Hírek
vissza
2021/528

Végig csapatként működtünk

Végig csapatként működtünk

Két bronzérem után lépett előre egyet a Király SE felnőtt csapata, amely a 2020/21-es bajnokságban a Sárvár FC mögött, a Vépi VSE-t megelőzve a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel, ami a klubtörténet eddigi legjobb eredménye. A bajnokság a hétvégén zárul, de a Király SE helyezése már nem változhat, az utolsó fordulóban szabadnaposak vagyunk. A vezetőedző Hegyi Lászlóval, és egyesületünk elnökével, Király Gáborral értékeltük az idényt. 

- Amikor ősszel 16 fordulót követően a koronavírus miatt kényszerűen félbeszakadt a bajnokság, és csapatunk az éllovas Sárvár valamint a Vép mögött 6 pontos hátránnyal állt, azt mondta, sajnálja, hogy nem tudtuk lejátszani az 2020-ra kiírt összes mérkőzést, mert novemberre kezdett igazán összeérni a társaság. Azt is hozzátette: a tabellán akkor előttünk lévő együttesek mind a tradícióikat, mind a játékosállományukat, és a pályán mutatottakat nézve is megérdemelten foglalták el az első két pozíciót. A célunk pedig, hogy tavasszal bizonyítsuk, nekünk is ott van a helyünk a legjobbak között. A Vépet sikerült befogni, megelőzni, és sokáig a Sárvár sem érezhette biztosnak a bajnoki címet, hiszen a hajráig ott loholtunk a nyakunkban - vetjük fel Hegyi László vezetőedzőnek.

- Így van, a tavaszunkra, a véghajrát leszámítva, összességében nem lehet panasz. Azt hiszem, sikerült bizonyítanunk, hogy élcsapat vagyunk. Remek sorozatokat produkáltunk, februárban győztes rangadókkal indítottunk, volt hét nyert meccsünk zsinórban, áprilisban szenvedtük el az első vereségünket. A bajnokság hajrájára fáradtunk el, elsősorban mentálisan, nem fizikális értelemben. Az utolsó öt mérkőzésből csak egyet tudtunk megnyerni, két döntetlen és két vereség mellett. A kondíciónkkal nem volt probléma, a heti négy edzés meglátszott a brigádon. Az, hogy tavasszal jól szerepeltünk, köszönhető annak is, hogy télen sikerült a hiányposztjainkra megfelelő játékosokat igazolni, olyanokat, akik nem csak a pályán illettek bele a csapatjátékunkba, de közösségünkbe is pillanatok alatt beilleszkedtek. Szalay Máté és Németh Dominik alapemberek lettek, de akik kevesebb lehetőséget kaptak ennél, mint Tamás Bálint, vagy Ligeti Ricsi, ők is maximálisan éltek a rendelkezésükre álló játékidővel.

- Megelőztük a Vépet, a hajráig tapadtunk az éllovasra, teljesítményünknek végül a bajnoki ezüst lett a jutalma.

- Láttam, éreztem, hogy az ősszel elfoglalt harmadik helynél többre vagyunk hivatottak. Végig bíztam benne, hogy a bajnoki cím sorsába is bele tudunk szólni. Oda is értünk a tabella elejére. Voltak jó, kiváló és gyengébb meccseink is, szerencsére a társaság végig csapatként funkcionált, nagyszerű volt a csapatszellem, és a fiúk vevők voltak a munkára.  Összességében nagyon elégedett vagyok az egész évvel, olyat nyújtottunk, amit a Király SE történetében felnőtt együttes még soha. Tanulni fogunk a hibáinkból, hogy a következő szezonra még jobbak legyünk. 

- Pozitívum még, hogy összhangban egyesületünk filozófiájával, sok fiatal játékosnak tudott lehetőséget adni a szezonban.

- Voltak U17-es és U19-es korú srácok is, akik teljesítményükkel helyet követeltek maguknak a csapatban, a keretben, aminek nagyon örülök. Számunkra nagyon fontos, hogy a tehetségeket beépítsük. Szeretnénk ezt a folyamatot tovább vinni a következő szezonban is, hiszen annál nagyobb érték egy sportegyesületnél kevés létezik, hogy saját nevelésű fiatalokat játszatva ér el jó eredményt.  Végezetül hadd mondjak köszönetet a klubvezetésnek, kollégáimnak, stábtagoknak, a kiszolgáló személyzetnek, hogy az idény során minden feltételt biztosítottak számunkra ahhoz, hogy csak a szakmai munkával kelljen foglalkoznunk. Ebben az ezüstéremben ők is benne vannak!

Egyesületi elnökünket, Király Gábort is megkérdeztük, hogyan látta az idényt?

- Nagyon intenzív éven vagyunk túl, hogy a legfájóbbal kezdjem: elvesztettük elnökünket, Király Ferencet, akinek személyisége pótolhatatlan űrt hagyott maga után az egyesület életében. Ugyanakkor rengeteg pozitívum is történt velünk a 2020/2021-es szezonban. Idén 15 éves a Király SE, amelyet a négy éve megkezdett, újfajta, minőségi munkának köszönhetően az év elején B utánpótlásnevelő központnak minősített a szövetség. Olyan műhelynek, amelyből megyénként jellemzően egy, esetleg kettő van. Ez nagy elismerés és hatalmas kihívás, motiváció is egyben egyesületünknek. Ami a felnőtt csapat szereplését illeti, tavaly év végén is arról beszéltem, hogy a stabil alapokban, a munkában hiszünk, mert ez az, ami lehetővé teszi majd a szintlépést, ha megérünk rá. Felnőtt csapatunk története legjobb eredményét érte el, amit jelzésértékűnek tartok. Ehhez kellett egy kiváló közösség, és olyan tapasztalt futballisták, mint Halmosi Peti, aki óriási rutinjával, pozitív hozzáállásával a pályán belülről rengeteget tudott abban segíteni, hogy fiataljaink szemlélete, játékminősége tovább tudjon fejlődni. Az idei hibákat kijavítva jövőre ezen a szakmai úton kell tovább haladnunk.  

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
4812345
496789101112
5013141516171819
5120212223242526
522728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek