Hírek
vissza
2024/526

U13-as, újonc kapussal győzött a Paks ellen az U14-es csapatunkSzerző: Németh Zsolt

U13-as, újonc kapussal győzött a Paks ellen az U14-es csapatunk

 

Ez a hévége még az utánpótlásban is sűrű volt, U11-es csapatunk Bozsik tornán vett részt Monoron. Az U12 itthon, a Fehérvár ellen támadásban kevésbé volt határozott, mint hátul, az U13 is hazai pályán játszott a Fehérvár ellen és ért el értékes döntetlent. Az U14-ben győztes meccsen debütált az U13-as kapus, Tanai Barnabás. Az U17 pedig az első félidőben teljesített jobban a Budai FC ellen.

 

U9-es, U10-es, U15-ös, U16-os, U19-es beszámolóval frissítve.

 

Hétvégén Monoron Régiós tornán vettünk részt az U9-es korosztállyal.

A hazaiak mellett a Nyíregyháza és a Vasas volt az ellenfél.

 

Windisch Csaba megbízott edző értékelése:

Az egész tornán hullámzó teljesítményt nyújtottunk, így voltak jó periódusok és kevésbé jók.

Volt, hogy határozatlanok voltunk elől-hátul, könnyű gólokat kaptunk, és a befejezéseinkbe is sok hiba csúszott.

Amikor elkaptuk a fonalat, akkor bátor egyéni játékkal mentünk bele a párharcokba, és az összjátékunk is jobban működött támadásban és védekezésben egyaránt. A legtöbb gólunkat ezekben az időszakokban szereztük, melyek közül több szemre is tetszetős volt.

 

Csapatunkból Németh Márk kapta a legjobbnak járó oklevelet.

 

 

U10-es csapatunk szerepléséről Vámos Márk számolt be:

 

„Az utolsó országos tornán Monoron volt jelenésünk, örömmel mentünk, mert ismét új közegben és ellenfelekkel találkoztunk. Kiemelném, hogy végre minden kiírt játékosom jelen volt, 15-en tudtuk képviseltetni klubunkat, ennek nagyon örültem. Másodszor pedig az egész nap stabil teljesítményt nyújtottunk, kisebb hullámvölgyek voltak, de ezek sem voltak olyanok, hogy említésre méltó legyen. Meleg volt, de kiváló füves pályán játszottunk, mind támadásban, mind pedig védekezésben nagyon magas szinten voltunk, pár helyzet azért maradt ki, de az egyéni és csapatszintű védekezésünkre nem lehet rossz szavam, a kapusteljesítményt is beleértve. Fejben, mentálisan és mentalitásban is dicséret, 150 percet játszottunk ebben a jó szellemben, mindhárom meccset egy góllal nyertük, ami másodlagos, de ez is mutatja, hogy koncentráltak voltunk, mert az ellenfelek minősége is magas volt. Gratulálok a gyerekeknek, nagy örömmel tértünk haza és zártuk le az “évet”!”

 

 

Monoron szerepelt U11 korosztályunk az idei év utolsó Bozsik tornáján, ellenfeleink a hazaiak mellett a Vasas, illetve a Nyíregyháza csapatai voltak

.

Schimmer Zoltán értékelése:

„Méltó lezárása volt ez a torna az idei évünknek. A mai napon is bebizonyosodott számomra, hogy mentálisan léptünk előre sokat az év folyamán. A gyerekek minden mérkőzésen az első perctől az utolsó percig kezdeményezően léptek fel mind támadásban, mind védekezésben. Ez sajnos az év nem minden szakaszában volt így, viszont a tavaszi szezon szinte egészében ez volt jellemző a játékunkra. Ma is sokszor értünk oda az ellenfeleink kapuja elé, viszont felemás volt a helyzetkihasználásunk. Sok gólt értünk el igaz, viszont maradt is a lábainkban bőven. Ezzel számunkra nem ért véget a szezon, hiszen még három torna szerepel a programunkban, ami kellő motivációt adhat számunkra az elkövetkezendő három hétre. Szeretnék gratulálni játékosaimnak a Bozsik tornákon nyújtott teljesítményükhöz, a szülőknek pedig szeretném megköszönni a támogatásukat!

 

Csapatunkból teljesítményéért Szabó Bence kapta a legjobb játékosnak járó oklevelet.

Keret: Szabó Bence, Sánta Botond, Ilyés Bence, Fülöp Botond, Pál Martin, Imre Ádám, Czlenner Benett, Bertha Benett, Szabó Samu, Csergőffy Ákos, Bogár Bence, Binder Levente”

 

 

Király SE U12 – Fehérvár FC U12    0:3

Horváth Péter értékelése:

„Egy jó iramú találkozót játszottunk. A gyerekek végig küzdöttek, nagy akarattal játszottak. Sajnos, ez inkább ma csak a védekezésben mutatkozott meg. Agresszívak voltunk, szervezetten védekeztünk, de támadásokat csak elvétve tudtunk vezetni. Labdával a támadóharmadig tudtunk eljutni, addig szépen fociztunk. Jók voltak a labdakihozatalaink, középpályán is volt tetszetős egyéni játék, de az ellenfél kapuját nem nagyon tudtuk veszélyeztetni. Összességében az ellenfél győzelme megérdemelt, de kiemelhető volt ismét a gyerekek jó mentalitása, agresszivitása és az, hogy egyénileg sokat léptünk előre az év során.”

 

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Király SE- Fehérvár FC 1:1

KISS G - VARGA D, KLAUZER D, SZALAY Z, TAKÁCS Z - Mészáros N, Varga B, TÓTH-HENCSEY G - Szász A

Csere: Szőke D

Gólszerző: Tóth-Hencsey Gergő

 

Németh Bálint összefoglalója:

„Gratulálok a fiúknak, nagyon büszke vagyok mindenkire! Minden héten létszámgondokkal és egyéb nehézségekkel küzdünk, pláne a mérkőzés előtt történtek után, nagyra értékelem a csapatom teljesítményét. 50-60 percig meccsben voltunk, az utolsó negyedben pedig a szívünket, lelkünket kivittük a pályára és harcoltunk, küzdöttünk egymásért! Az egész csapat mielőbbi felépülést kíván - a héten súlyos sérülést szenvedő és műtéten átesett - Máténak!

Várunk vissza Máté!”

 

 

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 26.forduló

Király SE - Paksi FC

Végeredmény: 1-0

Gólszerző: Lajos Botond

 

Összeállítás: Tanai Barnabás - Lajos Botond, Imre Bálint, Németh Hunor (Németh Barna), Várkonyi Csanád - Sodics Mátyás, Hegyi Marcell, Iván Csongor - Drótos Berton, Kósa Botond, Kerék Bálint

 

Töreki Amand így látta a találkozót:

“Rengeteg hiányzóval léptünk pályára az utolsó bajnoki fordulóban. Ennek ellenére kontrollálni tudtuk a mérkőzést, támadólag léptünk fel és rengeteg helyzetet alakítottunk ki.

Ezekből egyet értékesíteni is tudtunk, így megérdemelten nyertünk.

A kapuban ezen a mérkőzésen debütált az U14-es bajnokságban, az U13-as Tanai Barnabás, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott.”

 

 

U15-ös bajnoki mérkőzés:

Király SE - Nagykanizsa 1:3 (0:3)

Tóth D. - Szász Á. (Harangozó M.), Turczi D., Dergecz M. (LAJOS B.), Gerencsér Z. - Sodics M. (Borhy Zs.), Kolompár Z. - Karvalics B., PUPORKA A., Molnár Á. - Szabó B.

Gólszerző: Puporka A.

 

Hujber Bálint étékelése:

 

„Az utolsó mérkőzésünk forgatókönyve is hűen tükrözte és összefoglalta az elmúlt fél szezonunkat. Gyenge kezdés után kijózanító ébredés, majd biztató és reménykeltő periódusok, de mégis sokszor üres maradt a markunk. Fizikálisan és mentálisan is elfogytunk mindannyian, de ez nem is csoda. Rögös és tanulságos éven vagyunk túl.”


U16-os bajnoki mérkőzés:

Barca Akadémia - Király SE 8-1 (4-0)

 

Bakucz M. - Sodics T., Turczi D., Nyári D., Károly K.,- Kulcsár G., Őri B., - Samu D., Bakucz D., Hegyi D., - Táncsics D.

Csere: Tóth-Víg Cs., Grubits D.

Gól: Hegyi D.

 

Marton Róbert összefoglalója:

„Szombaton Budapesten a harmadik helyezett Barca Akadémia vendégei voltunk.

A mérkőzés első percében, egy távoli lövés után máris hátrányba kerültünk.

A középkezdésből egyenlíthettünk is volna, de a hazaiaknak a kapuba guruló labdát még a gólvonal előtt sikerült tisztáznia.

Az első félidőben pontatlanul, sok hibával játszottunk. A labdát sajnos nem tudtuk elől megtartani, így nyomás alatt tartott minket a Barca, aminek következtében négygólos hátrányban ért véget a félidő.

Úgy tűnt, a szünetben kissé hangosabb számonkérés meghallgatásra került, mert a második félidőben veszélyesebben, pontosabban, kapura is veszélyesebben játszottunk.

Hegyi szép találata után, további lehetőségünk is volt a felzárkózásra, de egy kecsegtető helyzetben, kapulövés helyett labdát veszítettünk, amiből az ellenfelünk gólt szerzett.

 

Ahelyett, hogy visszajöttünk volna a mérkőzésbe, ez a gól úgy megfogta a csapatot, hogy visszatért az első félidei teljesítményünk, aminek következtében a Barca további gólokat szerzett - több távoli bombagólt is-, így nem lehetett más a vége, mint nagyarányú vereség.”


 

U17-es bajnoki mérkőzés

Király SE - Budai FC 1-2 (1-1)

 

Guzmics- Nyári (Kulcsár 61.p.), TÓTH, Breznovits, WILHELM- MAYER, László, Baumgartner- KARDOS (Tancsics 83.p.), Bakucz (Kulcsár 61.p.), Gergely (Tancsics 83.p.)

Gól: László 21.p.

 

Kovács Zsolt összefoglalója:

„Az utolsó fordulóban a dobogóért küzdő Budai FC csapata látogatott a Király Sportlétesítménybe.

Az első félidőben teljes mértékben visszakaptam, amit a csapattól kértem. Agresszívak voltunk, az ellenfél térfelén többször is jó helyen szereztünk labdát. Az egész első félidőben labdabiztosan, jól futballoztunk.

Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, gólt azonban mi szereztünk nem sokkal később, mikor Bakucz Dominik szép egyéni teljesítménye után jól tálalt László Dávid elé, aki precíz labdaátvétel után higgadtan értékesítette a ziccert. A gól után újabb nagy lehetőségek adódtak előttünk, de sajnos a döntő szituációkban rossz döntéseket hoztunk. A lefújás előtt a semmiből jött az ellenfél egyenlítő gólja: Ahelyett, hogy az ellenfél térfelén szereztünk volna labdát, vagy csináltunk volna taktikai faultot, egy előre vágott labdából egyenlített a vendégcsapat.

A második félidőre nem tudtuk azt a játékot hozni, mint az első félidőben, de így is mi domináltunk, ebben az időszakban is többet birtokoltuk a labdát. Több komoly lehetőségünk volt, de az ellenfél térfelén rendre rossz döntéseket hoztunk. Sajnos, ahogy ez az egész év alatt jellemezte a csapatot, a mérkőzés végén az ellenfél az egyetlen veszélyesebb kontra-támadását végig vitte, góllal zárta és ezzel megnyerte a találkozót.

Így a bajnokságban 8. helyen végeztünk, míg az ellenfelünk mindössze rosszabb gólkülönbsége miatt csúszott le a dobogóról. Ezúton is gratulálunk nekik a kiváló szezonjukhoz!

A mérkőzés krónikájához még annyit tennék hozzá, hogy hiába domináltunk többet, játszottunk jobban, ezúttal is meg kellett elégedjünk a tisztes helytállással, amire azonban lehet építeni.

Fontos tanulság, hogy amíg nem tanuljuk meg a nehéz periódusokat igazán “profin”, éretten kezelni, addig ezeket a kiélezett mérkőzéseket nem fogjuk tudni stabilan hozni.”

 

FC Ajka U19 – Király SE U19 (2-1) 3-2

Csapatösszeállítás:

Ady Cs., Fliegler Á., Kiss R., Tóth M., Márkus D., Nagy Á., Németh K. (Teklits V. 62’), Vilics M.,

Greffer B. (Kovács Á. 82.), Balikó Á., Király K. (Kovács Sz. 62’)

Gól: Greffer Barna (4’), Teklits Vince (77’)

Kiállítva: Márkus Dominik

 

Dancs Zoltán beszámolója:

„A bajnokság utolsó fordulóját játszottuk azzal az Ajkával, akik egy győzelem esetén a dobogó 3. helyére léphettek. Mi pedig szerettük volna győzelemmel zárni a bajnokságot, ami a 8-9. helyet eredményezhette.

Jól indítottuk a mérkőzést a 4. percben Greffer Barna távoli lövése talált utat a hazai kapuba. Innentől azonban, átvette a mérkőzés irányítását az ajkai csapat. Párharcokat rendre elveszítettük, ellenfelünk labdaszerzéseiből gyors támadásokat vezetett. Egy szabadrúgást követően egyenlített a házigazda, majd 10 perccel később meg is fordította a mérkőzés állását.

Második félidőben már többet birtokoltuk a labdát. Az első félidőhöz viszonyítva agresszívabbak voltunk labdaszerzésben és határozottabbak labda birtokában. Ennek köszönhetően veszélyesebb támadásokat tudtunk vezetni. Egy szép támadást követően Teklits Vince a 77. percben jól érkezett a 16-oson belülre és egyenlített. Az egyenlítő gólunkat követően azonnal nagy lehetőségünk volt, viszont Kovács Szabolcs fejese elkerülte a kaput. Az ellentámadásból viszont az ajkai csapat szerezte meg a győztes találatot (81’).

A mérkőzés összképét tekintve nem rajzolódott ki, hogy melyik csapat milyen célért küzd. Az első félidőben a szezon legrosszabb játékát produkáltuk, bár lehetőségeink ekkor is megvoltak, kevés labda nélküli futás és együttműködés jellemezte a csapatot. A második félidőből meríthetnek a játékosok, ismét bebizonyosodott, hogy megfelelő hozzáállással lehet csak pályára lépni.”

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek