2022/609

U17: erőn felüli ötödik hely

Erőn felüli szezont zárt U17-es csapatunk az MLSZ regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjában, Balogh István tanítványai az ötödik helyen végeztek a tizenöt csapatos mezőnyben.

- Az idényre kitűzött céljainkat sikerült megvalósítanunk, úgy érzem, minden téren tudtunk fejlődni, és emellett eredményesen is dolgoznunk - tért a lényegre a csapat vezetőedzője, Balogh István, aki egyből nyomatékosította: utánpótlás csapatként nem helyezésekben gondolkodunk, a legfontosabb a srácok fejlesztése, újabb szintre eljuttatása volt, technikai, mentális, taktikai és fizikai értelemben egyaránt. - Két futballistánk, Ligeti Levente és Szlámer Kornél már télen felkerült az U19-es keretbe, és nagy örömömre ott is meghatározó játékosok lettek. Csapatunk gerincét a 2005-ös korosztály legtehetségesebb fiataljai adták, Tóth Milán, Kiss Roland, Bráder Bence szinte minden meccsen átlag feletti teljesítményt nyújtott, mindhármuk esetében igaz, hogyha a hozzáállásuk a focihoz nem változik, hamarosan odakerülhetnek felnőtt csapatunk közelébe. Kiemelkedően teljesített még a 2006-osok közül Mosonyi Milán, Horváth Bálint, és Tanai Marcell, ők szintén nélkülözhetetlen tagjaivá váltak csapatunknak. Sajnos, tavasszal nem kerültek el minket a súlyosabb sérülések, Molnár Kornél és Naisz Norbert is hónapokra kidőlt, reméljük, a nyári felkészülés kezdetére rendben lesznek. Panaszom a többiekre sem lehet, úgy érzem - kinek-kinek képességeihez mérten - sikerült a keret minden tagjának előbbre lépnie. A csapat eredményesség szempontjából is helytállt, az elért ötödik helyezés a keret képességeit, lehetőségeit, létszámát figyelembe véve erőn felülinek mondható. A tavaszi szezon különösen jól sikerült, az első négy helyezett kivételével, minden ellenfelünket legyőztük, ami remek teljesítmény! Azt gondolom, taktikai téren maradt még tartalék a társaságban, de ezt a területet csak nagy létszámú csapatedzésekkel lehet fejleszteni, erre nekünk a kis létszámunk miatt nem volt lehetőségünk. Ezen a területen szeretnénk nyártól előre lépni. Nagyon büszke vagyok a játékosok mentális felkészültségére, hiszen a szezon során végig férfiasan, keményen, de az ellenfelet és a játékvezetőket tisztelve futballoztak, az általam elvárt módon viselkedtek, méltóan egyesületünk szellemiségéhez. Sokszor vesztes helyzetből, nehéz szituációkból is győztesen jöttünk ki, amit annak köszönhetünk, hogy "fejben" rendben voltunk. Akik ezen a téren nem tudtak felnőni a szintünkhöz, már télen távoztak, e tekintetben nem tudok kompromisszumot kötni - értékelt Balogh István, hozzátéve: a nyáron a 2004-es játékosokkal kiegészülve egy nagyon erős U19-es kerettel lehet majd elkezdeni a felkészülést. A megfelelő létszám valódi versenyhelyzetet indukál majd, így lehetőség lesz szintet lépni, tovább fejlődni.

U17-es együttesünkben a házi gólkirály Bráder Bence (20 találat) lett Tóth Milán (17), valamint Baranyai Noel és Ligeti Levente (5-5) előtt.