Hírek
vissza
2023/917

Szoros meccsek és szép győzelmek a hétvégén az utánpótlásban

Szoros meccsek és szép győzelmek a hétvégén az utánpótlásban

 

Az U12 hazai pályán fogadta a ZTE korosztályos csapatát. Jó mérkőzést játszottak és fölényesen nyertek a fiúk a fizikálisan fölényben lévő ellenféllel szemben. Az U13 szintén a Zetét fogadta és ikszelt, az U16 pedig idegenben, Tatabányán volt sikeres. Az U19 némi balszerencsével, egy góllal kapott ki Veszprémben.

Beszámolóink folyamatosan frissülnek! Legutóbb U7-es, U11-es és U14-es beszámolóval bővítve!

 

Vasárnap Veszprémben az U7-es csapat tagjai életük első Bozsik tornáján vettek részt.

A történéseket Kiss Gábor foglalta össze:

A nagy meleg ellenére nem látszott megilletődöttség a csapat tagjain. Bátran, kezdeményezően és rendkívül nagy lelkesedéssel vettették bele magukat a mérkőzésekbe. Rengeteg gólt szereztek. Számos csel, ötletes megoldás vagy épp labdaszerzés jellemezte játékukat.

Az edzéseken gyakoroltakat teljes mértékben visszaadták, így méltán voltam büszke csapatom teljesítményére.

Tehetségközpontokkal, akadémiákkal játszottunk ezen a délelőttön, s öröm volt nézni a srácokat, ahogy játszottak. Jó erőfelmérő, visszajelzés volt számomra, hogy hol is tartunk a többi egyesülethez képest. Méltán bizonyították, hogy miért is a Király SE játékosai. A sok pozitív visszajelzés, valamint a mutatott teljesítmény mellett a legfontosabb volt, hogy élvezték a játékot. Ha így folytatják s fejlődnek a játékosok, akkor teljes mértékben elégedett leszek a teljesítményükkel.

A csapat tagjai: Kero Ádám, Elek Zsigmond, Elek Nándi, Gáncs Attila, Vida Áron, Czimber Márk

 

 

Király SE U12 – ZTE FC U12 4:0, bajnoki mérkőzés

Gólszerzők: Schimmer Márk 2, Varga Máté, Kovács Barnabás

 

Horváth Péter értékelése:

„A fizikálisan fölényben lévő Zalaegerszeg ellen megmutatták a fiúk, hogy tudnak küzdeni és nem ijednek meg a kihívástól. Az első 20 percet átaludta a csapatom, ez már látszott a bemelegítésnél is, hogy ma nehezen pörgünk fel. A második 20 percben viszont a cserék olyan dinamikát, agresszivitást, küzdést hoztak, ami átragadt mindenkire. Ebben a 20 percben az igazi arcukat mutatták a gyerekek. Ez tanuljuk az edzéseken, erre képesek és ezt várom tőlük. Fociztak és élvezték a játékot, ami párosult a megszokott keménységünkkel. Nem volt elveszett labda, egységes volt a védekezés, amiben egymásért küzdöttek. Sokat birtokoltuk a labdát, nagyon jó döntések születtek és előre gondolkodtak, területbe történő átadásokkal sokszor kerültünk a védők mögé. Rúgtunk szerencsés gólokat, de ezért mind tettek a fiúk a pályán és lőttünk ismét szép támadás után gyönyörű gólokat is. Az utolsó két 20 percben is megtartották ezt a formát és jól koncentráltak, aminek köszönhetően kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést. Gratulálok nekik, jó nézni, amikor fociznak és élvezik a játékot!”

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Király SE- ZTE FC 1:1 

Tanai B. - Vámos K., Szalay Z., Klauzer D., Takács Z. - Mészáros N., Varga B., Tóth-Hencsey G. - Szász A.

Csereként pályára lépett: Szőke D., Jéri Zs., Böndicz M.

Gólszerző: Varga B.

 

Németh Bálint így étékelt a meccs után:

- Minden játékosommal elégedett vagyok, hétről hétre fejlődünk, ez szerintem szemmel látható. Sajnos nem vagyunk még nyerő típusú játékosok, az ellenfél kapuja előtt nem tudjuk lezárni a mérkőzést, hátul pedig nagyokat hibázunk, ezért nem tudunk mérkőzést nyerni.

 

U16-os bajnoki mérkőzés:

Tatabányai SC - Király SE 1-2 (1-1)

TÓTH-VIG- Sodics T. (TÓTH G. 65.p.), Turczi (Somfalvi 46.p.), GOMBÁS B., SAMU- BAKUCZ D., Grubits, Kolompár (ŐRI 46. p.) - Kulcsár (Bakucz M. 75.p.), Tancsics (Puporka 54.p.), Hegyi D.

 

Gólok: Tancsics 23.p., Bakucz D. 90.p.

Kiállítva: Hegyi 81.p.

 

Kovács Zsolt összefoglalója a meccsről:

Szombat délben a jó erőkből álló Tatabánya csapatához látogattunk az U16-os csapatunkkal, ahol a kispadon a mai napon Marton Róbertet én helyettesítettem. Nem vártuk jó előjelekkel a találkozót, mert négy kezdő játékosunkra sem számíthattam.

A mérkőzésen öten is a 2009-es korosztályból jöttek, illetve két kapusom is mezőnyjátékosként volt nevezve.

Ennek ellenére a mérkőzés eleje nem indult rosszul, itt is ott is helyzet volt, lüktető volt a játék. Aztán a hazai csapat folyamatosan vette át a mérkőzés irányítását, óriási nyomást helyezve ránk. Sajnos ehhez mi is hozzájárultunk, hiszen középső zónás védekezésünk gyenge volt, rossz pozíciókat vettünk fel, nem voltunk kellően agresszívak, a megszerzett labdákat is rendre elszórtuk.

Mindezek mellett külön kértem, hogy kevés pontrúgást rúgassunk az ellenféllel, hiszen fizikálisan is nagy különbség volt a két csapat között. Ennek ellenére körbe rúgattuk a kapunkat feleslegesen a rossz döntések miatt.

Egy ilyen szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai csapat, nem érdemtelenül. Nagyon nem találtuk a ritmust, sokszor Tóth-Vig bravúrjaira volt szükség, hogy még partiba legyünk.

Aztán úgymond a semmiből Gombás előre ívelt labdáját rosszul számolta ki a hazai csapat, és Tancsics élt is a lehetőséggel, szépen emelte át a kint álló hazai kapust.

A gól után sem változott a játék képe, jókor jött nekünk a szünet.

A második félidőben feljebb toltuk a védekezésünket, ezzel távolabb tartottuk az ellenfelünket, valamint jó helyeken szereztünk labdákat. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, sőt Puporka kétszer, és Grubits is kapussal állt szemben, sajnos nem sikerült betalálni. Félidő második fele megint a hazai csapaté volt, bár hozzá kell tennem, kicsit elbillent a hazai pálya.

A második félidőt bármelyik csapat megnyerhette volna, de a helyzetek mindkét oldalt kimaradtak.

A mérkőzés vége előtt 10 perccel Hegyi egyből piros lapot kapott egy olyan mondatért, amit nem is ő mondott.

Ezután hősiesen védekeztünk, próbáltuk egy-egy előre vágott labdát összeszedni. Egy ilyen után a 90. percben Samu buktatásáért megítélt szabadrúgást Bakucz 20 méterről szépségdíjasan csavarta el a sorfal felett, ezzel megnyerve a találkozót.

Gratulálok a csapatnak, a szív diadala volt.

De most kell a földön maradni, a sikert is reálisan értékelni, mert játékban nagyon messze vagyunk a jótól. Egyelőre a szerencse is mellettünk van, de ehhez igen is sokat tettek a srácok.

 

MLSZ U19 Kiemelt nyugat. 3.forduló

Veszprém - Király SE (1-1) 2-1

Összeállítás: Kovács ÁRON, KARVALICS, HORVÁTH B., Horváth D. (Márkus 77’), Kovács Ábel, Nagy Á. (Kovács Szabolcs 65’), Balikó (Németh 61’), Vilics, Vass, Bráder (László D. 61’) Mosonyi.

 

Dancs Zoltán összefoglalója:

Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a Veszprém mindig jó játékerőt képvisel.

Ennek tudatában kértem a csapatom a szervezett futballra mind védekezésben mind támadásban. Az első 15 percben mezőnyfölényben játszott ellenfelünk, de a srácok maradéktalanul eleget tettek a kérésemnek és szervezetten, jól együttműködve zárták le ellenfelünk elől a kapunk előterét. Hiába a mezőnyfölény a 15. percben egy pontrúgást követően Vass Dánielnek sikerült bevennie a veszprémi kaput. (0-1). Maradt továbbra is az ellenfél labdabirtoklásának fölénye, de ez sokáig meddőnek bizonyult és labdaszerzéseink után gyors támadásainkban benne volt a gólszerzés lehetősége. Sajnos egy ziccert és egy nagyobb helyzetet is elpuskáztunk. A 37. percben hiba csúszott a labdakihozatalunkba és egy középre passzolt labdára ellenfelünk csapott le, kihasználva hibánkat egalizált a félidő előtt. (1-1).

A második félidőben mindkét oldalon adódtak kisebb nagyobb lehetőségek, a játék képe továbbra sem változott, mindkét csapat próbálta a saját játékát játszani. Sokáig úgy tűnt pontosztozkodás lesz a mérkőzés végkimenetele, azonban a 82. percben megfordította az eredményt a veszprémi csapat, egy véleményes 11-es után, amit még Kovács Áron kapusunk hárítani tudott, a kipattanó labdát viszont ellenfelünk gólra váltotta. 

Sajnálom a srácokat, hiszen az előző hetekhez képest jóval masszívabb, szervezetteb csapat benyomását keltették és úgy gondolom, legalább az egy pontra rászolgáltak volna, az egyébként jó futballt játszó Veszprém ellen. A foci már csak ilyen, a győzelemből és a vereségből is tanulni kell.

 

Szombaton Veszprémben szerepelt U11 korosztályunk a Bozsik torna keretein belül.

Schimmer Zoltán értékelése:

Első Bozsik tornán vettünk részt az idei évben Veszprémben, ahol a házigazdák csapata mellett a ZTE és az Illés Akadémia csapatai ellen mérhettük össze tudásunkat. Két hónapja dolgozom a srácokkal, lépésről-lépésre haladunk előre. Egyénileg sokat léptek előre mind támadásban, mind védekezésben a gyerekek. Visszaköszöntek ezen a napon is az edzésen gyakorolt dolgok. Kezdenek ráérezni az üres területek labdával történő támadására is, viszont az így kialakult játékhelyzetek megoldásában kell még előre lépnünk. Kapu előtt továbbra is lassúak és körülményesek vagyunk, ami rányomja a bélyegét a gólok számára. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, egy háromperces időtartamot leszámítva, amit megbeszéltünk azóta és bízom benne, hogy kijavítjuk a jövőben.

Keret: Sánta Botond, Binder Levente, Balasa Endre, Szabó Samu, Fülöp Máté, Czlenner Benett, Ilyés Bence, Csergőffy Ákos, Szabó Bence, Imre Ádám, Gerencsér Huba, Bertha Benett


Király SE U14 - Credobus Mosonmagyaróvár U14, bajnoki mérkőzés

Eredmény: 7-3 (3-2)

Összeállítás: Petneházi Ádám - Imre Bálint, Börzsei Péter, Borbély Lóránt, Kósa Botond (Horváth Olivér) - Németh Hunor, Hegyi Marcell, Sodics Mátyás - Várkonyi Csanád, Kerék Bálint, Németh Barna (Iván Csongor)

Gólszerzők: Kerék Bálint 4, Németh Hunor, Németh Barna, Sodics Mátyás

 

Töreki Amand így értékelt:

"Egy jól felkészített és agresszívan játszó ellenféllel találkoztunk, látszik, hogy kollegám jó munkát végez a csapatával. Jól kezdtük a játékot, hamar megszereztük a vezetést, viszont nem voltunk olyan élesek, mint az előző mérkőzésen. Rossz helyeken vesztettünk labdát, keveset forgattuk a játékot, illetve túlbonyolítottunk bizonyos játékhelyzeteket. Ez feküdt az ellenfelünknek, akik próbálták szabálytalanságokkal tördelni a játékunkat, sajnos ezt szankció nélkül megtehették. Meg is fordították a mérkőzést, azonban még az első félidőben szép gólokat szerezve, visszavettük az előnyt, amit tovább növelhettünk volna, ha egy nyilvánvaló büntetőt megkapunk.

A második félidőben, aztán sokkal jobban jöttünk ki, lazák és vagányak voltunk, teljesen lefutballoztuk őket, nagyszerű támadójátékot bemutatva, szebbnél-szebb gólokat szerezve.

 

Gratulálok a csapatomnak, ismét nagyszerű futballt mutattak be, jó volt nézni a játékukat, azonban nem szabad magunknak nehézzé tenni az ilyen mérkőzéseket. Mindemellett éreztem, hogy az ellenfél hiába szerzett gólokat, néha kicsit a semmiből, a győzelmünk nem forog veszélyben, mert nagyon nagy tartása van a játékosaimnak. 

 

Külön kiemelném Kerék Bálintot, aki 4 gólt szerzett, a harmadikat egy gyönyörű ollózó mozdulattal."

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek