Hírek
vissza
2020/617

Tanulóidény

Tanulóidény

Hazai környezetben többnyire eredményes támadófoci, idegenben viszont nem egyszer váratlan vereségek szegélyezték az egyre több fiatalt beépítő Király Sportegyesület megyei I-es csapatának játékát a koronavírus-járvány vészhelyzet miatt csonka, 19 forduló után végeredmény nélkül lezárt labdarúgó idényben. Hegyi László vezetőedzőt kértük egy összegzésre.

- A 2018/19-es szezonban a második helyezettel azonos pontszámmal a harmadik pozícióban zárt csapatunk a megyei bajnokságban, az alap tehát jónak ígérkezett a 2019/20-as idényre, de valóban megvolt?

- A keretünkben azért történtek olyan változások, amelyek előrevetítették, hogy nem lesz pontosan olyan idényünk, mint előzőleg. A jó csapatteljesítmény magával hozta az egyének fejlődését, tavaly nyáron két játékosunk, Mester Bálint és Szenczi Bence magasabb osztályban lévő csapat figyelmét is felhívta magára, mindketten az NB III-as Sárvár FC-hez igazoltak. Németh Dominik és Vámos Márk Ausztriában folytatták, Deéry Ármin pedig orvosról orvosra járt, de csak néhány hónapja Németországban sikerült kideríteniük a szakembereknek, hogy valójában mi okozza a fájdalmait, úgyhogy ő kiesett az egész idényre - bízom benne, hogy augusztustól újra számíthatunk rá. Távoztak, vagy kidőltek tehát meghatározó támadó szellemű játékosaink a középpályáról, és a védelemből is. A Szombathelyi Haladás U19-es együttesétől Perger Dániel és Hertelendi Dániel érkeztek, akik tehetséges fiúk, de idő kellett nekik, hogy felvegyék a felnőtt foci ritmusát. Ezért lett volna fontos, a tapasztalatszerzés miatt, ha végig futhat ez a mostani szezon. Sajnos, az ismert okok miatt ez nem történhetett meg.

- Amikor felfüggesztették a bajnokságot, 19 forduló telt el, csapatunk a 7. helyen állt 9-2-8-as győzelem, döntetlen, vereség mutatóval 31-31-es gólkülönbséggel. Akadtak kiváló mérkőzéseink, de jellemző volt, hogy egy jó teljesítményt egy gyengébb követ és fordítva.

- Valóban, ez a hullámzás végig érezhető volt. Ez a rutin, a tapasztalat hiánya. Hazai pályán szinte bárki ellen képesek voltunk veszélyes és eredményes támadófocit produkálni, idegenben viszont nem ment. Az ellenfelek sokszor visszaálltak, és a támadóharmadban elkövetet hibáinkat könyörtelenül kihasználták. A labdavesztések után átrohantak rajtunk és gólokkal büntettek. Felvállaltuk a nyílt játékot, de a kivitelezésben nem vagyunk még azon a szinten, hogy minden körülmény között hasonló teljesítményre legyünk képesek. Sok fiatal játékosunk van, akik helyenként megállták a helyüket, máskor kevésbé.

- Ha egy szóval kellene jellemezned a 19 forduló történéseit, mit mondanál?

- Tanulóidény. Sokat tapasztalatunk. Ilyet is, olyat is. Játszani kell, máshogy nem fog jönni a rutin.

- Július elején kezdődik a felkészülés a 2020/21-es bajnokságra. Kikkel, kik nélkül?

- Hogy milyen összetételű lesz a keret, azt csak pár hét múlva fogjuk tisztábban látni. Az biztos, hogy érkezik egy 2002-es fiatal, támadó posztra. Vannak futballistáink, Beke, vagy Veszelinov, akik jó teljesítményükkel mások érdeklődését is felkeltették, a sorsuk attól is függ, szakmailag milyen előrelépési lehetőség lesz előttük. Ha Deéry újra egészséges lenne, az nagy segítséget jelentene, akárcsak az, hogy a rutinos Subiczot, Kovács Zsoltot, és a többieket meg tudjuk tartani a fiatal játékosaink, Reseterits Bálint, Beke Bálint, Fülöp István, akik 17 évesek, vagy Kovács Balázs mellett, aki nem sokkal idősebb. Az biztos, hogy a továbbiakban is sok lehetőséget szeretnénk adni a fejlődőképes fiatal labdarúgóknak.

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek