Hírek
vissza
2024/413

Szarvaskendre szólítja a sorsolás a Király SE együttesétSzerző: Németh Zsolt

Szarvaskendre szólítja a sorsolás a Király SE együttesét

A Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE otthonában lép pályára vasárnap Hegyi László csapata. A találkozó 17 órakor kezdődik a Szarvaskend Sportpályán, Harcsár Róbert sípjelére. A két asszisztens Horváth Zoltán és Borhy Marcell Boldizsár lesz.

A bajnokság egyetlen csapata számára sem könnyű kirándulás a szarvaskendi utazás.

A házigazdák 41 ponttal az 5. helyen állnak a tabellán, 12 győzelemmel, hat döntetlennel és öt vereséggel. Hazai mérlegük még figyelemre méltóbb, hiszen 11 mérkőzésből nyolcat megnyertek, mindössze háromszor maradtak alul. Döntetlent nem játszottak saját pályájukon ebben az idényben. Ráadásul gólerősek is, hiszen a 11 hazain 42 gólt rúgtak 19 ellenében. Összességében 68 rúgott góljuk mellé 34 kapott társul, míg a Király SE mutatója 69-18. Tehát mindössze egy góllal rúgtak eddig többet Halmosiék, mint a Velekei testvérpár által húzott Szarvaskend.

A múlt szezonban még a Királyban játszó Velekei Bence 26 góllal vezeti a góllövő listát, testvére és csapattársa László pedig 25-tel követi őt. Ketten tehát 51 gólnál tartanak az idényben.

A Kovács Kálmán által irányított csapat – különösen hazai környezetben – nagy lendülettel, bátran játszik, és mint a fenti számok mutatják veszélyesen is, hiszen otthon közel négygólos átlagot tud felmutatni.

A védekezésre tehát nagy hangsúlyt kell fektetnie a Királynak, ha nem szeretne hátrányba kerülni. Emellett persze a hatékony támadásokra is szükség lesz.

Az előző idényben is szoros volt a két csapat mérkőzése Szarvaskenden. Igaz, akkor már az elején előnybe kerültek Halmosiék, hiszen Potyi Gábor három perc után szép fejessel vette be a hazai kaput, de később kiegyenlített játék folyt a pályán, amiben a hazai gól is benne volt. A 86. percben viszont eldőlt a három pont sorsa, amikor Schimmer Szabolcs szabadrúgásból, félpályáról egyből kapura rúgta a bőrt, ami a felső lécről lepattanva, a kapus hátáról került a gólvonal mögé.

Az idei szezonban október 14-én találkoztak a felek a Király Sportlétesítményben, ahol már az elején igyekezett gólt szerezni a Király amellett, hogy nagy figyelmet fordított a gólerős testvérpár őrzésére. Mindkét feladatot sikerült végrehajtani, hiszen az akkori vendégek nem tudtak gólt szerezni, Csákvári Zsolt viszont tíz perc után mesterien csavart a hosszú, felső sarokba. A 21. percben Potyi Gábor húsz méterről bombázott a léc alá, már kettő volt a hazai előny. Mint később kiderült, a végeredmény már a nagyszünet előtt kialakult, amikor a 42. percben Rózsás Dominik szánta el magát egy még távolabbi lövésre, amely egy védő lábán is megpattant, így gurult a jobb alsóba.

Akkor tehát működött a hazai taktika, valami hasonlóra lesz szükség, ha idegenben is le szeretné győzni a Szarvaskendet a Király SE.

Hogy sikerül-e, az kiderül vasárnap koraeste Szarvaskenden, ahol várhatóan nyárias időben, 17 órától lépnek pályára a csapatok.

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek