2022/624

Tavaszra bele erősödtek a mezőnybe

A szezon második felére belenőttek a kabátba U14-es csapatunk játékosai, akik a mögöttünk hagyott szezonban a másodosztály Nyugati-csoportjában szerepeltek, és a 14 gárdát felvonultató mezőnyben végül a 12. helyet szerezték meg.

Az már az indulás előtt tudott volt, hogy nehéz, buktatókkal teli szezon várhat U14-es együttesünkre, amely a 2021/22-es szezonban az MLSZ Országos bajnokság Alap-csoportjának Nyugati régiójában mérethette meg magát, olyan gárdák között, mint a MOL Fehérvár, a PMFC vagy a Paks. És valóban, nem volt könnyű felvenni a ritmust Németh Bálint tanítványainak, akik az első fél évben egy-egy győzelem és döntetlen mellett tizenegyszer hagyták el vesztesen a pályát.

- Az őszi szezon után át kellett értékelnünk a félévet, az egyének fejlődését, és azt, hogy az mit eredményezett csapatszinten. Fokozatosan fejlődtünk, edzésről edzésre, az egyén fejlesztését helyeztük előtérbe. A játékosokban nagy volt a győzni akarás, elhivatottak a labdarúgás iránt, de nagyon sokáig nem a képességüknek megfelelő szinten versenyeztek, ezáltal több idő kellett ahhoz, hogy stabilizálódjon a teljesítményük - mondta Németh Bálint az őszre utalva, majd immár a tavaszi előrelépésről szólva így fogalmazott: - Az első lépcsőfok az volt, hogy a sok kudarc és nehézség után mentálisan megerősödjünk, a többit pedig hozta magával az elvégzett munka. A tavaszra kialakult keret olyan közösséget alkotott, ami nagyon erős volt belül, a játékos kapcsolatok egyre jobban működtek az edzéseken, mérkőzéseken és azon kívül is. Minden mérési adatban fejlődtünk, egyénileg és csapatszinten is.  Büszke vagyok az elvégzett munkánkra, rengeteg támogatást kaptam az egyesülettől, az érte dolgozó kollégáktól, senkit nem szeretnék külön kiemelni, viszont szeretném megköszönni mindenkinek, aki részese volt ennek a fejlődésnek - fogalmazott, és mondandóját a statisztika is bizonyítja, hiszen a második félévben a meccsek majd felén pontot szerzett csapatunk (2 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség a tavaszi mérleg), ikszeltünk többek között a bajnoki bronzérmes Veszprémmel és a negyedik Pakssal is.

A játékosok fejlesztésnek köszönhetően tavasszal több a korosztálynál, egy vagy akár két évvel fiatalabb srác is bemutatkozhatott az U14-ben, és egyikük sem okozott csalódást, sőt!

Ami a házi góllövő listát illeti, Bakucz Dominik és Sodics Tamás 6-6 góllal zárt, Tancsics Dániel 5 találattal, de betalált az ellenfelek kapujába a 2010-es születésű Sodics Mátyás is!

Németh Bálint vezetőedző szerint a különböző korosztályok trénereinek közös munkája eredményezte a játékosok fejlődését:

- Ez az év is bebizonyította, hogy jó szakemberek dolgoznak a klubnál, mellette nagyszerű emberek is, akik lehetővé teszik a játékosok előrelépését a labdarúgásban és azon kívül is. Szeretnék gratulálni minden kollégámnak az elért eredményekhez, csapatomnak pedig sok sikert, kitartást szeretnék kívánni a további célok eléréséhez.