Hírek
vissza
2022/424

U17, U19: maximális teljesítmény a városi rangadón

U17, U19: maximális teljesítmény a városi rangadón

U17-es és U19-e csapatunk is kemény, de sportszerű mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Lurkó UFC elleni idegenbeli városi rangadón.  

MLSZ U17-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Lurkó UFC-Király SE 1-2 (0-1).

Király SE:  Szlámer - Naisz, Vass, Mosonyi, Greffer - Kiss R., Tóth M. - Spanyó (Verasztó a 82. p.), Bráder, Kálmán (Tasnádi a 73. p.) - Németh Á. (Németh K. a 90. p.). Edző: Balogh István

Gólszerzőink: Bráder, Tóth M.

Balogh István: - A 25. fordulóban a tabellán egy hellyel mögöttünk álló Lurkó UFC vendégei voltunk. A hazaiak remek sorozatból jöttek a derbire, az elmúlt négy meccsüket egyaránt behúzták. A meccs azt hozta, amit vártam, egy igazi férfias városi rangadót, szikrázóan kemény belépőkkel, kőkemény, de végig sportszerű küzdelmet. A meccs eleje inkább a hazaiaké volt, agresszív, már a mi kapunktól húsz méterre megkezdett letámadásukkal nem igen tudtunk mit kezdeni. Ritkán tudtuk kihozni a labdát, kontrákra kellett berendezkednünk. Egy ilyen akcióból a 26. percben gyönyörű gólt lőttünk, innentől megnyugodott a társaság, a félidő végéig újabb gólhelyzeteket alakítottunk ki, de ezek sajnos kimaradtak. A második félidőben nem változott a helyzet, a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a mi kontráinkban jóval több gólveszély volt. Két alkalommal is egyedül vittük a hazaiak kapusára, de mindkét ziccert kihagytuk. Ahogy az lenni szokott, a kihagyok helyzetek megbosszulták magukat, és a hazaiak egy szöglet utáni kavarodásból tíz perccel a vége előtt kiegyenlítettek. Innentől egy igazi rangadóhoz méltó, őrült végjáték vette kezdetét. Mindkét csapat győzelemre játszott, próbálta megszerezni a mindent eldöntő gólt, ez végül nekünk sikerült. A 94. percben a hazaiak dobtak nekünk egy esélyt, amit Tóth Milán irtózatos erejű szabadrúgásgóllal büntetett. Összességében egy nagyon kiegyenlített, végig izgalmas rangadód vívtunk a Lurkóval. A nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, de a hazaiak agresszív, kemény játéka is pontot érdemelt volna.

 

MLSZ U19-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Lurkó UFC-Király SE 0-1 (0-0).

Király SE: Király M. - Takács, TÓTH K., SÁSDI, LIGETI - Márk - Kovács A. (Kis L. a 80.p.), MÁRFY, Nyári, BARANYAI N. - Skrapits (Horváth B. a 66.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőnk: Tóth K.

Kovács Zsolt: - Szombat délben városi derbit játszottunk a Lurkó csapata ellen. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, négy komoly gólszerzési lehetőségünk is volt, amik sajnos ki is maradtak. A második félidőt jól kezdtük, Márfy pontrúgása után Tóth K. szépségdíjas góljával meg is szereztük a vezetést. Utána inkább mezőnymunka folyt, lehetőségek nem adódtak egyik csapat előtt sem. Az utolsó negyedórában az ellenfél mindent egy lapra feltéve támadott, beszorított minket, ezt az időszakot szerencsésen túléltük. De szeretném játékosaimat megdicsérni, mert amikor nem ment a játék, küzdeni kellett, átlag felett teljesítettek akaratban. Büszke vagyok rájuk, mert megint kilenc hiányzót sikerült pótolni egy erős, masszív csapat ellen. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Kapcsolódó témák: U17-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
35123
3645678910
3711121314151617
3818192021222324
39252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek