2024/515

Sportszerű mérkőzésen magabiztos Király siker SzakonyfalubanSzerző: Németh Zsolt

Sportszerű mérkőzésen magabiztos Király siker Szakonyfaluban

Az első perctől igyekezett dominálni a mérkőzést a vendég Király SE. Az első húsz percben állta a sarat a vendéglátó, bár helyzetek addig is adódtak, majd Karvalics Kornél mesterhármasa után a lényegi dolgok eldőltek. A felek egy sportszerű, jó hangulatú, számos helyzetet hozó találkozót játszottak a sorozat meglepetéscsapatának otthonában.

A Király játékosai számára szokatlanul kis méretű a pálya Szakonyfaluban, amit sokpasszos játékkal, és az ellenfélre az első perctől nagy nyomást gyakorolva igyekezett kompenzálni Hegyi László együttese. Több helyzet is kialakult a hazai kapu előtt, tíz perccel a kezdés után Németh Gergőt szabálytalannak tűnő mozdulattal állították meg a 16-oson belül, de a síp néma maradt. Majd Kudron Dániel szép fejese után a kapufa hárított, néhányszor pedig a hazai hálóőr, Sömenek Róbert védett. Aztán a félidő közepén megtört a jég, egy jobb oldali akció után került a labda a 16-oson belül Karvalics Kornélhoz, aki fordulásból, ballal, jó tíz méterről lőtt a hálóba. Négy perccel később ismét jobbról kapott egy labdát a gólszerző, aki ezúttal a 16-os előteréből lőtte ki a jobb alsó sarkot. És tíz percen belül jött a harmadik Karvalics gól, amikor Schimmer Szabolcs szögletét ezúttal az öt és felesről, fejjel juttatta a kapuba a fiatal játékos. A 36. percben pedig már néggyel ment a Király, amikor Schimmer Szabolcs a harmadik gólpasszát adta, ezúttal Horváth Andrásnak, aki szép gólt szerzett. Kettő perc múlva megint a csapatkapitányként pályára lépő Schimmer Szabolcs ívelte be a szögletet, amire Kudron Dániel érkezett remekül és ő is fejjel vette be a hazai kaput. A szünetben a négy gólpasszt jegyző Schimmer Szabolcs Horváth Andrásnak adta át a karszalagot.

Továbbra is fölényben játszott a Király SE, aminek az 58. percben Potyi Gábor adott nyomatékot egy hatalmas kapáslövéssel, ami a jobb alsó sarokba talált utat, vagy 18 méterről. Ezt követően kissé hátrébb húzódott a Király játéka, többet volt a hazaiaknál a labda, akik két lövéssel igyekeztek veszélyeztetni Horváth Alex kapuját, de a vendég hálóőr résen volt. Az utolsó fél órára Halmosi Péter is beállt, így hozzá került a kapitányi karszalag. A 82. percben jött egy gyors Király akció, a folyamatos labdajáratás végén jobbról Karvalics Kornél gurított középre, ahol Potyi Gábor tíz méterről belsőzött a jobb alsóba.

A hazaiak végig sportszerűen játszottak és igyekeztek megnehezíteni a címvédő dolgát, de a Király esélyeshez méltóan nyerte meg a meccset, így újra ott van a Halmosi Zoltán Vas Vármegyei Kupa döntőjében, amelyet jövő szerdán, május 22-én rendeznek, a Haladás Sportkomplexumban. A Király ellenfele a Vép otthonában 4-1-re diadalmaskodó Sárvár FC lesz. A Szakonyfalu pedig a Véppel játszik majd ugyanott a harmadik helyért.

FK Szakonyfalu – Király SE 0-7 (0-5) Halmosi Zoltán Vas Vármegyei Kupa 7. forduló, Szakonyfalu Sportpálya, Szakonyfalu

Vezette: Dr. Polgár Tamás, asszisztensek: Spitzer Ákos Attila, Lukács Lívia

FK Szakonyfalu: Sömenek – Meskó (Domján 80.), Támis, Stájer (Soós 46.), Rózsa D., Vajda, Kakas (Dömötör 60.), Horváth D., Solymosi, Rózsa M. (Réczeg 80.), Stájer

Vezetőedző: Dömötör Tamás

Király SE: Horváth Al. – Horváth D. (Tóth M. 46.), Karvalics, Takács, Schimmer (Rózsás 46.), Fábián, Szabó (Nagy Á. 46.), Kudron, Németh G., Horváth A. (Halmosi 60.), Potyi

Vezetőedző: Hegyi László.

Gólszerző: Karvalics 3 (23., 27., 33.), Horváth A. 36., Kudron 38., Potyi 2 (58., 82.)

Hegyi László: A mérkőzésen mi voltunk az esélyesebbek, és ezt az első perctől az utolsóig be is bizonyítottuk. Nagyon jó körülmények között tudtunk focizni, a pálya, a szurkolás, minden rendben volt, le a kalappal a megye III-as csapat előtt! Mindent megtettek azért, hogy ők is jó játékot tudjanak játszani, azért a mezőnyfölényünk minket igazolt.