Hírek
vissza
2024/413

Sikeres mérkőzések az utánpótlásban a hétvégénSzerző: Németh Zsolt

Sikeres mérkőzések az utánpótlásban a hétvégén

 

U9-es és U11-es keretünk tagjai nem csak az ellenfelekkel, de a hőséggel is sikeresen küzdöttek meg, jól szerepeltek a Bozsik tornákon.

U15-ös csapatunk Sopronban aratott 3-0-ás sikert, az U17 pedig itthon rúgott hat gólt a Tatabánya ellen.

 

U7-es, U10-es, U12-es, U13-as, U16-os, U19-es tudósítással frissítve!

 

Vasárnap délelőtt a Haladás pályán vett részt U7-es csapatunk az idei II. Bozsik Fesztiválon.

Kiss Gábor foglalta össze az ott történteket:

„Végig jókedvűen, kezdeményezően játszottak. Rengeteg gól, csel és labdaérintés valósult meg, ami egyértelműen a játékosok fejlődését szolgálja. Ezeken a tornákon az eredményt nem számolják, a lényeg, hogy sokat játszanak a csapatok és a mozgás örömöt okozzon számukra. A 60 percnyi játékidőt maximálisan kihasználták. Ezáltal minden egyes percét élvezték a tornának. A mérkőzések során az edzéseken gyakorolt elemek remekül megmutatkoztak, így büszke és elégedett voltam a csapatom minden egyes tagjával.

Voltak olyan játékosok, akik életük első ilyen megmérettetésén vettek részt, de nem látszódott semmiféle megilletődöttség a játékukban.

Maximálisan elégedett voltam a látottakkal.”

 

A tornán részt vett játékosok: Szabó Bence, Varga Máté, Ujhelyi Kristóf, Németh-Preutzer Marcell, Czimber Márk, Pock Botond, Oszkó Vencel, Oszkó Csanád, Bázár Marci, Senyei Valér, Rosta Ákos, Kóródi Jakab

 

U9-es korosztályunkra hosszú utazás várt ezen a hétvégén, hiszen egészen Kaposvárig utaztak, hogy megmérettessék magukat a hazai Bene Ferenc Labdarugó Akadémia által szervezett tornán.

Ellenfeleink: Kaposvár, Mészöly Focisuli, Főnix Gold FC, BVSC Zugló

 

Horváth András edző értékelése:

„A hosszú utazás és a nagy meleg – amit a műfű még tovább fokozott – ellenére a srácokat megdicsérem a hozzáállásukért és a teljesítményükért. Nem egyszerű ilyen befolyásoló tényezők ismeretében elindulni a pályán, főleg az első mérkőzésen, de az akarati tényezők most mutatkoztak meg igazán a játékosaimon. Játékunk hullámzott, a mérkőzéseken belül voltak jobb periódusaink és voltak álmoskás, körülményes megoldásaink is. Támadásban próbáltunk dominálni, hátulról építkezve támadásokat vezetni. Az egyéni játékból vártam volna többet, ezen a napon ez most kevesebb százalékban mutatkozott meg. Összjátékban úgy gondolom erősek voltunk, rúgtunk szép gólokat ezekből. Védekezésben szintén vegyes az összkép, általában a mérkőzések első részében nem voltunk elég élesek, lemaradtunk az ellenfelekről vagy éppen nem voltunk kellően határozottak a párharcokban. A mérkőzések második felében minden az ellenkezőjére fordult, mi szereztük meg a kétes szituációk után a labdákat, melyeket szépen meg is tudtunk játszani és helyzeteket alakítottunk ki. A mai torna krónikájához meg hozzátartozik kapusunk teljesítménye, aki ma remekül teljesített a védések tekintetében és a lábbal való játékban egyaránt. Habár a játékunk irama nem tükrözte a valódi tudásunkat, úgy gondolom a bennünk rejlő minőséget így is megmutattuk ellenfeleinknek. Összességében meg vagyok elégedve az elmúlt két tornán nyújtott teljesítményünkkel és örülök, hogy ez a gyerekek számára pozitív eredményekben is megmutatkozott.”

Csapatnévsor: Varga Bence, Szabó Zalán, Nagy Zalán, Németh Márk, Windisch Zalán, Varga Milán, Török Nolen, Szolga Bence, Kovács Marcell, Németh Máté, Czeglédi Dávid

 

 

Kaposváron szerepelt U10 és U11 korosztályunk Bozsik torna keretein belül.

 

Vámos Márk értékelése:

 

„Voltak egész jó periódusaink, szép góljaink, de sajnos én már az elején éreztem, hogy ez nem lesz a mai napunk. Lehet fogni a melegre, sok pihenőre, pályára meg egyebekre, de sajnos akaratban, motivációban nem voltunk a topon. Kicsit ki kellett mozdulni a komfortzónából, ami sokaknak már nagy kihívást jelentett, ennek eredménye lett a mai teljesítményünk. Emellett kihagytunk egy szezonra való helyzetet, elkövettünk rengeteg védekezésbeli hibát és végig középtempóban játszottunk, ezek okozták sajnos a rossz szájízünket a meccseink végén, a jó eredménytől függetlenül, ami mindig másodlagos volt, most viszont főképp, mivel nem tettünk érte eleget, hogy nagyobb arányú legyen és lendületesen játszunk. Jövő héten újabb edzések, gyakorlások és hétvégen lehet újra javítani ezt a tornát is, csináljuk tovább!”

 

Schimmer Zoltán értékelése:

„Hosszú és fárasztó napon vagyunk túl, hiszen az utazás mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdeni a gyerekeknek. Négy mérkőzést (egyenként 30 perc) játszottunk, sorrendben a Kaposvár, Mészöly Focisuli, Főnix SE, illetve a BVSC csapatai ellen. A srácok küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, hiszen igyekeztek az extrém helyzetből kihozni a maximumot. Teljesítményünk hullámzó volt, hiszen a kezdés ismét döcögősre sikeredett, utána viszont sok helyzetet sikerült kialakítani és sajnos elhibázni is. Ezen továbbra is dolgoznunk kell, valamint néhány játékosnál a mentális dolgokon is. Emelem kalapom a srácok előtt, hiszen az idényben most töltötték egy torna keretein belül a legtöbb időt a pályán, illetve az utolsó mérkőzést is kétgólos hátrányból sikerült megfordítani.”

Keret: Szabó Bence, Ilyés Bence, Imre Ádám, Pál Martin, Bogár Bence, Czlenner Benett, Csergőffy Ákos, Szabó Samu, Binder Levente, Bertha Benett 

 

Gyirmót SE Győr U12 – Király SE U12   2:7

Gólszerzők:

Varga Máté 2, Halmosi Medox 2, Simonits Nándor, Németh Ádám, Schimmer Márk

Horváth Péter értékelése:

 

„A gyerekek folyamatosan lendültek bele a játékba. Az első 20 percben nem voltunk elég agresszívak és kezdeményezőek. A 2. játékrészben már ez is megjelent a gyerekeknél. Nagyon sok labdaszerzés történt az ellenfél térfelén, ami köszönhető az előre védekezésnek és keménységnek. A párharcokat nagy százalékban mi nyertük, ez kulcsa volt a mai találkozónak. A motiváltság, harcosság megint párosult a jó játékkal. Sok szép támadást vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki. Alkalmazták a fiúk a pályán a tanult játékelemeket. Külön öröm, hogy visszaköszönnek a játékosaimnál azok a dolgok, amiket folyamatosan javítok és gyakorlunk egyénileg. Dicséret jár mindenkinek, láttam rajtuk az erőfeszítést, hogy kihozzák magukból a legjobb teljesítményt. Jó úton haladnak a fiúk! Csak így tovább!”

 

U13-as bajnoki mérkőzés:

Gyirmót SE- Király SE 4:0 (1:0, 1:0, 1:0, 1:0)

Tanai B - Szász A, Szalay Z, Klauzer D, Takács Z - Tóth-Hencsey G, Varga B, Temesi F - Mészáros N

Csere: Kiss G, Szőke D, Taschler D, Vámos K

 

Németh Bálint így látta a találkozót:

 

„A mérkőzés teljes egészében egyenrangú ellenfelei voltunk mezőnyben a hazai csapatnak, viszont nem volt átütőerő a támadójátékunkban. Az ellenfél minden negyedben gólt tudott szerezni, amire mi már négy mérkőzés óta képtelenek vagyunk. Október óta tartó kínos vereségi sorozatunk folytatódott, így önbizalom nélkül, kedvetlen, motiválatlan csapattal kell nekivágni az utolsó körnek.”

U15-ös bajnoki mérkőzés:

SC Sopron – KIRÁLY SE 0:3 (0:2)

TÓTH DO. - Szabó B., Somfalvi Á., Dergecz M. (TURCZI D.), KÓSA B. - Tóth Dé., Molnár Á., (Harangozó M.) - Őri B., Puporka A., KOLOMPÁR Z. - KERÉK B. (Szász Á.)

Gólszerző: Kerék B., Kolompár Z., Őri B.

 

Hujber Bálint így látta a mérkőzést:

„Az első 30 percben nagyon szellős volt a védelmünk, számos gólhelyzetet dolgozott ki a hazai csapat. Csak a kapusunkon, vagy már csak a szerencsén múlt, hogy nem vezetett több góllal a Sopron. Ennek ellenére viszont a támadó harmadban mi is biztatóan játszottunk. Jobban sáfárkodtunk az adódó lehetőségeinkkel, kétgólos előnyt építettünk ki a szünetig. A fordulást követően mindent egy lapra feltéve nyomást helyezett ránk a vendéglátónk. Sajnos a próbálkozásaikban továbbra is benne volt veszély, de szerencsére a kapunk érintetlen maradt. Ahogy ez lenni szokott, a hátrányban játszó csapat figyelme egyre jobban alábbhagyott a védekezésben, így több ígéretes kontratámadást is vezettünk, amiből a hosszabbításban sikerült újra betalálnunk. Nagyon kellett ez a győzelem, hiszen a srácok sokat tettek érte, nem csak ma, de az utóbbi hetekben szintén. Ez most érett végre kézzelfogható győzelemmé. Bízom benne, hogy megfelelő lökést adva az előttünk álló kihívásokhoz.”

 

Király SE U16 - PVSK 4-4 (1-3)

Tóth-Vig Cs. - Sodics T., Nyári D., Őri B., Károly K.- Bakucz D., Szász F.- Kulcsár, Kolompár Z., Samu D., - Tancsics D.

 

Csere: Bakucz M., Puporka A., Tóth D., Turczi D.

 

Góllövők: Kolompár Z., Samu D., Tancsics D., Bakucz M.

 

Marton Róbert tudósítása:

„Rekkenő hőségben fogadtuk a Pécsi VSK csapatát a Király Sportlétesítményben. Az első félidő közepéig elsősorban mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, majd megindult a gólgyártás.

A vendégek támadója egy 16-oson belül megnyert párharc után a hosszú sarokba lőtt. Hamarosan egy sarokrúgást követően Kolompár remek fejessel egalizált. Szinte a középkezdés után egy védővonalban eladott labdát köszöntek a vendégek és ismét náluk volt az előny. Sőt a félidő lefújása előtt egy beadás után a kapunkba fejelve a beadást, kétgólos előnyre tettek szert.

A második félidő is rosszul kezdődött, azonnal gólt kaptunk, így már három volt a különbség.

Szerencsére nem fogott meg bennünk ez a korai találat. A gólt követően óriási akarattal, nem ismerve elveszett labdát, egy mélységi passz után Samu megszerezte a szépítő találatot, ami után további erőket mozgósítottunk a további találatokért. Egy beadás utáni kipattanó labdára Tancsics lecsapott és már csak egy gól volt a hátrányunk.

Két "csodacserénk" pedig, összehozta az egyenlítő találatot! Az U-15 csapat játékosa Tóth D., egy parádés labdával ugratta ki a vele együtt becserélt Bakucz Mirkót, aki a kapuba bombázott, így három gólos hátrányból kiegyenlítettünk. Sőt, a meccslabda is a kezünkben volt, de az utolsó percben a kapussal szembeni lehetőség kimaradt, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

 

Nagyon büszke vagyok a srácokra, akik úgy gondolom, hogy az őszihez képest nagyot léptek előre mentalitásban, aminek az eredménye ma is megmutatkozott! Ritka, amikor egy csapat háromgólos hátrányból fel tud állni, főleg annak tudatában, hogy a mai rekkenő  hőség mellett, szombaton többen is sok időt töltöttek a pályán, különböző korosztályokban.”


U17-es bajnoki mérkőzés:

Király SE – Tatabánya SC 6-0 (3-0)

VARJU-NYÁRI (Károly 66.p.), TÓTH, Breznovits, WILHELM- Mayer, LÁSZLÓ (Polgár 76.p.), Baumgartner- SZÁSZ (Kulcsár 55.p.), BAKUCZ (Tancsics 55.p.), Gergely 

Gólok: László 35.p., 39.p. és 59.p., Bakucz 42.p., Szász 47. és 49.p

Kovács Zsolt tudósítása:

„A 20. fordulóban a Tatabánya csapatát fogadtuk a Király Sportlétesítményben. Győzelem esetén a Tatabánya a dobogóért való küzdelemben, míg mi a középmezőnybe tudtunk volna kapaszkodni.

Mindkét csapat több U16-os játékossal vágott neki a mérkőzésnek.

A déli nagy meleghez az első húsz percben a vendégek alkalmazkodtak jobban, mi nem találtuk a ritmust, sok technikai hibával játszottunk. Szerencsére ezt a gólra nem tudta váltani a vendégcsapat. Az “ivószünet” pont jókor jött nekünk, rendezni tudtuk a sorokat. Utána azt a csapatot láttam, amelyet az elmúlt időben. Kimondottan jól játszva, szép támadásokat vezettünk. A párharcokat jó helyeken nyertük meg és azokból jól jöttünk ki támadásba. Kettő ilyen szituáció után mindkétszer Bakucz tálalt László elé, aki egyszer sem kegyelmezett. A félidő vége előtt még Bakucz szabadrúgás góljával koronázta meg a félidei teljesítményét.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Most Szász percei következtek, először nem ismert elveszett labdát és szemfüles gólt szerzett. Majd két percre rá egy gyönyörű Bakucz-Gergely összjáték után Gergely jól talált Szász elé.

Ezután mindkét csapat cserékkel változtatott, helyzetek mindkét oldalon adódtak. A kegyelemdöfést László adta meg, aki így mesterhármast elérve koronázta meg teljesítményét.

Büszke vagyok a srácokra az első húsz perc kivételével teljesen megérdemelten nyertek egy gyengébb napot kifogó Tatabánya ellen. A srácok igenis rászolgáltak erre a nagyarányú győzelemre. Külön örülök, hogy fiataljaink egytől egyig jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat.”

 

 

Király SE U19 – Gyirmót SE Győr U19 (1:0) 1:1

 

Csapatösszeállítás:

Ady Cs. Fliegler Á., Vass D. (Greffer B. 46’), Kiss R., Horváth B., Vilics M. (Teklits V. 46’), Nagy Á., Márkus D., Király K., Németh K. Kovács Sz.

Kovács Áron.

 

Dancs Zoltán tudósítása:

„Az MLSZ Regionális U19 Kiemelt Nyugati csoport 20. bajnoki mérkőzésére a Gyirmót SE csapatát fogadtuk hazai környezetben. Ellenfelünk a tabella élén, veretlenül vezeti a bajnokságot. Ennek tudatában léptünk pályára.

Gyirmót a mérkőzés kezdetétől fogva meg akarta mutatni, hogy miért is állnak a bajnokság élén. A győri csapat labdabirtoklási fölénye ellenére mi is kezdeményező játékot igyekeztünk felmutatni. A 36. percben egy lendületes támadás végén Márkus Dominik adta középre a labdát, a hosszú oldalon érkező Kovács Szabolcs önzetlenül Király Krisztián elé tálalt, aki nem hibázott és a kapuba gurította a játékszert. (1:0)

A második félidőben, sajnos hamar, már a 49. percben egalizálni tudott ellenfelünk. A hirtelen jött rövidzárlat után nem esett össze a csapat és bár nagy veszélyt nem jelentettünk az gyirmóti kapura, magabiztos labdakihozatalokkal próbálkoztunk. A második félidőben az eredmény már nem változott. A kapuban Ady Csaba nagy magabiztossággal állta a vendégtámadásokat és csapattársai is rendre kisegítették.

Büszke vagyok a csapatomra! Sokáig úgy tűnt, hogy az előző heti mérkőzésünk forgatókönyvét írjuk. Viszont a mai napon, szervezettségünk és a küzdeni akarásunk, végre határozottsággal és magabiztossággal is párosult, ami 1 pontot eredményezett egy, a bajnokságot joggal vezető csapat ellen.”

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
1812345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek