2024/208

Szakmailag is sikeres volt a 4. Tigris KupaSzerző: Németh Zsolt

Szakmailag is sikeres volt a 4. Tigris Kupa

Február első hétvégéjén rendeztük meg tavaszi korosztályos teremtornánkat, a Tigris Kupát az U8-as, U9-es, U10-es és U11-es korosztályban. A Király SE együttesei egy első, három második és egy hatodik helyezést szereztek. Az U11-es korosztályban egyesületünk két csapatot indított. Ezúttal a fiúk edzőinek szakmai értékelését mutatjuk meg.

Az U8-as csapat szereplését Török Richárd foglalta össze:

Ebben a korosztályban is hat csapat vett részt a megmérettetésen. A januári felkészülési mérkőzések alapján vártam már a Tigris Kupát, mert minden egyes hétvégén, amikor pályára léptünk sikerült fokozatosan fejlődnünk. Úgyhogy bíztam benne, hogy ez a folyamat most sem fog megszakadni.

Öt mérkőzést játszottunk a torna során, ami a játékperceket tekintve elegendő volt.

Az első mérkőzésen a Sárvár FC csapatával találkoztunk. A gyerekek nagy intenzitással játszottak, a helyzeteket pedig nagy számban értékesítették, úgyhogy magabiztosan kezdtünk.

A következő mérkőzéseken a ZTE és a Gyirmót csapatai voltak az ellenfeleink. Itt elsősorban a párharcokra helyeztük a hangsúlyt. A játékosokban tudatosítottam, ha azokat megnyerik akkor nagy esélyük lesz a győzelemre. Mivel az első három mérkőzésünk sikerült megnyernünk ezért következhetett a döntő összecsapás a Felcsút SE Puskás Akadémia csapatával. A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy milyen dolgokra kell jobban koncentrálni, ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ezt a gyerekek teljesítették is és ezáltal egy igazán közönségszórakoztató csörte alakult ki a két csapat között, amit sikerült szintén sikerrel megvívni. Az utolsó mérkőzésünk tétje a veretlenség volt. A gyerekek pedig jó mentalitással álltak hozzá az utolsó megmérettetéshez, így a hibátlan mérlegünk megmaradt.

A torna legjobb játékosának Major Leventét választották.

Elégedett vagyok a látottakkal. Azzal, hogy minden mérkőzésen nyerni akartunk. Nagyon fontos megtanulni ebben a korban ezt a fajta hozzáállást a gyerekeknek. Gratulálok nekik a torna győzelemhez! De ez csak egy újabb lépcsőfok volt a felkészülésünkben.

Eredmények:

Király SE- Sárvár FC 7:0

Király SE- ZTE FC 4:0

Király SE- Gyirmót FC 3:1

Király SE- Felcsút SE Puskás Akadémia 2:1

Király SE- Vasvár VSE 2:0

Az U9-es keret mérkőzéseit Horváth András értékelte:

Izgatottan vártuk a hazai rendezésű Tigris Kupát, minden játékosomon láttam az elszántságot. A torna előtt azt kértem tőlük, hogy bízzanak a saját képességeikben és abban, amiket edzéseken gyakorolni szoktunk. A mérkőzésekbe úgy álltunk bele ahogy kellett, végig jó mentalitással küzdöttek a gyerekek, minden tőlük telhetőt megtettek minden mérkőzésen. Volt amikor ez ötletes, szép játékkal párosult, de volt amikor a kemény munka, sok győztes párharc vezetett sikerre. Jó mérkőzéseket játszottunk, próbáltuk végig a saját játékunkat játszani és úgy gondolom, az eseteket többségében domináltunk a pályán. Mérkőzésről mérkőzésre látszott az önbizalom a játékunkon, jó volt látni kívülről a gyerekek teljesítményét. Támadásainkban az összjáték ugyanúgy jelen volt mint az egyéni játék, mindkettőben erősnek éreztem a csapatot, olykor szemet gyönyörködtető dolgokra voltunk képesek a labdával. Talán némi hiányérzetem a helyzetkihasználások hatékonysága miatt lehet, több játékosomnak is plusz mentális löketet jelentett volna, ha pontosabban céloznak a kapu előtt. Védekezésben szervezettek voltunk, igyekeztünk beleállni a párharcokba. Összességében sok labdát szereztünk a jó védekezésnek köszönhetően, de az egyéni védekezésben, az ütközésekben még mindig lehetnénk keményebbek, harapósabbak. Összességében sokat kaptam vissza a gyerekektől azokból a játékhelyzetekből, technikai elemekből amelyeket edzéseken gyakorlunk. Győzni akarásból, mentalitásból ezúttal jelesre vizsgáztak! Gratulálok a csapatnak!

A tornán védéseinek és lábbal való magabiztos, higgadt játékának köszönhetően csapatunk kapusa Varga Bence nyerte el a torna legjobb kapusának járó különdíjat. Gratulálok Bence!

A szintén ezüstérmes U10-es gárda szereplését Vámos Márk foglalta össze:

Az első mérkőzés pár percnyi megilletődöttsége után a gyerekek hatalmas szívvel és lélekkel küzdöttek, nagy mentális erőről téve tanúbizonyságot. Tetszett a tűz a szemekben, az agresszív mentalitás minden párharc esetén és a győzni akarás, ami jellemezte az egész délelőttöt. Jó volt nézni a srácokat ahogy egymásért küzdöttek. Szakmailag a helyzetkihasználást hoznám fel fő hibának, sajnos bőven maradt bennünk gól, amivel akár fényesebb is lehetne ez az érem, de reálisan értékelve jogosan szereztük meg az ezüstöt. A hibákon javítunk, csináljuk tovább, mert ez a mai nap is megmutatta, hogy bőven van ebben a brigádban potenciál, véleményem szerint! Gratulálok a fiúknak, a szülőknek köszönjük a masszív szurkolást! Nagyon jó torna volt, tele minőségi ellenfelekkel és hasznos napon vagyunk túl, sok ilyenre van még szükségünk.

Az U11-es keret két csapattal szerepelt Répcelakon.

Schimmer Zoltán értékelése:

Jó iramú, hangulatos tornát sikerült megvalósítani ebben a korcsoportban, hat csapat részvételével körmérkőzéses formában, ahol minden mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott. Külön öröm számomra, hogy két csapattal tudtunk indulni, így a korosztály minden gyereke minőségi időt tudott pályán tölteni. Hasznos tornán vagyunk túl, pozitív és negatív impulzusokkal gyarapodva. Mindkét csapat hozzáállásával, mentalitásával meg voltam elégedve, minden játékos igyekezett kihozni magából a maximumot. A kapu előtti határozatlanságunk ismét döntően befolyásolta az eredményességünket, ezen továbbra is dolgoznunk kell a jövőben, amire lesz is lehetőségünk, hiszen hétről hétre várnak ránk tornák, illetve mérkőzések. A "sárga" csapatunk 2.helyen, míg "szürke" csapatunk a 6. helyen végzett (4-6. helyen azonos pontszám alakult ki, egymás elleni eredményekből rosszul jöttünk ki). Gratulálok minden játékosomnak!

Király SE "sárga" csapata:

Sánta Botond, Márkus Bálint, Németh Ádám, Csergőffy Ákos, Bertha Benett, Halmosi Medox, Kovács Barnabás, Balasa Endre

Király SE "szürke" csapata:

Szabó Bence, Fülöp Máté, Bogár Bence, Czlenner Benett, Gerencsér Huba, Ilyés Bence, Imre Ádám, Szabó Samu, Binder Levente

Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
0819202122232425