőedző: - Egy mély talajú pályán már a találkozó elején kezükbe próbáltuk venni a mérkőzés irányítását. Nyári jól eltalált lövése után hamar vezetést is szereztünk, majd félidő felénél Kovács A. centerezéséből Márfy duplázta meg az előnyünket. Az elmúlt mérkőzésekhez képest mezőnyben gyengébben játszottunk, bár a kapu előtt hatékonyabbak voltunk. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy kell. Egy szép támadás végén Fábián beadását még Baranyai kapufára rúgta, de a kipattanóból ismét Márfy volt eredményes. A mérkőzés ennek a szakaszában jobban futballoztunk, de sajnos nem zártuk le a mérkőzést. Négy perc hidegzuhany, két pontrúgás után már 2-3 volt az eredményjelzőn. A hazai csapatnak ez óriási lendületet adott, átvették a találkozó irányítását, bár kimondott helyzetet nem tudtak kialakítani, elsősorban pontrúgások utáni kavarodásokból voltak lehetőségeik. Mikor már úgy tűnt, lepörög az idő, egy véleményes tizenegyesből kiegyenlített a pápai csapat. Szerencsére a meccsen nem ez volt a slusszpoén, mert egy lepattanó labda után Szmolek rúgta ki a hosszú sarkot a hosszabbításban. Ennél tudunk jobban játszani, bár 55 percig így is uraltuk a mérkőzést. Három pontrúgás után három gólt kaptunk, amit nagyobb koncentrációval el lehetett volna kerülni. Ám ezek után fel tudtunk állni és begyűjteni a három pontot, ami a csapatom erejét mutatja. A találkozón Bősze Bence kézfeje eltörött, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, reméljük minél hamarabb köztünk lehetsz újra, Bence! 

MLSZ regionális U17-es bajnokság, Észak-Nyugat: Pápai ELC-Király SE 0-1 (0-1). 

Király SE: Szlámer - Naisz, Tóth M., Mosonyi, Ligeti L. - Kiss R., Bráder - Szabó B., Kálmán (Németh B. a 44. p.), Tasnádi (Zsirai-Kiss az 57. p.) - Spanyó (Molnár K. a 72. p.). Edző: Balogh István. 

Gólszerzőink: Szabó B. a 7. percben. 

Balogh István, vezetőedző: - Nagyon nehéz meccsre számítottunk, a gyors, kombinatív, bármelyik csapatra veszélyes masszív középcsapat hazaiak ellen. Várakozásaink beigazolódtak, igencsak megszenvedtünk ezért a győzelemért. Remekül indult a meccs, Tóth Milán szenzációs szólója után ziccerlabdát tálalt Szabó Bálint elé, aki nagyon higgadtan, góllal fejezte be az akciót. A meccs ebben a szakaszában jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, kulturáltan fociztunk. A félidő második felében nagyon feljöttek a hazaiak, nyomás alá helyezetek minket, de védelmünk Szlámer Kornél vezérletével stabilan állt a lábán. A második félidőben is a pápaiak birtokolták többet a labdát, de mivel a védekezésünk remekül működött, valamint Fortuna is mellénk állt ezen a napon, sikerült begyűjtenünk az újabb három pontot. Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, de szeretném ha jövő héten a Haladás elleni derbin többet tudnánk kezdeményezni, és a mainál jóval veszélyesebbek lennénk az ellenfelünk kapujára. A csapatból ezúttal nem szeretnék kiemelni senkit, minden pályára lépő játékos vas akarattal, hatalmas szívvel játszott, büszke vagyok a társaságra! 

Kapcsolódó témák: U17-es csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
09123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek