Hírek
vissza
2022/924

U15: az első hazai siker

U15: az első hazai siker

Első hazai győzelmét ünnepelhette U15-ös csapatunk a PVSK ellenében, rögzített szituációkból kapott sorra gólokat U14-es gárdánk a MOL Fehérvártól.  

MLSZ Regionális U15-ös Kiemelt Bajnokság, Nyugat 5. forduló: Király SE-PVSK 1-0 (0-0).

Király SE: Bakucz M. - Kulcsár, Nyári D., KOVÁCS B., Károly (POLGÁR a 41.p.) - BAKUCZ D., Gombás (Sinkó a 77.p.), IVÁNCSICS - Hegyi (Samu a 67.p.), Tancsics (Sodics a 56.p.), SZÁSZ. Edző: Kovács Zsolt. 

Gólszerzőnk: Iváncsics.

Kovács Zsolt: - Az idei bajnokságban ez volt az első olyan mérkőzés, ahol szinte az első perctől kezdve mi domináltunk. Ez érezhető is volt a játékunkban. Sajnos, rengeteg technikai hiba és rossz döntés jellemezte az első félidőben csapatunkat. Mindkét oldalon 2-2 lehetőség lehetett volna a gólszerzésre, inkább mezőnymunka folyt a találkozón. A félidőben a srácoktól azt kértem, hogy az akarás ne váljon görcsösséggé. A második félidőben feljavult a játékunk, pontosabban és gyorsabban játszottunk, aminek köszönhetően még nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni a pécsiekre. Az ellenfél játékában végig veszélyt jelentettek a kontra támadások, illetve a pontrúgások. Az 50. percben Szász gyönyörű beadása után Tancsics hagyta ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Mikor már a felek elkönyvelték volna a döntetlent, Bakucz D. harcolt ki egy tizenegyest. Iváncsics nem hibázott, és döntötte el a három pont sorsát. Végre megszereztük az első hazai győzelmünket, amiért, úgy gondolom, sokat tettek a srácok, ha még a játék akadozott is. A csereként pályára lépő játékosaink ismét lendületet vittek a játékunkban, örülök teljesítményünknek.

MLSZ Országos U14-es Bajnokság, Alap-csoport, Nyugat: MOL Fehérvár FC-Király SE 6-1 (2-0).

Király SE: Tóth D. - Kovács B., Mészáros B., Turczi D., Kósa B. - Kolompár Z., Puporka A. - Sodics M., Szabó B., Harangozó M. (Tanai F. az 53. p.), Karvalics B. Megbízott edző: Török Richárd.

Gólszerzőnk: Puporka.

Török Richárd: - Az első félidő huszadik percéig egyenrangú ellenfelei voltunk a Fehérvárnak. Mezőnyben ők domináltak, mi viszont labdaszerzések után tudtunk jó kontratámadásokat vezetni. Két szöglet után szerzett kétgólos vezetést ellenfelünk. A második félidőben támadóbb szellemben léptünk pályára, így többször sikerült zavart keltenünk ellenfelünk hátsó alakzatánál. A rögzített szituációk kivédekezés azonban a második játékrészben sem javult, még három gólt kaptunk emiatt. Sajnálom, hogy ilyen gólokat ajándékoztunk a hazaiaknak. Viszont öröm, hogy játékban nem maradtunk alul. Az edzéseken a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk majd a standard játékhelyzetek kivédekezésének gyakorlására, ami segíteni fog, hogy a hátralevő mérkőzéseken eredményesebbek legyünk.

Kapcsolódó témák: U15-ös csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
0912345
106789101112
1113141516171819
1220212223242526
132728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek