2021/202

U10: pápai villámtornán jártunk

Négy csapatos pápai villámtornán, a Hirtenberger-kupán vett részt U10-es együttesünk a hétvégén. Kiss Gábor vezetőedző nagyon örült, hogy a csapatának újra lehetősége nyílott újra felkészülési találkozókat játszani.

Kiss Gábor, vezetőedző: - Nagyon örültünk a meghívásnak, hiszen ebben a covidos időszakban nagyon kevés lehetőségük van a csapatoknak, hogy összemérjék tudásukat egymással, s ezáltal gyakorolhassák az edzéseken tanultakat. Négy csapattal (PELC I., PELC II., Király SE, Csorna) rendezték meg a tornát, az együttesek kétszer mérték össze erejüket. Végső sorrendet nem hirdettek a szervezők, minden gyermek egy csokival, s rengeteg élménnyel lett gazdagabb. Kistigrisenk számára a terem nagyon furcsa volt., hiszen mi szabadtéren, műfüvön edzünk. Az első mérkőzésen nagyon sok egyéni hibával, pontatlan átadásokkal játszottunk. A hibáinkat az ellenfél ki is használta. A következő mérkőzések már jobban sikerültek. Ötletes, formás támadásokkal a gólok is megérkeztek. Idővel egyre jobban hozzászoktak a teremhez, s már a játékkal sem volt gond. Harcosan, keményen kellet játszaniuk, hiszen az ellenfelek sem kímélték őket. Külön öröm számomra, hogy az elmúlt időszak edzésanyagát nagy részben visszaláttam a játékosoktól. Ami azonban hozzá tartozik a tényekhez, hogy hiába alakít ki egy csapat nagyon sok helyzetet, s játszik közönségszórakoztatóan, ami szép és jó... de, gól nélkül nem lehet nyerni. Ennek bizonyítéka a három döntetlen, ahol pontokat ajándékoztunk az ellenfeleinknek.

A torna legjobb kapusa csapatunkból Tanai Barnabás lett, aki az edzői szavazás során, minden voksot begyűjtött. Külön érdekesség, hogy a gólkirály 3 találattal egy csornai játékos lett. A mi csapatunkból hárman is két gólt szereztek. (Varga Bálint, Szász Axel, Raffai Lóránd). Jobb koncentrációval mi adhattuk volna a másik különdíjast is, ha jobban sáfárkodnak támadóink helyzeteikkel.

Összességében hasznos volt a torna, s bízom benn, hogy a jövőben lesznek még lehetőségeink ehhez hasonló erőpróbákra. Addig edzünk tovább, s igyekszünk fejlődni, a hibákat kijavítani.

Csapatunk tagjai: Tanai Barnabás, Böndicz Máté, Németh Krisztián, Varga Bálint, Szász Axel, Raffai Lóránd, Derényi Alíz, Hancz Gergő, Takács Zente, Klauzer Dávid. Betegség miatt hiányzott: Hajdú Balázs.

Eredményeink: Csorna-Király SE 2-1, PELC II.-Király SE 0-2, PELC I.-Király SE 0-0, Király SE-PELC II. 4-0, Csorna-Király SE 0-0, Király SE-PELC I. 1-1.