Hírek
vissza
2021/621

U15: a középmezőnyben

U15: a középmezőnyben

Nyolcadik lett a regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjának tabelláján U15-ös együttesünk. Kovács Zsolt vezetőedző hullámzónak értékelte a szezonban nyújtott teljesítményt, amibe alaposan belejátszott a járványhelyzet is. 

 

 

Az őszi 20 ponthoz (13 mérkőzésen: 6 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség - 28-15-ös gólarány) tavasszal 24 egységet (15 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 vereség - 45-23-as gólarány) tett hozzá U15-ös gárdánk, amely a rúgott gólokat nézve is fejlődni tudott, de a kapott találatok tekintetében is előre lépett, a találkozók többségén a csapatvédekezés jól működött.  A vezetőedző, Kovács Zsoltnak ezzel együtt a végső helyezés csalódást okozott.

Tabella!

- A minimális célt - ez a legjobb nyolcba kerülés volt -, teljesítettük, de a helyezésünk számomra csalódás - fogalmazott a szakember - Pozitívum, hogy a mögöttünk lévő, kilencedik helyezett Hévíz 10 ponttal szerzett nálunk kevesebbet, de sajnos a közvetlen élmezőnytől mi is ennyire vagyunk lemaradva. Sajnos, a korona vírusból adódóan rendszeresen voltak hiányzóink. A pótlásukat hellyel-közzel jól megoldottuk, de a covid alapvetően a tavaszi szezonunk egészére rányomta bélyegét. 2021-ben a játékunkat nagy hullámzás jellemezte, ami korábban nem volt ránk jellemző. Képesek voltunk bravúrokra, a bajnok ZTE otthonában elszenvedett 1-0 vereség ide sorolható, vagy közvetlen riválisunk, az Ajka elleni 2-1 győzelem is. A mögöttünk lévő csapatokat mind sikerült megverni az Üstökös Győr (idegenben 5-4 vereséget szenvedtünk) kivételével. Negatívum viszont, hogy élcsapatok ellen nem tudtuk pontokat szerezni. Illetve ezeken a mérkőzéseken többször nem sikerült gólt lőni és kétszer is nagyobb arányú vereségbe szaladtunk bele. Nem megvédve a játékosokat, de a MTE 1904 (4-0) és Pápa (4-1) elleni vereség nem tükrözi hűen a mérkőzés összképét, a pályán el tudtuk tüntetni a tabellán mutatott különbségeket, de a labdarúgást továbbra is gólokra játsszák. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a házi góllövő listát 17 találattal Katona Rikárdó nyerte, mögötte szorosan Szabó Bálint végzett 16 góllal. A meccsek többségén mindketten a középpályán játszottak, ennek tükrében igazán szép teljesítmény a szerzett találatok száma. De ők ketten nem csak a góllövésben jeleskedtek, egész évben hátukon vitték a csapatot. Mellettük szeretném kiemelni a védő négyesünk Horváth Barnabás, Fliegler Ábel, Vass Dániel és Horváth Domonkos teljesítményét, Kovács Ábellel kiegészülve. Ezek a srácok edzéseken, mérkőzéseken is mindig a maximumra törekedtek. Örömet okozott még Radó Máté játéka, aki régi önmagát mutatta a sok sérülés és betegség után. Az országos bajnokság mellett hétköznaponként a Vas megyei U16-os bajnokságban is helyt kellett állnunk. A bajnokságban a második helyen végeztünk a Szombathelyi Haladás mögött, azonos pontszámmal. Ezek a mérkőzések segítettek, hogy a regionális bajnokságban kevesebb játékidőt pályán töltött játékosok is folyamatos meccsterhelést kapjanak. Egy korosztállyal feljebb, az U17-es országos bajnokságban tavasszal öt játékosunk is pályára tudott lépni - egész évben összesen heten mutatkoztak be a nagyok között -, ami nagy öröm számomra, 2021-es debütálónk Nagy Ágoston volt. A szakmai stáb, Nagy Gergő (kapusedző), Lakosi Máté (erőnléti és koordinációs edző), Koman Vladimír (egyéni képző edző) nevében is szeretném megköszönni a srácoknak az egész éves munkát, és sok sikert kívánok mindenkinek a továbbiakban. 

Kapcsolódó témák: U15-ös csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
301
312345678
329101112131415
3316171819202122
3423242526272829
353031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek