2021/429

Tizenegy iskola működik együtt B tehetségközpontunkkal

A független Double Pass javaslata alapján az MLSZ elnöksége által kiemelt utánpótlásnevelő tehetségközpontnak minősített Király Sportegyesület tizenegy alap- és középfokú szombathelyi oktatási intézménnyel - általános iskolákkal, gimnáziumokkal, szakgimnáziummal és szakképzőkkel - köt együttműködési megállapodást. A program célja, hogy a gyerek-család-iskola-egyesület négyes között végig folyamatos és korrekt legyen az információ áramlás, ami elősegíti, hogy a srácok magas szinten teljesíthessenek a futballpályán és az iskolapadban is.

Egyetlen megyei B minősítésű központként

A nemzetközi szakmai auditáló cég, a Double Pass az MLSZ elnöksége által meghatározott szempontok alapján, 2020 őszén részletesen felmérte a Bozsik-központként működő 73 hazai utánpótlás nevelő sportszervezetet, amelyek közül végül csak mintegy harmaduk kapta meg a B szintű tehetségközpont minősítést.

Az országban összesen 28 B szintű tehetségközpont működik majd, Vas megyében az egyetlen ilyen a Király Sportegyesület lesz.

A B tehetségközpontok közvetlenül az MLSZ által kijelölt régiós elit akadémia - a KSE esetében a Nyugat-magyarországi Utánpótlásnevelési Centrum (Illés Akadémia) - felé áramoltatják a legjobbakat, míg a C minősítésű egyesületeknek (megyénkben: Szombathelyi Haladás, Sárvár FC, Lurkó UFC) ugyanez a feladatuk a B központok irányába.

Az együttműködés célja

Egyesületünk nem csak a megfelelő sportszakmai képzést és magas szintű saját infrastruktúrát biztosítja a KSE-ben sportolóknak, de fontosnak tartja, hogy folyamatosan nyomon kövesse a gyerekek tanulmányi előmenetelét, és ha szükséges, segítséget nyújtson számukra a tanulásban is.

Tizenegy szombathelyi intézménnyel

Ezért írtunk alá együttműködési megállapodást az elmúlt hetekben a Kanizsai Dorottya Gimnáziummal, a Nagy Lajos Gimnáziummal, a Premontrei Gimnáziummal, a Kisalföldi ASzC Hermann Ottó Szakképző Iskolával, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziummal (volt Latinka), a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolával (volt Orlay), az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégiummal (volt Hevesi), a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziummal, valamint a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolával. Az együttműködők szándéka szerint ugyanez hamarosan megtörténik a Savaria Technikum és Kollégiummal, valamint az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziummal is.

A felek vállalták, hogy szoros, intenzív kapcsolatot tartanak egymással, egyesületünk folyamatosan tájékoztatja az iskolákat sportolóink aktuális programjairól (edzések, mérkőzések, egyesületi rendezvények), míg az oktatási intézmények ugyanezt teszik a tanulók eredményeivel kapcsolatban.

A program célja, hogy a sportolóink ne csak a pályán, de az iskolában is hozzák ki a maximumot magukból. Ehhez egyesületünk, lehetőségei szerint minden, az oktatási intézmény által kért segítséget megad.

Információcsere és beiskolázás

A Király SE a következő (2021/2022-es) tanévtől igény szerint abban is segít, hogy a pályafutásukat nálunk folytató gyerekek képességeiknek és érdeklődésüknek megfelelő iskolákban folytathassák tanulmányaikat.

Az "Egy csapat, egy család!" mottónknak megfelelően arra törekszünk, hogy a gyerek-család-iskola-egyesület négyes között végig korrekt és folyamatos legyen az információ áramlás, ami elősegíti, hogy a srácok magas szinten teljesíthessenek a futballpályán és az iskolapadban is.

(Fotó galériánkban egyesületi elnökünk, a válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor az intézmények vezetőivel a megállapodások aláírását követően. Kép nem minden helyszínen készült. )

1910111213141516
2017181920212223