2022/911

U15, U16: szoros meccsek

Szoros mérkőzéseket vívtak a bajnokság szombati játéknapján középső korosztályaink: az U15-öt egygólos vereséget szenvedett itthon a Budaörstől, míg az U16 döntetlent játszott a Barca Academy pályáján.  A másodosztályban szereplő U14-es brigádunk egy nagyon rossz félidő után a második játékrészt megnyerte Pakson, de a vendéglátó sikerét nem fenyegette veszély.

MLSZ Országos U14-es Bajnokság, Alap-csoport, Nyugat: Paksi FC-Király SE 7-3 (5-0).

Király SE: Borhy - Kovács B., Mészáros B., Somfalvi Á., Harangozó M. (SZÁSZ Á. a 41.p) - Marian R. (NAGY Á. a 41.p), Tanai F., Kolompár Z. (NÉMETH H. a 41.p) - Szabó B. (SODICS M. a 41.p), Puporka A., Karvalics B. Edző: Schimmer Szabolcs.

Gólszerzőnk: Sodics M. (3).

Schimmer Szabolcs: - Az első félidőben körülményesen játszottunk, rengeteg párharcot vesztettünk. Amennyi szöglete volt az ellenfélnek, abból szinte mind gólt kaptunk. Félidőben úgy nézett ki, hogy nagy pofont fogunk kapni, de szerencsére a cserék nagyon jól szálltak be a meccsbe, és sikerült megnyerni a második félidőt. Külön szeretnék gratulálni Németh Hunornak és Sodics Mátyásnak, akik hozzáállásukkal fiatalabbként példát mutattak a többieknek.

MLSZ Regionális U15-ös Kiemelt Bajnokság, Nyugat: Király SE-Budaörs 1-2 (0-0).

Király SE: BAKUCZ M. - KULCSÁR, POLGÁR, KOVÁCS B., Szász (Sinkó az 58.p.) - BAKUCZ D., Gombás B., Iváncsics - Hegyi D., Sodics T. (Samu a 67.p.), Károly (KOLOMPÁR a 44.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőnk: Kovács B.

Kovács Zsolt: - A tavalyi bajnokságban kétszer is vereséget szenvedtünk a Budaörstől (1-5, 2-5), így most revánsot szerettünk volna venni. Sajnos, Tancsicsra és Nyárira sem számíthattam betegség miatt, így megint változtatnom kellett a tervezett kezdőn. Ellenfelünk dominált a mérkőzésen, főleg az első hármasuk, komoly veszélyt jelentettek az egész találkozón. Az első félidőben több nagyobb helyzete is volt a vendégcsapatnak, de Bakucz Mirkó remekül állta a sarat. A második félidőben sajnos 3 perc rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat. Két pontrúgás után is figyelmetlenek voltunk, amit a Budaörs kegyetlenül kihasznált. De amit az utolsó negyedórában láttam a srácoktól, amiatt nagyon büszke vagyok rájuk! Iváncsics passzából Kovács Bálint bombagólt rúgott. Ez plusz energiákat adott a csapatunknak, és mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért. Sajnos, több gól nem volt bennünk. Örülök, hogy a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, új lendületet tudtak adni a csapatnak. Szoros csatában most még alul maradtunk, de megint egy lépcsőt léptünk előre.

MLSZ Regionális Kiemelt U16-os Bajnokság, Nyugat: Barca Academy-Király SE 2-2 (1-1).

Király SE: Guzmics - Wilhelm (Taschler a 72. p.), Mayer, Tóth, Czingráber - Bodor, Gergely (Kardos a 77. p.), Deutsch (Breznovits a 72. p.) - Gombás B., László D., Gombás M. Edző: Windisch Csaba.

Gólszerzőink: Deutsch, Kardos.

Windisch Csaba: - Az első félidőben jól játszottunk, és egy szép támadás végén meg is szereztük a vezetést, majd a félidő lefújása előtt a hazaiak szinte a semmiből egyenlítettek. A második félidő elején visszaesett játékunk, és fordított a Barca Academy. Ezután mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért, ami sikerült is, sőt a fordításra is megvolt a helyzet. Kár a második félidei rövidzárlatért, több volt ebben a meccsben, az egyébként jó focit játszó hazaiak ellen.