2022/823

Tehetségközpontként az élmezőnyben

Több határon inneni és túli akadémiai csapatot is megelőzve a negyedik helyen zárt tehetségközpontunk a Partium-kupa tizenkét csapatos nemzetközi utánpótlástornán, a hétvégén Szatmárnémetiben, U12-es korosztályban.

Tehetségközpontunk Kiss Gábor vezetőedző irányította U12-es együttese augusztus 19-21. között három napot tölthetett Szatmárnémetiben, ahol a Partium Labdarúgó Akadémia által szervezett nemzetközi tornán nívós ellenfelekkel, akadémiákkal mérhette össze tudását.

A szervezők három négyes csoportot alakítottak ki, a mi csoportunkba került a házigazda Partium Labdarúgó Akadémia, a Sepsiszentgyörgy és az Újpesti TE.  Nem kezdtünk jól, hiszen az Újpesttel szemben 2-0-ra elveszítettük az első mérkőzésünket. Majd egy döntetlennel folytattuk, így az utolsó csoportkörben a saját kezünkben volt a sorsunk. Győzelem esetén csoport másodikként továbbjutunk. Meg is nyertük a mérkőzést, így készülhettünk a másnapi Arany-ág küzdelmeire, amelyen az előző napi négyesek első két helyezettjei voltak jogosultak szerepelni. Ami a csoportkör összegzését illeti, vezetőedzőnk szerint "Nagyon jól, pontosan és agilisan játszottunk. Azt gondolom, néhány ellenfelünket meg is leptük, határozott, harcias és fegyelmezett játékunkkal.", mondta Kiss Gábor.

Másnap az Arany-ág küzdelmeiben szintén csoport másodikként végeztünk, így bejutottunk az elődöntőbe, ahol a Ferencváros várt ránk.

„A mérkőzés elején talán túlságosan is tiszteltük az ellenfelünket, így gólokat ajándékoztunk nekik. Aztán szépítettünk, s átvettük a mérkőzés irányítását. Ha pár perccel tovább tart a mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy máshogy alakult volna a végeredmény. Kicsit későn ébredtünk fel. A bronzmérkőzésen, az egész tornán kimagasló, talán a legjobb futballt játszó DAC csapatával találkoztunk. Sajnos, 1-0-s vezetésről kikaptunk 3-1-re, így végül a negyedik helyen zártuk a tornát.  Büszke vagyok a játékosokra, hiszen megmutatták mit is tudnak, s a jövőben számításba kell venni őket, bárhol, bárkivel is kell megmérkőzniük. A torna nagy tapasztalata számukra, hogy mennyire fontos a pontos, fegyelmezett játék. Milyen fontos a csapatmunka, illetve a szívből való játék. Voltak egyénileg jó teljesítmények a csapatban. S ezt mis sem bizonyítja jobban, mint Szalay Zalán beválasztása a torna All Star csapatába. Az ehhez hasonló mérkőzésekből nagyon sokat tudunk tanulni és profitálni. Hasznos volt számunkra a kétnapos torna tapasztalatai. Köszönjük a szülőknek szurkolást! Újfent bizonyították a Király SE mottóját: Egy csapat, egy család!" - összegezte a torna tapasztalatait Kiss Gábor vezetőedző.

A tornán szerepelt játékosaink: Tanai Barnabás, Petneházi Ádám, Klauzer Dávid, Varga Bálint, Mészáros Nándor, Takács Zente, Windisch Csanád, Szalay Zalán, Szász Axel, Varga Máté, Derényi Alíz, Varga Dávid, Tóth-Hencsey Gergő, Raffai Lóránd. A szakmai stáb tagjai: Kiss Gábor vezetőedző, Török Richárd szekcióvezető, Hajmási Milán utánpótlás szakmai vezető.

Partium-kupa, U12-es korosztály, csapatunk eredményei. Csoportkör. Király SE-Újpesti TE 0-2, Király SE-Partium Labdarúgó Akadémia 0-0, Király SE-Sepsiszentgyörgy Akadémia 2-1 (Gólszerzőink: Szász Axel, Szalay Zalán). Arany-ág (az 1-6. helyekért). Király SE-DAC 1904 0-2, Király SE-Munkács Labdarúgó Akadémia 2-1 (Gólszerzőink: Klauzer Dávid, Szalay Zalán). Elődöntő: Király SE-Ferencvárosi TC 1-2 (Gólszerzőnk: Raffai Lóránd). A harmadik helyért: Király SE-DAC 1-3 (Gólszerzőnk: Varga Máté). A torna végeredménye: 1., FK Csíkszereda 2., Ferencvárosi TC, 3., DAC 1904, 4., Király SE 5., Újpesti TE 6. MFK Munkács, 7., Illés Akadémia 8., CFR Kolozsvár 9., FC Kassa 10., Sepsi OSK 11., Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár 12. Partium Labdarúgó Akadémia Szatmárnémeti.