2021/828

U12: német győzelem és hazai bronzérem a Király Ferenc Emléktornán

A Hertha BSC kiemelkedett a hatcsapatos mezőnyből, osztrák-német döntőt rendeztek, a Király SE legjobb magyar csapatként bronzérmes lett.

Szombaton a Király-Mosonmagyaróvár és a Hertha-Veszprém mérkőzésekkel rajtolt el a Király Ferenc Emléktorna, amelyen jó mérkőzésekben, szép gólokban, remek egyéni teljesítményekben is izgalmakban sem volt hiány.

A top favorit Hertha BSC esélyeshez méltón hozta csoportmérkőzéseit, azzal együtt nyert a Veszprém és az osztrák Admira Wacker ellen is fölényesen, hogy az ellenfelek is próbáltak kulturált, szervezett futballt bemutatni, más kérdés, hogy a berlini gyerekek már 11 éves korukra atletikusságban, koordinációban és technikai tudásban is kiemelkedtek a mezőnyből.

A másik csoportban a Dunaszerdahely is behúzta mindkét meccsét, ráadásul egyformán 2-0-ra verte meg az egymással ikszelő riválisait, így a Király SE és a Mosonmagyaróvár között büntetőkkel dőlt el, hogy mely csapat jut a legjobb négy közé, és ki folytathatja az ötödik helyért. A tizenegyeseket a mieink rúgták pontosabban (3-1), így az egyik elődöntőben összejött a Hertha-Király mérkőzés.  Amelyben a berliniek szereztek vezetést, ám ezután háromszor is egyenlíthetett volna KSE, nem sikerült, a németek pedig a folytatásban gólokra váltották nagy mezőnyfölényüket, s végül biztosan nyertek. Miként a másik ágon az Admira is így tett a DAC ellen, így német-osztrák döntő következhetett.

Előtte azonban egy számunkra nagyon fontos mérkőzésről kell szólnunk, hiszen Schimmer Szabolcs tanítványainak sikerült visszavágniuk a Dunaszerdahelynek a csoportban elszenvedett vereségért, a kis Tigrisek Sodics Mátyás duplájával 2-0-ra diadalmaskodtak, s ezzel legjobb magyar csapatként a harmadik helyen zártak. Az ötödik helyet a Veszprém szerezte meg, kiütve a Mosonmagyaróvárt.

A fináléban a Hertha kétséget sem hagyott afelől, hogy övék a legütősebb brigád, lemosta a pályáról az Admirát.

A helyezetteknek járó okleveleket, serlegeket, különdíjakat Király Irma néni, az emléktorna névadójának felesége, és Király Gábor, egyesületünk alapítója, 108-szoros válogatottsági rekorder kapus adták át.

Eredmények. Király Ferenc Emléktorna, U12-es korosztály. A-csoport: Király SE-Mosonmagyaróvár 0-0, DAC-Mosonmagyaróvár 2-0, DAC-Király SE 2-0. A csoport végeredménye: 1. DAC 6 pont, 2. Király SE 1 pont (tizenegyesekkel 3-1), Mosonmagyaróvár 1 pont (tizenegyesekkel 1-3). A Király és a Mosonmagyaróvár egyaránt 1 ponttal és 0-2-es gólkülönbséggel végzett a csoportban, büntetőkkel dőlt el, hogy melyik csapat jut az elődöntőbe, illetve játszhat az ötödik helyért. A tizenegyes párbajt a Király nyerte 3-1-re. B-csoport: Hertha-Veszprém 5-0, Hertha-Admira 4-1, Admira-Veszprém 4-1. A csoport végeredménye: 1., Hertha 6 pont, 2., Admira 3 pont, 3. Veszprém 0 pont. Elődöntők: Hertha-Király 6-0, DAC-Admira 0-3. Helyosztók. Az 5. helyért: Veszprém-Mosonmagyaróvár 8-1. A harmadik helyért: Király-DAC 2-0. Döntő: Hertha BSC-Admira Wacker 6-0. A torna végeredménye: 1. Hertha BSC, 2. Admira Wacker, 3. Király SE, 4. DAC 1904, 5. Veszprém FC USE, 6. CREDOBUS Tehetségközpont Mosonmagyaróvár Különdíjak. Legjobb mezőnyjátékos: Martin Petkov (Hertha). Gólkirály: Niko Hoffmann (Hertha) 5 góllal. Legjobb kapus: Krancz Bálint (Király).