Hírek
vissza
2022/523

U11: nemzetközi tornán jártunk

U11: nemzetközi tornán jártunk

Tapasztalatgyűjtés a top klubok nevelőegyesületeit felvonultató nemzetközi mezőnyben. Ez volt a Király SE U11-es csapatának célja azon a hétvégi kétnapos, a csehországi Frantiskovy Laznéban és a németországi Rehauban megrendezett tizenhat csapatos tornán, amelyen mások mellett a Bayern Münchennel, a Manchester Uniteddal és az RB Leipziggel is összemérhették erejüket a kis tigrisek.

 

 

 

 

A Mini EURO 2022-nek elnevezett tornának két ország is a házigazdája volt, a szombati csoportmérkőzéseket a csehországi Frantiskovy Laznéban rendezték, a mieinknek ezen a napon hét mérkőzésük volt, játszottak mások mellett a Manchester Uniteddel, a későbbi győztes Herthával és a Bayern Münchennel is. Másnap a résztvevők átköltöztek a németországi Rehauba, itt már a helyosztókra került sor. Három huszonkét perces meccset vívtak a sárga-szürkék, egy másik csoport hetedik-nyolcadik helyezettjeivel, illetve a szombati csoportunk hetedikjével, a Young Boysszal újra találkozhattak. Utóbbi csapat ellen volt a legtöbb esély a pontszerzésre, a 19. percben még nálunk volt az előny, a hajrában azonban fordítottak a svájciak, el is tört a mécses egy pár gyereknél...

Összességében azonban nem a búslakodás volt a jellemző hangulat a torna után, sokkal inkább az a pozitív élmény, hogy a nemzetközi mezőnyben is lehetőségünk nyílt megmutatni magunkat.

Horváth Péter és Kiss Gábor, csapatunk edzői így összegezték a két nap tapasztalatait:

- Elégedettek vagyunk. Olyan csapatok ellen játszottunk, akik neves klubok akadémiái, kiválasztási rendszerrel, kiválogatott gyerekekkel, akik kiskoruk óta a labdarúgásnak szentelik az életüket. Nem vallottunk szégyent, sőt... Ami a gyerekeinkre jellemző, azt nagyrészt most is kihoztuk belőlük. Agresszívak voltunk. Keményen játszottunk, nem ijedtünk meg a nagyobb és erősebb gyerekektől. Helyenként nagyon szépen tudtunk labdát tartani, ügyesen játszottunk, meg tudtuk bontani az ellenfeleinket. Alakítottunk ki helyzeteket. Volt olyan találkozónk, amikor sokáig győzelemre álltunk, nem adtuk könnyen magunkat. Mindenkinek meg kellett szenvednie ellenünk. Külföldön más szabályokkal játszanak ebben a korosztályban. Nagyobb létszám, 7+1, nagyobb pálya, les nélkül. A les szabály, ami legjobban zavart minket, mert sok „lesgólt" kaptunk, amit nehéz volt a gyerekeinknek megélni, felfogni, hogy itt és most erre is kell figyelni. Sok tapasztalattal gazdagodtunk. A külföldi csapatoknál dominál az 1-1 elleni játék, a fizikai képességek. Mindenki nagyobb volt nálunk 2-3 fejjel, erősebbek voltak, lövőerőben sokkal előttünk járnak, gyorsaság szinte minden játékosnál megvan és kiváló technikai képzettséggel rendelkeznek. Ezek mellett a mentalitás, a koncentráció a fegyelem, ami látható és tapasztalható volt mindegyik csapatnál. A vereségek ellenére is élveztük a tornát és jó volt felmérni az erőnket, persze a realitás talaján maradva, hogy ők azért „még" nem a mi szintünk. Ilyen és ehhez hasonló, külföldi tornákból kell sok a gyerekeknek, hogy ne a nevet nézzék az ellenfeleiknél, hanem a saját képességeiket. Így menjenek ki mindig a pályára, és akkor az eredmény is jönni fog. Az önbizalmukat kell fejleszteni, mert most is megmutatták, hogyan tudnak játszani és tudnak ők gólt lőni egy Bayern Münchennek is, nem is akármilyet...

Hajmási Milán szakmai vezető szerint tehetségközpontunknak fontosak a nemzetközi találkozók. Ezért szerveztünk tavaly saját tornát, ezért utaztunk legutóbb Dunaszerdahelyre, és ezért vállaltunk be egy olyan tornát, amelyen az ellenfelek neveit megismerve eleve tudtuk, hogy az nem kecsegtet sok babérral számunkra. 

- Motivációkban, koncentrációban csakis úgy tudunk előre lépni, ha testközelből érezzük, tapasztaljuk meg, hogyan működik mindez az európai klubfutball nagyágyúinak utánpótlásában. Szépen helytálltak a gyerekek, és nagy inspirációt jelentett számukra, hogy tényleg topkategóriás klubok ellen láthatták, mi az, ami működik, és mi az, amiben fejlődnünk kell. A torna nagyon jó lehetőség volt számunkra, a tapasztalatokat igyekszünk beépíteni a mindennapi munkánkba.

Csapatunk eredményei, csoportmérkőzések: 

  • Király SE-Manchester United 0-3
  • Király SE-AS Trencín 1-4
  • Király SE-Hertha BSC 0-5
  • Király SE-Young Boys Bern 0-2
  • Király SE-Team Europa 0-4
  • Király SE-Gentofte FC 0-3
  • Király SE-Bayern München 1-7

 

Helyosztók:

  • Király SE-RC Joinville-Paris 1-3
  • Király SE-Young Boys Bern 1-3
  • Király SE-RB Leipzig 1-4

 

A Mini EURO 2022 U11-es torna végeredménye: 1., Herha BSC Berlin, 2., FC Porto, 3., Sparta Praha, 4., Gentofte FA,  5., Bayern München, 6., Legia Warszawa, 7., Aarhus GF, 8. Team Europa, 9. Ajax Amsterdam, 10., AS Trenchin, 11., NK Domzale, 12., Manchester United, 13., RB Leipzig, 14., Young Boys Bern, 15., RC Joinville-Paris, 16., Király SE.

A csapat tagjai: Tanai Barnabás, Varga Bálint, Klauzer Dávid, Derényi Alíz, Szabó Dóra, Szász Axel, Anderkó Zalán, Mészáros Nándor, Simonits Nándor, Varga Máté, Tóth-Hencsey Gergő, Windisch Csanád. Edzők: Kiss Gábor, Horváth Péter.

Gólszerzőink: Mészáros Nándor (2), Simonits Nándor, Varga Bálint, Szabó Dóra.

Kapcsolódó témák: U11-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
35123
3645678910
3711121314151617
3818192021222324
39252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek