2021/124

U13: egyéni villanások döntöttek a pótolt bajnokin

Hátrányból fordítva szerezte meg az idei első királyos bajnoki győzelmet U13-as csapatunk, amely az FC Nagykanizsa ellen egy tavalyról elmaradt mérkőzést pótolt be szombaton délután.

U13-as kiemelt régiós bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-FC Nagykanizsa 2-1 (1-1). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, vezette: Sály.

Király SE: Bakucz M. - Pados, Bakucz D., Kovács B., Sodics T. - Szász, Nyári D. - Naisz, Sali, Hegyi - Kulcsár. Cserék: Tóth G., Samu, Deutsch, Spitzer, Horváth D. Edző: Balogh István.

Gólszerzőink: Sodics, Hegyi.

Balogh István vezetőedző: - Még csak két hete kezdtük felkészülésünket a tavaszi szezonra, és máris egy „hatpontos" bajnoki mérkőzést pótoltunk a velünk nagyjából azonos képességű Nagykanizsa ellen. Nehéz volt így felkészülni a meccsre, de szerencsére a srácok megoldották a feladatot. Az első félidőben inkább a vendégék domináltak, megérdemelten szereztek vezetést. El kell ismerni,ebben az időszakban eldönthették volna a mérkőzést de szerencsénkre Bakucz Mirkó hihetetlen bravúrjai meccsben tartottak minket! A sok kihagyott helyzetre góllal válaszoltunk, Sodics Tomi egy egyéni akció végén, nagyon okos találatot szerzett. Mentünk előre, próbáltuk nyomás alatt tartani a vendégeket, de a kanizsaiak kontráival nem igen tudtunk mit kezdeni, újabb Mirkó-bravúrokra volt szükség az eredmény tartásához. A szünetben rendeztük sorainkat, játékrendszert váltottunk, és bár játékunkba sok hiba csúszott, szép lassan fölénybe kerültünk. Érezhetően jobban bírtuk erővel, a meccs második fele már inkább a miénk volt. Úgy nézett ki hogy egy igazságos döntetlennel végződik a mérkőzés, amikoregy perccel a vége előtt Hegyi Domi megcsillantotta kivételes képességeit, és egy gyönyörű egyéni akció után eldöntötte a derbit! Régóta vártam már tőle ezt a teljesítményt, remélem most már minden meccsen képességeihez mérten fog játszani. Nagyon sok a tennivalónk, még mindig túl sok hibával és pontatlanul játszunk de annak nagyon örülök, hogy lelkesen, szívvel-lélekkel küzdenek a gyerekek, mindent megtesznek a győzelemért, igazi sportemberekként viselkednek. Bár a döntetlen igazságosabb lett volna, de nem érdemtelenül jutottunk a három ponthoz, nagyon sokat tettünk érte!