2021/1031

U17, U19: a Lurkót fogadtuk

U19-es csapatunk 70 percet emberhátrányban játszva is győzni tudott, míg U17-eseink ezúttal hiába futballoztak mezőnyfölényben, a gólok számában a Lurkó UFC teljesített jobban a regionális bajnokság hétvégi fordulójában.

MLSZ regionális U17-es bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-Lurkó UFC 1-2 (0-0).

Király SE: Karcsics (Tanai M. a 71. p.) - Naisz (Kálmán a 71. p.), Tóth M., Sós, Németh B. - Kiss R. - Bráder, Nagy Á., Molnár K., Ligeti L. - Tasnádi (Spanyó a 46. p.). Edző: Balogh István.

Gólszerzőnk: Tóth M.

Balogh István: - Hibákkal fűszerezett, de nagyon izgalmas meccset játszottunk városi riválisunkkal. Vendégeink kontra játékra rendezkedtek be, a mérkőzés nagy részében masszívan védekeztek, szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak. A meccs nagy részében mezőnyfölényben játszottunk, jóval többet birtokoltuk a labdát, de sajnos ezért nem adnak pontot. Ránk nem jellemző módon sokat hibáztunk a védő harmadban, és ezeket a hibákat góllal büntették vendégeink. Amíg a zöld-feketék gyakorlatilag az összes lehetőségüket gólra váltották, mi a gólunk mellett rúgtunk hatalmas kapufát, és kihagytunk három ziccer helyzetet is. Pozitívum, hogy - főleg a második félidőben - nagyon kulturáltan fociztunk, szépen hoztuk ki a labdákat, és voltak remek egyéni teljesítmények is. Sajnos, az ellenfél kapujától 20 méterre sokszor elfogyott a tudomány, ha pedig sikerült gólhelyzetet kialakítanunk, azt egy kivételével kihagytuk. Két hetünk van a következő bajnokiig, addig az edzéseken megpróbálunk ezen a hiányosságunkon javítani. Összességében egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de ez most egy olyan nap volt, amikor a kapufáról kifelé pattant a labda. Gratulálok a Lurkónak, szervezettségük, helyzetkihasználásuk, hozzáállásuk elismerést érdemel.

MLSZ regionális U19-es bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-Lurkó UFC 2-1 (0-0).

Király SE: Biró - Takács K., Tóth K., Sásdi, Sisak - Vigh - Szmolek (Fábián Á. az 56. p.), Nyári, Márfy (Márk a 68. p.), Kovács A. (Balázs a 86. p.) - Baranyai. Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőink: Kovács A., Vigh.

Kiállítva: Baranyai a 21., illetve Lipics a 89. percben.

Kovács Zsolt: - Három napon belül második mérkőzésünket játszottuk. Nem kezdtünk jól, az elején a Lurkó jobban játszott, többször a védelmünk mögé tudtak kerülni. A találkozó 21. percében létszámhátrányba is kerültünk. Szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban, folyamatosan vettük át a mérkőzés irányítását. A félidő vége egyértelműen a miénk volt.A szünet után mentálisan és gondolkodásban is egy olyan csapatot láttam, amit mindig is a pályán szeretnék látni. Hamar vezetést is szereztünk, Kovács A. harcolt ki egy tizenegyest, amit magabiztosan értékesített is. Sajnos, megint egy pontrúgás után kaptunk gólt, egyenlített a Lurkó. A bekapott gól után sem változott a mérkőzés képe, és Vigh remekbe szabott átlövése után ismét vezetést szereztünk, amit már nem engedtünk ki a kezünkből. Egy nagyon fontos és nehéz mérkőzésen egy szervezett csapat ellen tartottuk itthon a három pontot, főleg annak a tükrében,hogy közel 70 percig emberhátrányba fociztunk, valamint az ellenfelünk nem véletlenül kapta a bajnokságban az egyik legkevesebb gólt. Dicséret illeti a srácokat, ezen a napon csapatként küzdöttünk egymásért. Az egész csapat nagyszerűen teljesített.