2022/326

U17: bravúr emberhátrányban

Emberhátrányban, vesztes állásból fordítva gyűjtötte be bravúrosan a három pontot Csornán U17-es csapatunk, ugyanitt nem bírta el az egy csapatra való hiányzót U19-es együttesünk. Ez történt nagy korosztályainkkal a regionális bajnokság szombati mérkőzésein.

MLSZ U17-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Csornai SE-Király SE 2-3 (0-1).

Király SE: Horváth B. - Fliegler, Karvalics, Vass, Mosonyi (Verasztó a 64. p.) - Kiss R., Szabó B., Vilics - Naisz (Spanyó a 46. p.), Németh Á. (Király K. a 46. p.), Molnár K. (Tasnádi a 46. p.). Edző: Balogh István.

Gólszerzőink: Németh Á., Vilics, Szabó B.

Kiállítva: Kiss R.

Balogh István, vezetőedző: - A 21. fordulóban, egyértelműen győzelmi esélyekkel utaztunk Csornára, de a várakozásainkkal ellentétben a három pont begyűjtése igencsak nehézkesre sikerült. A mérkőzés jól indult, egyértelműen mi domináltunk az első félidőben. Bár kisebb hibák ekkor is becsúsztak, de kézben tartottuk az eseményeket. Szabó Bálint zseniális egyéni akciója után vezetést szereztünk, majd a félidő vége felé ismét középpályásunk percei következtek. Egy szép szóló után tizenegyest harcolt ki, amit sajnos, kihagytunk. Szünet után nagyon rossz negyed órával indítottunk. Először egy szerencsétlen mozdulat után büntetőből egyenlítettek a hazaiak, majd egy durva egyéni hibából átvették a vezetést a vérszemet kapó csornaiak. A két gól között még egy teljesen értelmetlen piros lapot is összeszedtünk, ekkor úszni látszott a hajó. Viszont a srácok egy percig sem adták fel, tíz emberrel is győzelemre játszottunk, példamutató hozzáállással vetették magukat a küzdelembe. Innentől mindkét kapu folyamatos veszélyben forgott, mi rendületlenül rohamoztunk, a hazaiak pedig szórványos kontrákkal próbálkoztak. Erőfeszítéseinket a 85.percben siker koronázta, Vilics Márk ritkán látható, gyönyörű szabadrúgás góllal jelentkezett. Az egész meccsen a mezőny fölé nőtt, kimagasló teljesítményét ezzel a góllal koronázta meg. A srácok karakterére jellemző, hogy a hátralévő percekben tíz emberrel, nem az eredmény tartását tűzték ki célul, hanem mindenáron a győztes gól megszerzésére törekedtek. Ez végül sikerült is, az utolsó percben a sokadik szögletünk után egy fejesből kicsikartuk a győzelmet. Ezt a meccset egyértelműen mi tettük nehézzé magunknak, több durva hibát is elkövettünk, ezeket el kell tüntetni a játékunkból. A csapat hozzáállása viszont példamutató volt, nagyon büszke vagyok a társaságra!

MLSZ U19-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Csornai SE-Király SE 3-0 (1-0).

Király SE: Biró - Takács, Tóth K. (Bráder B. 45.p.), Tóth M., HORVÁTH D.- Márk (Sisak a 72.p.), Balázs - Szmolek, Baranyai, Ligeti - Németh B. (Katona a 53.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - Talán a mérkőzésről mindent elárul, hogy 11 játékosomra nem számíthattam a mai napon, és a mérkőzésen kettőt kellett cserélnem sérülés miatt. Az első félidőért dicséret illeti a srácoknak, hiszen próbálták betartani a taktikai utasításokat, agresszívan futballoztak. Sajnos, amit a második félidőben láttam, az óriási csalódás számomra és tanulságos is a jövőre nézve. Itt egyértelműen kijött, hogy minőségben nem tudtuk kellően pótolni a hiányzóinkat. Amíg helyzet nélkül két pontrúgásból két gólt kapunk, mi pedig négyszer visszük létszámelőnyös helyzetben az ellenfélre a labdát, és lövésig sem jutunk el, addig ilyen meccseket el fogunk veszíteni. A hazai csapat teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Szeretném kiemelni a 15 éves Horváth Domokost, aki érett játékával jelezte, hogy már most fontos értéke egyesületünknek!