2022/512

U17, U19: hat pont Andráshidáról

U17-es csapatunk szokatlan összetételben is nyerni tudott, míg U19-es gárdánk magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Andráshidán, a regionális bajnokság 28. fordulójából szerdán megrendezett mérkőzésen.

MLSZ U17-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Andráshida SC-Király SE 0-2 (0-0).

Király SE: Tanai M - Vámos, Tóth M., Mosonyi, Verasztó - Szlámer, Kiss R. - Kálmán (Teklits a 70. p.), Bráder, Tasnádi - Németh Á. (Németh K. a 78p.). Edző: Balogh István.

Gólszerzőink: Bráder (2).

Balogh István: - A 28. fordulóban Andráshidára látogattunk, a tabella hátsó részében tanyázó zalai csapat vendégei voltunk. Ismét egy meglehetősen felforgatott kerettel utaztunk el a meccsre, több olyan játékos is szerepet kapott, akik eddig nem sokszor jutottak játéklehetőséghez. A sok hiányzó miatt egyik kapusunk Szlámer Kornél, ezúttal belső középpályást játszott, méghozzá remekül, csapatunk egyik legjobbja volt! Nem akármilyen karakter, ismét nem kellett csalódnom benne, nagyszerű sportember! A pálya talaja rendkívül rossz állapotban volt, folyamatos játékra teljesen alkalmatlan, össze - vissza pattogott a labda a labdavezetések során. A körülmények miatt ezúttal nem a játék építését helyeztük fókuszba, inkább az ellenfél játékának tönkretételében jeleskedtünk, és emellett kiemelkedő képességű játékosaink egy-egy villanásában bíztunk. Elképzelésünk bevált, az első félidőben még egálban voltak a csapatok, de a második játékrészben egyértelműen jobbak voltunk. Bráder Bence ismét nyerő embernek bizonyult, és a többi támadónk is felnőtt mellé, így végül simán behúztuk a meccset. Bence 19 gólnál jár, idén remek teljesítményt produkál, hatalmas gratuláció jár neki! Összességében elmondható, hogy a meccset megnéző kissrácok valószínűleg nem ezen a meccsen szerették meg ezt a gyönyörű sportágat, de ezt ilyen összeállításban, ezen a pályán nem is ígérhettük. A meccs eredménye reális, úgy gondolom ennyivel jobbak voltunk.

MLSZ U19-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Andráshida SC-Király SE 0-6 (0-3).

Király SE: Király M. (Bíró a 63.p.) - Takács, Tóth K., Sásdi, Vigh - Márfy, Reseterits (Skrapits a 60.p.), Márk (Balázs a 60.p.) - Kovács A., Baranyai, Nyári (Szmolek a 60.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőink: Baranyai (2), Kovács, Vigh, Reseterits, Skrapits.

Kovács Zsolt: - Először is szeretném kiemelni, hogy a szezon legjobban előkészített pályáján játszottunk Andráshidán, ahol igazán labdarúgónak érezhette magát minden játékos. Ez kellően fel is tüzelte a csapatot, és egy gyönyörű Sásdi-Kovács-Baranyai támadás után 6. percben meg is szereztük a vezetést. A gól után tovább is mi domináltunk, majd Vigh előkészítése után Kovács lőtte ki a felső sarkot. A mérkőzés képe nem változott. A lefújás vége előtt egy kavarodás után Vigh pofozta a kapuba a labdát. A rendkívüli a hőség a második félidő iramára rányomta a bélyegét, de a gólok számában ez nem mutatkozott meg. Márfy két remekül belőtt szögletére először Baranyai érkezett, majd Reseterits fejelt a kapuba. Végül Skrapits labdaszerzése után, higgadtan passzolt kapuba és alakította ki 6-0-ás eredményt. Köszönöm a csapatnak, ma igazán odatették magukat, a szezon legjobb játékát produkálva, sokszor élményszámba menően, góltörően játszottak. Öröm volt a kispadon ülni és a csapat edzőjének lenni.