2022/508

Szünet után jöttek a gólok

A második félidőben indult be a henger a sereghajtó ellen, U19-es gárdánk a regionális bajnokságban 6-0-ra győzte le a SFAC 1900 SE-t.

MLSZ U19-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-SFAC 1900 SE 6-0 (1-0).

Király SE: Bíró - Tóth K., Tóth M. (Kiss R. a 46.p.), Sásdi, Márk L. (Bráder az 59.p.) - Márfy, Balázs B., Nyári - Szmolek, Baranyai N. (Skrapits az 59.p.), Kovács A. Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőink: Kovács A., Baranyai N., Szmolek, Skrapits (2), Nyári.

Kovács Zsolt: - Nehezen indult be a gól gyártás a sereghajtó ellen, mert a Sopron csapata masszívan védekezett a saját térfelén, valamint előrefele két gyors játékosa többször is veszélyt jelentett. Úgy gondolom, már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, de kapu előtt pontatlanok voltunk. Igaz Bíró 0-0 állásnál hatalmasat védett. A félidő vége előtt egy gyönyörű támadás után Tóth K. centerezésére Kovács Attila érkezett. A második félidőt ott kezdtük, ahol az elsőt abbahagytuk. Baranyai labdaszerzése után duplájára növelte az előnyünket. Nem sokkal később Szmolek csodálatos egyéni akció után le is zárta a mérkőzést. A meccsnek ez utáni periódusában éreztem, hogy túlságosan leültünk. Szerencsére a cserék felrázták a csapatot, Skrapits kétszer is eredményes volt, majd Nyári egyéni akciója zárta le a találkozót.  Ezek a mérkőzések sokszor nehezek, amikor még a 80. percben is csak a védekezésre koncentrál az ellenfél és 9 emberrel saját térfele közepén áll. De szeretném megdicsérni a srácokat, hiszen a mérkőzés nagy részében megvalósították, amit a kezdés előtt kértem tőlük. Máskor még higgadtabban, kapu előtt pontosabban kell játszani, és már az első félidőben le kell zárni az ilyen találkozókat.