2022/602

U16: szombaton osztályozó Szegeden

Szombaton 10.00-tól Szegeden játssza az osztályozó első találkozóját U16-os csapatunk, amely megnyerte a harmadosztály Nyugati-csoportját, s a másodosztályba jutásért a keleti bajnok Grosics Akadémiával vív kétmeccses párharcot. A gárda vezetőedzőjét, Gombás Pétert kérdeztük az esélyekről.

A mieinknél két hiányzó biztosan lesz Szegeden, az egyaránt alapember Greffer Barna és Szabó Bálint is a Tatabánya elleni utolsó mérkőzés hajrájában esett ki. Előbbi megsérült, utóbbit pedig második sárga lapja után kiállította a játékvezető. Gombás Péter ezzel együtt bizakodóan tekint a kétmeccses párharc elé.

- Mivel egy akadémiai csapattal mérkőzünk, nyilván nem minket nyom az esélyesség terhe. Bár nem láttuk őket élőben játszani, biztosak vagyunk benne, hogy egy erős, jó csapatról van szó, amely mindössze egyszer kapott ki a szezonban és kétszer ikszelt, a maradék huszonegy bajnokiját megnyerte. Picit lutri tehát a mérkőzés számunkra, de azon leszünk, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel a szerdai visszavágóra marad esélyünk a feljutásra - osztotta meg várakozásait Gombás Péter.