2022/625

U15: az utolsó pillanatban csúsztak le a dobogóról

Nem sokon múlott, hogy az MLSZ U15-ös regionális kiemelt bajnokság Nyugati-csoportjában az idény előtt a biztos bent maradást kitűző csapatunk odaérjen a dobogóra, ami végül nem sikerült, de összességében így is elégedett lehet az egyének fejlesztésével és a csapatjáték fejlődésével Windisch Csaba vezetőedző.

Mindent egybevetve remek szezont produkáltak U15-öseink, akik a bajnok Gyirmót FC Győrt, a második Főnix Goldot és a harmadik Szombathelyi Haladást is legalább egyszer legyőzték az MLSZ U15-ös regionális kiemelt bajnokság Nyugati-csoportjában. Hullámzó teljesítményükre példa, hogy kikaptak viszont oda-vissza a 12. helyezett Siófoktól, és fájó, hogy a záró fordulóban a Kenderesi úton rendezett városi derbin már egy iksz is elég lett volna a bronzéremhez az ősszel 3-0-ra legyőzött Szombathelyi Haladás VSE otthonában, ám 0-4 lett a vége, így az utolsó pillanatban elúszott a dobogó.

Windisch Csaba vezetőedző így látta egész éves szereplésüket:

- Tavaly nyáron vettem át az U15-ös korosztályt, és egyből látható volt, hogy jó képességű, fegyelmezett játékosokból álló csapatot kaptam. Sok újdonsággal találkoztak a fiúk az új bajnokságra készülve, hiszen az eddigihez képest jóval erősebb pontvadászatban indultunk, és négy helyett már heti öt tréning szerepelt a heti programban. A játékosok egyéni fejlődését, csapatként pedig egy védekezésben-támadásban kezdeményezőbb játékot játszó, mentálisan erős csapat kialakítását, és a kiemelt régiós csoportban a biztos bent maradás tűztük ki célul a szezon előtt. Egyénileg az idény során nagyot fejlődött a társaság, sok jó egyéni teljesítmény volt edzéseken, mérkőzéseken. Ennek köszönhetően több játékosunk bemutatkozott a magasabb korosztályokban is, és ott is jó teljesítményt nyújtottak. Ez jó visszajelzés volt nekünk is. Csapatjátékban szintén sokat léptünk előre, elsősorban a játék kombinatív részében. Igyekeztünk támadásainkat hátulról felépíteni, gólra törő futballt játszani. A védekezésünket feltoltuk, magasan kezdtük, és a letámadásokkal próbáltuk labdákat szerezni. Egységesebb, mentálisan erősebb csapattá formálódtunk, és a hozzáállással is maximálisan elégedett voltam az egész szezon folyamán. Voltak nagy győzelmeink, többször hátrányból fordítva nyertünk. Természetesen voltak hibák is, például, hogy idegenbeli mérkőzéseken nem mertük annyira futballozni, sokszor hullámzó volt a teljesítményünk, több gólt kaptunk egyéni hibákból, illetve a helyzetkihasználáson még mindig van mit javítani. Tavasszal szinte végig létszámproblémákkal küzdöttünk, sérülések, betegségek, egyéb hiányzások miatt, és ezt sajnos nem mindig bírta el a csapat, ezért is voltak fájó vereségeink. Sajnos, így az utolsó pillanatban a dobogóról lecsúszva a negyedik helyen végeztünk. Emiatt nagyon csalódott volt mindenki, mert sokat és keményen dolgoztak a fiúk, de a fenti körülményeket figyelembe véve ez így is nagyon jó eredmény volt a kimondottan jó csapatokat felvonultató bajnokságban. Gratulálok a játékosaimnak az egész éves hozzáállásukhoz, fejlődésükhöz és teljesítményükhöz!

A házi góllövőlistán Gombás Máté végzett az élen 23 találattal, ő ezzel a gólterméssel a bajnokság második legeredményesebb játékosa is volt egyben!

László Dávid 12 gólig jutott, míg Gombás Bence 8 gólt lőtt.