Hírek
vissza
2021/710

U13: szívvel-lélekkel

U13: szívvel-lélekkel

Az Észak-nyugati kiemelt régiós bajnokság tizedik helyén zárta a 2020/2021-es idényt U13-as csapatunk, amelynek vezetőedzője, Balogh István értékelte a bajnoki évet. 

 

 

A kitűzött célt, az első nyolc közé kerülést nem sikerült elérni, ezzel együtt számos pozitívum említhető a korosztály kapcsán, egyéni és csapatszintű fejlődés tekintetében is. A srácok két versenyrendszerben is szerepeltek, az MLSZ kiemelt régiós bajnoksága mellett a megyei U14-es pontvadászatban játszhattak azok, akik a másik versenyrendszerben kevesebb lehetőséghez jutottak.

- A megyeiben elért negyedik helyezésünk reálisnak mondható. Ha ebben a sorozatban is mindig a legjobbakkal állunk ki, esélyünk lett volna egy éremre, de fontosabbnak tartottuk Gombás Péter kollégámmal, hogy mindenkinek legyen meccsélménye. Bár néha a sok találkozó miatt kevesebbet tudtunk edzeni, összességében hasznosnak ítélem részvételünket ebben a sorozatban - vont mérleget az U14-es megyei bajnokságról Balogh István, aki ezután rátért a kiemelt régiós pontvadászatban mutatott teljesítményre: - A tizedik helynél jobbat vártam, egy-két hellyel előbbre is végezhettünk volna ideális esetben. Az ideális eset azonban nem idén valósult meg. Négy meghatározó játékosunkból Kovács Bálint egész évben sérült volt, alig tudott edzeni, Hegyi Domi pedig a hajrában három nagyon fontos meccsünk előtt került át az U14-es csapatunkhoz. Sajnos, a keretünk ahhoz nem elég bő, hogy két ilyen kaliberű játékost pótolni tudjunk. Bár hátrébb végeztünk a tervezettnél, nagyon büszke vagyok a csapatra. Szívvel - lélekkel, az általam elvárt mentalitással játszották le a tavaszi szezont. Nagy elismerés számunkra, hogy több ellenfelünk edzője is elismerően nyilatkozott csapatunk elszántságáról, agresszivitásáról, párharcerősségéről. Meglátásom szerint két-három gyors, kombinatív, váratlan megoldásokra képes játékossal az első nyolc hely valamelyike elérhető ennek a korosztálynak. A tavaszi szezonban jóval kevesebb gólt kaptunk, többet rúgtunk és több pontot is szereztünk, mint ősszel. Ez örömteli, viszont az Üstökös és a Nagykanizsa elleni idegenbeli mérkőzésünk nagyon gyengére sikeredett.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, több játékosnak is sikerült előre lépnie. Jellemzően a több edzésen résztvevő srácok tudtak fejlődni. Kulcsár Gergő, Naisz Ádi, Deutch Máté, Nyári Dénes - önmagához képest - szintet tudott lépni. Edzéseink alatt új elemként megjelentek a kognitív feladatok, ezeket rendszeresen beépítettük a napi munkába, és a korábbinál több labdás érintést végeztünk a technikai képzés elősegítése érdekében. Fizikálisan is rengeteget fejlődtek a gyerekek. A mérkőzéseink nagy részén, évek óta nálunk erősebb, magasabb, fizikális fölényben lévő játékosokkal kell felvennünk a versenyt. Korábban több játékosunk is nagyon félt ezeken a meccseken, nem mertek párharcokba bocsátkozni. Ez ma már nincs így, a keret minden tagja bátran felvállalja az ilyen szituációkat, és ebből többnyire győztesen kerül ki. Ehhez nagy segítség volt Lakosi Máté, akivel nagyon sok saját testsúlyos erősítő edzést végeztünk, szemmel láthatóan többen is megerősödtek, lefogytak, jobb fizikai állapotba kerültek.

Összességében a tervezett munkát el tudtuk végezni, bár a vírus okozta nehézségek minket is elértek. Pozitívum, hogy a keret minden tagja megfelelő játéklehetőséghez jutott, ami elengedhetetlenül fontos a gyerekek fejlődése szempontjából. Úgy gondolom, keretünkben két-három olyan tehetségű és szorgalmú játékos is van, aki elérheti az „A" kategóriájú akadémiai szintet. Ehhez persze sok munka és az eddigiekhez hasonló hozzáállás is szükséges - összegzett a szakember.

Tabella - U13

Kapcsolódó témák: U13-as csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
39123
4045678910
4111121314151617
4218192021222324
4325262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek