Hírek
vissza
2022/505

Tanulmányúton Dunaszerdahelyen

Tanulmányúton Dunaszerdahelyen

A DAC 1904 szakmai filozófiájával, képzési rendszerével, infrastruktúrájával ismerkedhetett meg szakmai stábunk kedden és szerdán, a MOL Akadémián, Dunaszerdahelyen, ahol kis korosztályaink edzőmérkőzéseken is összemérhették erejüket vendéglátóinkkal. 

 

 

A dunaszerdahelyi MOL Akadémia U12-U19 korosztályok közötti képzési programját mutatta be a Király Sportegyesület tizenkét fős szakmai stábjának kedden Gilberto Freitas utánpótlás technikai igazgató, Németh Krisztián, ifjúsági sportigazgató pedig a klub filozófiáját ismertette. Gábris Csaba az akadémia erőnléti programjába engedett betekintést, majd az érintett korosztályok csapatedzéseinek megtekintésével zárult a keddi program.

Szerdán a DAC kis korosztályainak munkájába láthattak bele a nálunk hasonló korú gyerekekkel dolgozó edzők. Ravasz Tibor és Nagy Nikolasz szekcióvezetők előadását követően trénereink azt is megfigyelhették, az elmélet hogyan is működik a gyakorlatban, a pályán. Tegnap nem csak az edzőink, de három korosztályunk is elutazott Dunaszerdahelyre, az U10, az U11 és az U12 egyaránt összemérte erejét a sárga-kékek korosztályaival, és srácaink nagyszerűen teljesítettek.

Hajmási Milán szakmai vezető az egyedülálló infastruktúra mellett azt emelte ki, hogy szakmailag mindenből lehet tanulni, ebből a tanulmányútból pedig azt kell hazahoznunk, ami nálunk is beépíthető. A szakember hozzátette, szeretné ezt a szakmai kapcsolatot folyamatossá, intenzívvé tenni.

Király Gábor, egyesületünk elnöke is rendkívül hasznosnak ítélte a Dunaszerdahelyen töltött két napot.

- Tanulni mentünk, és nem kellett csalatkoznunk. Sok érdekességet, és néhány megfontolandó módszert is láttunk. Itthon az edzőkkel közösen le fogunk ülni és átbeszéljük, mi az, amit érdemes lehet átültetni a mi közegünkbe. Köszönjük a dunaszerdahelyiek, profi, együttműködő hozzáállását!

És akkor lássuk, mi történt a pályákon, a szerda délutáni edzőmérkőzéseken.

Kiss Gábor, vezetőedző, U11: - 3x20 perces mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapat a támadójátékot helyezte előtérbe. Minden etap nagyon szoros volt. A játék kimondottan jó iramú, tetszetős és érett volt. Nagyon hasznos napon vagyunk túl, a gyerekek számára pedig nagy élmény volt egy ekkora komplexumban játszani egy nagyon jó ellenféllel szemben.

Eredmény: MOL Akadémia DAC 1904-Király SE 9-7

Horváth Péter, vezetőedző, U10: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk, minden hasonló nemzetközi találkozó a gyerekek fejlődését szolgálja. A gyerekek várták már ezt az utat, a megilletődöttség egy percig sem látszott rajtuk, a szokásos módon, nagyon agresszívan, nagy akarattal, tetszetősen fociztak. Élvezték a mérkőzést, látszott az öröm a fiúkon, hogy ilyen csapat ellen, ilyen körülmények között játszhatnak. Jó volt látni, hogy nemzetközi mérkőzésen is megálljuk a helyünket, sőt, a találkozó nagy részében fölényben is fociztunk. Köszönjük a lehetőséget! Gratulálok a csapatomnak a mutatott teljesítményhez!

Eredmény: MOL Akadémia DAC 1904-Király SE 9-10

Schimmer Szabolcs: - Impozáns környezetben, kitűnő ellenfél ellen léphettek pályára játékosaim Dunaszerdahelyen. A 3x25 percből álló mérkőzésen a csapat kilencven százaléka életében először lépett pályára 10+1-es felállásban, teljes méretű pályán. Ennek ellenére a gyerekek meglepően jól alkalmazkodtak a megnövekedett létszámhoz, és területhez. A mérkőzés végig nagy iramú, lüktető játékot hozott, amely kitűnően szolgálta a játékosok fejlődését. Élmény volt ilyen környezetben egy ilyen kiváló játékerőt képviselő ellenfél ellen pályára lépni! Gratulálok valamennyi játékosomnak!

Eredmény: MOL Akadémia DAC 1904-Király SE 1-1 (0-0, 0-0, 1-1).

Király SE: Bakucz M. - Krancz Be., Börzsei P., Fülöp B., Borbély L. - Mészáros B., Németh H., Magadics M. - Sodics M., Németh B., Kolompár Z. Csere: Krancz Bá., Majtényi A., Drótos B., Horváth-Barton M. Edző: Schimmer Szabolcs.

Gólszerzőnk: Mészáros B.

Kapcsolódó témák: U11-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek