2021/204

Tavaszi rajt előtt

A bő háromhetes téli felkészülési időszakban négy edzőmeccset játszott, a Vépet legyőzte (1-0), a Devecserrel ikszelt (2-2), két NB III-as ellenfelétől, a Veszprémtől és a MOL Fehérvár II-től pedig egyformán 4-1-re kapott ki felnőtt csapatunk, amely szombaton (13.30, Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött) már bajnoki rangadóra készül a megyei I-ben listavezető Sárvár FC-vel. Hegyi László vezetőedzővel az elvégzett munkáról beszélgettünk.

- Az ilyenkor megszokott hat hét helyett mindössze szűk egy hónap állt a csapatok rendelkezésére, hogy erőt gyűjtsenek a szokatlanul korai bajnoki rajtra, amely az ősszel elmaradt fordulók pótlásával rögtön február első hétvégéjén megkezdődik. Hogy sikerült a felkészülés? - kérdeztük Hegyi Lászlót, megyei I-es együttesünk vezetőedzőjét.

- A srácok nagyon becsületesen, nagy koncentrációval, odafigyeléssel, nagyszerű hozzáállással melózták végig ezt az időszakot, ezért erőállapot tekintetében ott tartunk, ahová szerettünk volna elérni. Sokat dolgoztunk azon is az edzéseken, hogy kompaktabb legyen a csapatunk, a támadásból védekezésbe átmenet közben és a visszarendeződéseknél is. Ezekre a hiányosságainkra az edzőmérkőzések világítottak rá, ugyanezek a meccsek azonban azt is megmutatták, hogy a támadójátékunk szépen fejlődik. Az összes gólunkat akciókból, kidolgozott támadások után szereztük, jó érzés, visszajelzés, hogy ez harmadosztályú csapatokkal szemben is sikerült. Örömteli, hogy a középpályán és a támadó harmadban bővülnek a lehetőségeink, hiszen négy új fiú csatlakozott hozzánk. Szalay Máté, Ligeti Richárd és Németh Dominik Ausztriából térnek haza, utóbbi már volt korábban játékosunk, Zseka Szolgyatyenko pedig hónapok óta velünk készül, ő a Sahtar Donyeck utánpótlásában is megfordult, munkahely váltás miatt költözött hazánkba egy éve, és mostanra rendeződtek a papírjai. Mind a négy fiú a középpályán és az előre játékban lesz hasznunkra, fiatalok, eredmény centrikusak és a csapat morálba is beleillenek. Ketten távoztak, Németh Bálint és Sásdi Dávid, nekik sok sikert kívánunk új csapataikban! Ami a hétvégi Sárvár elleni rangadót illeti, remek játékosai vannak az SFC-nek, a kulcs az lesz, hogy sikerül-e rájuk erőltetni az akartunkat. Ez a célunk, saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni, és itthon tartani mindhárom pontot.