Hírek
vissza
2021/114

U12: fókuszban a képzés, fejlesztés

U12: fókuszban a képzés, fejlesztés

Két korosztály (2009-2010) 30 játékosa három versenyrendszerben is megmérettetett 2020 őszén. A Török Richárd-Gombás Péter edzőpáros - egyéni képzésekért felelős kollégájuk: Schimmer Szabolcs - tanítványai az U12-es kiemelt régiós bajnokságban az akadémiai csapatokkal is partiban tudtak lenni, de jól ment a gyerekeknek a Bozsik-tornákon és sok tapasztalatot gyűjtöttek az idősebbek között az U14-es megyei bajnokságban is. 

 

 

Gombás Péter, edző: - A stábunkat Török Richárd és Schimmer Szabolcs edzőtársaim mellett Lakosi Máté erőnléti tréner és Nagy Gergő kapusedző alkotta. Két korosztály, az U11 és az U12 felkészítéséért, képzéséért és versenyeztetéséért felelünk, a legfőbb célunk az egyéni fejlesztés volt.

Az egyesület szakmai koncepciójának megfelelően kapták a képzést a játékosok, a hét első felében a mozgáskoordináción, a Brainkinetiken, a kisjátékok begyakorlásán (védekező-támadó párharcok/különböző játékhelyzetek megoldásai) volt a fókusz, a hét második felében pedig a Schimmer Szabolcs vezette egyéni képzéseken, valamint a kapura lövések, labdás-koordinációs feladatok elsajátításán.

A kiemelt U12-es bajnokságban vegyes korosztályú csapatot alakítottunk ki, itt összesen 21-en léptek pályára a 30-as keretből. A mérkőzéseken két felállási formát játszottunk az 1-3-2-3-at és az 1-4-4-et (rombusz). A gyerekek mindkettőnél megtanulták, hogy kinek mi a feladata a különböző játékhelyzetekben. A védekezést már az ellenfél térfelén megkezdjük. Ez jól működik - még a minőségi játékerőt képviselő csapatokkal szemben is. A párharcokat nagy százalékban megnyerjük. Labdaszerzés után a szélekre visszük a támadásainkat, mivel gyors csatárokkal rendelkezünk. A támadózónában hozott döntésekben kell majd előre lépnünk. Játékfelépítésben is fejlődtünk, de a második félévben lesz még feladatunk ezen a területen. A csapatból Mészáros Barnabás, Tóth Dénes, Sodics Mátyás, Németh Hunor nyújtott átlag feletti teljesítményt.

A kiemelt Bozsik „C" programban először vettünk részt, azoknak a tornáknak, ahol minden csapat megjelent, volt értelme. Ebben a sorozatban azok a játékosok szerepeltek, akik az U12-es bajnokságban kevesebbet játszottak. 

Az U11-ben a létszám: 6+1 volt, az alkalmazott játékrendszerünk pedig: az 1-3-3. Ha az U12-ből voltak visszajátszóink, akkor a csapatunk kiemelkedett a mezőnyből. A két hármas láncot nagyon jól tudják a srácok, Hegyi Marcell, Borbély Lóránt, Majtényi András teljesített magas szinten.

Az U13-ban, 8+1-ben a 1-3-2-3-as játékrendszerben futballoztunk. A tornákat sikeresen zártuk, szembetűnő volt, hogy keretünk egy része az országos bajnokságban játszik. A pályaméretet kellet megszoknunk a tornákon, amint ez megtörtént, jól és látványosan fociztunk. Aki keveset játszott a bajnokságokban, az itt sok lehetőséget kapott.

Az U14-es megyei bajnokságban a 2009-es gyerekek képviselték az egyesületet, 8+1-ben, 1-3-2-3-as vagy 1-4-4-es játékrendszert alkalmazva. Ez a sorozat is szolgálta a játékosok fejlődését. A mérkőzéseken fizikai hátrányban voltunk, rendszerint egy fejjel, sok kilóval nagyobbak voltak az ellenfelek játékosai. Ennek ellenére nem változtattunk a párharckereső, kezdeményező felfogásunkon. A mérkőzéseken rendre mezőnyfölényben játszottunk, szervezettek voltunk, de ez a fenti okok miatt az eredményben nem mindig mutatkozott meg. Ebben a bajnokságban sok mindent ki tudtunk próbálni, mind játékrendszerben, mind a játékosok pozícióját illetően. Amit itt lepróbáltunk, és működött, azt a kiemelt U12-es bajnokságba is vittük tovább. Borhy Zsombor, Kolompár Zénó, Kovács Bence, Tanai Flórián, Tóth Dénes nyújtott átlag felettit.

A következő félévben szeretnénk a játékosokat egyénileg tovább fejleszteni, képezni, miközben csapatszinten támadásépítésben kell előre lépnünk.

 

Kapcsolódó témák: U12-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
53123
0145678910
0211121314151617
0318192021222324
0425262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek