Hírek
vissza
2023/1227

Szűkös kerettel, jó védekezést felépítve dolgoztakSzerző: Németh Zsolt

Szűkös kerettel, jó védekezést felépítve dolgoztak

Az U17-es keret félévét Kovács Zsolt foglalta össze.

A 2007-es korosztályt nyáron vettem át Windisch Csaba kollégámtól nagy kihívással és reményekkel, de sajnos a nyári felkészülés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Két meghatározó játékosunk távozott az egyesületünkből. Gombás Máté a győri akadémiára került, aki a legmagasabb osztályban is megállta a helyét, és ez nagy siker a csapat számára. Gombás Bence viszont sajnálatos módon alacsonyabb osztályban folytatta pályafutását. Mindezek mellett Laczó Patrik augusztusban úgy döntött, hogy abbahagyja a labdarúgást. Az érkező oldalon “csak” Polgár Péter volt, aki fél éve kezdte el nálunk a versenyszerű sportot. Sajnos sérülések miatt az egész szezonban nem számíthattam Kiss Leventére és Taschler Marcellra, míg Hirsch-Nagy Martint egy hosszú kihagyás után próbáltuk felépíteni a félév során.

 

Így a bajnokságot egy 11+2 fős kerettel kezdtük el, ahol a legfontosabb cél egy új rendszerben futballozó csapat kialakítása volt, amit csak az U16-os korosztályban szereplő játékosok folyamatos beépítésével tudtuk megoldani.

 

A bajnokság mellett idén egy új versenysorozatban, az MLSZ Országos U17 kupában is részt vettünk. Mindent egybe vetve egy igen hosszú félszezon áll mögöttünk. Sajnos szerzett pontokban csalódás a szezon, de az ismert körülmények mellett így is pozitívan értékelem, mert hétről hétre olyan mérkőzéseken szerepeltünk, ami erős kihívás elé állított minket. Taktikailag nagyon sokat fejlődtünk, főleg csapatvédekezésben, ezt jól mutatja, hogy az ötödik legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban, senki nem tudott "elverni" minket. Talán a gyirmóti vendégszereplésünk kivétel, de ott is az első félidő nagyon rendben volt. 12 mérkőzésből 10-szer szereztük meg a vezetést, ami szintén ezt bizonyítja. Hiányérzetünk a támadójátékunk miatt valamint a rúgott gólok terén lehet. Sajnos az ellenfél térfelén rendre rossz döntéseket hoztunk, hiányzott belőlünk a minőség.

 

Örülök, hogy a félév során több jobb teljesítmény is volt, amivel a játékosaim felhívták magukra a figyelmet. László Dávid és Varju Valdemár jó játékkal mutatkozott be az U19-es bajnokságban. Míg Gergely Bálint és Tóth Barnabás több mérkőzésen is szóhoz jutott az Újperint felnőtt csapatában. Mellettük Baumgartner Dávid, Bodor Áron és Mayer Márton is egy jó fél szezont tudhat maga mögött. Az U16-os csapatból “feljátszók” közül szeretném kiemelni Hegyi Dominikot, aki a szezon második felére jó játékával segítette a csapatot, valamint a 15 éves Bakucz Dominikot, aki bebizonyította tehetségét és példát mutatott sokuknak, hogy egyszerre két korosztályban is lehet meghatározó játékosnak lenni.

Kapcsolódó témák: U17-es csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
271234567
28891011121314
2915161718192021
3022232425262728
31293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek