Hírek
vissza
2024/212

Sikeres és hasznos mérkőzéseket játszottak a hétvégén UP csapatainkSzerző: Németh Zsolt

Sikeres és hasznos mérkőzéseket játszottak a hétvégén UP csapataink

 

Voltak csapatok, amelyek teremtornán szerepeltek a hétvégén, de számos szabadtéri találkozót is rendeztek utánpótlás csapataink számára. Több szép győzelem is született, de a játékosok hozzáállásával a többi találkozón sem akadt probléma.

 

 

Szombat délelőtt Székesfehérváron a Főnix téli teremtornáján vett részt U7-es csapatunk.

A meccsekről Kiss Gábor küldött jelentést:

„Két csoportban összesen 10 csapat mérkőzött meg egymással. Számunkra szokatlan körülményekhez kellett alkalmazkodnunk a tornán. 4v4 ellen kellett játszanunk, nagyobb méretű pályán, oldalt palánkkal. A játékosaim ügyesen alkalmazkodtak az új szabályokhoz. Végig agilisan, lelkesen fociztak. Nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk. Sajnos ezen a napon a szerencsével kissé hadilábon álltunk. A kiélezett ki-ki meccseken sajnos egy góllal mindig alul maradtunk, hiába a sok helyzet, kapufa, sajnos a csoportküzdelmek után az alsó házban folytattuk a tornát. Ott azonban minden mérkőzésünket megnyertük, így a tornát az 5. helyen zártuk. Maradt bennem némi hiányérzet, hiszen szerettünk volna dobogós pozícióban végezni, érmet szerettünk volna nyerni. De majd legközelebb!

A délelőtt elérte a kitűzött célt, hiszen jól érezték magukat, sokat fociztak, rengeteg gólt szereztek és hasznos torna tapasztalatokat gyűjtöttek a játékosok.

A csapat tagjai: Németh Ármin, Héra Zétény, Gáncs Attila, Lukátsi Zalán, Varga Szilárd, Rácz Alexander

Király SE – III. Kerület 1:2

Király SE – Monor 9:3

Király SE Puskás Akadémia 3:4

Király SE – Főnix Gold 2:5

Király SE – Szilády 7:3

Király SE – Puskás Akadémia 6:2

 

Ritzingben szerepelt U11 korosztályunk az SC Sopron által szervezett tornán.

Schimmer Zoltán értékelése:

„A gyerekek fejlődését jól szolgáló tornán tudtunk részt venni, rengeteg új impulzussal találkozhattak, köszönhetően a palánkos pályának. Minden mérkőzést nagy iram jellemzett, így pillanatok alatt kellett alkalmazkodniuk az új játék helyzethez. Mérkőzésről-mérkőzésre lendültünk bele a játékba és használtuk ki az újdonságnak számító palánk adta lehetőségeket. Egy mérkőzést leszámítva, maximálisan meg voltam elégedve játékosaim teljesítményével, hiszen hozzáállásból kitűnőre vizsgáztak. Külön öröm számomra, hogy az edzéseken gyakorolt elemek is egyre gyakrabban megjelennek éles körülmények között. Hat mérkőzésünkből kétszer győztesen hagytuk el a pályát, míg három egygólos ki-ki mérkőzésen szenvedett vereség mellett egy nagyobb arányú vereséget szenvedtünk, így az 5. helyet szereztük meg a hét csapatos tornán.”

 

Eredmények:

Király SE-SC Sopron 0:1

Király SE-ETO FC Győr 1:2

Király SE-Sturm Graz 0:6

Király SE-Fussballschule Raffl 2:1

Király SE-Csorna 5:2

Király SE-Petrzalka 2:3

Keret:

Sánta Botond, Binder Levente, Fülöp Máté, Czlenner Benett, Szabó Bence, Németh Ádám, Halmosi Medox, Csergőffy Ákos, Imre Ádám, Horváth Bence, Bogár Bence, Márkus Bálint, Kovács Barnabás

Csapatunkból Kovács Barnabás bekerült a torna All Star csapatába!

 

FC Sárvár U13 – Király SE U12 3:0

Horváth Péter értékelése:

„A mai napon csak helyenként volt tetszetős a játék. Nagyon kevés ideig valósították meg a pályán a gyerekek, amiket tanulunk. A területhasználat nem igazán jelent meg. Nagyon sok technikai hibával játszottak. Ami pozitívum volt, hogy harcosak, agresszívak voltak a fiúk, nem ijedtek meg a nagyobb korosztálytól, minden párharcba keményen mentek bele. Jól bírtuk erőben a mérkőzést, a meccs végén is tudtunk letámadni és támadásokat építeni. A kapu előtt sajnos folyamatosan rossz döntéseket hozunk és nem fejezzük be a támadásainkat. A fejlődésünket szolgálják ezek a találkozók is, mikor nagyobbak ellen kell focizni!” 

 

NK Nafta U13 - Király SE U13 2:0

Németh Bálint így látta a mérkőzést:

Ezen a találkozón sok fiatal játékos kapott lehetőséget, a 14 fős keretből hét 2012-es születésű volt. A mérkőzés nagy részében tetszett az, amit a pályán láttam. A második félidőben végig domináltunk, helyzetek sokaságát puskáztuk el. Ha előbb alkalmazkodunk a külső tényezőkhöz, jobb eredményt érhettünk volna el. 

 

Király SE U14 - KFC Komarno U14

Végeredmény: 7-0 (3-0)

Összeállítás: Krancz Bálint (Petneházi Ádám) - Szalay Zalán, Börzsei Péter, Imre Bálint, Drótos Berton (Horváth Olivér) - Németh Hunor, Hegyi Marcell (Szabó Dóra), Sodics Mátyás (Lajos Botond) - Kósa Botond, Kerék Bálint, Németh Barna

Vezetőedző: Töreki Amand

 

Gólszerzők: Németh Hunor 2, Kerék Bálint, Hegyi Marcell, Sodics Mátyás, Kósa Botond, Szabó Dóra

 

Töreki Amand így foglalta össze a sikeres találkozót:

"Labdával való játékunk, azon belül is a labda nélküli elmozgásaink és az alakzat építéseink-bontásaink nagyon magas szintűek voltak a mai napon, amivel már a 20. perc környékén teljesen felőröltük az ellenfelünket. Stílusunk folyamatosan fejlődik, játékunk egyre komplexebb lesz, amely által a játékosok egyénileg is fejlődnek, egyre több mindent adaptálnak a labdarúgásból.

A mai napon öröm volt nézni, ahogyan élvezik a futballt, tartalommal töltik meg a mérkőzést, és emellett folyamatosan arra törekszenek, hogy újabb gólokat szerezzenek.

Azonban még mindig rengeteg munka áll előttünk, vannak dolgok amiken javítanunk kell, de az út amin haladunk az bizakodásra ad okot."

 

Király SE U15 - KFC Komarno U15 2:3 (0:0)

Borhy Zs. (Tóth Do.) - Szász Á., Turczi D., (Dergecz M.) Somfalvi Á., Gerencsér Z. - Tóth Dé., Tanai F. (Nagy Á.) - Őri B., Kolompár Z., Molnár Á. - Szabó B.

Gólszerző: Turczi D. 2

 

Hujber Bálint beszámolója:

Az idei második mérkőzésünkön 60 percig két teljesen egyenrangú ellenfél próbált fogást találni a másikon. Bár többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, kapura úgy érzem mi voltunk a veszélyesebbek. Csapat és egyéni védekezésünk aránylag rendben volt. A megszerzett labdákból ötletesen és lendületesen próbáltuk a támadásokat végigvinni. Az utolsó megoldások még nem voltak pontosak, de az elképzelés abszolút megvolt a fejekben. Kissé fásultan mozogtunk, még hiányzik a társaságból az igazi robbanékonyság, de ebben az időszakban ez normális. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, látszik már, hogyan és mit szeretnék játszani labdával és labda nélkül is.

 

Király SE U16 – NZ Gleisdorf 0-0 (0-0)

Bakucz M. - Sodics, Nyári, Turczi, Samu, - Gombás, Őri, - - Kulcsár, Kolompár, Károly - Tancsics

Csere: Tóth-Vig Cs., Gerencsér, Szabó B

 

Marton Róbert jelentése:

Szombat délelőtt az NZ Gleisdorf csapatát fogadtuk a Király Sportlétesítményben. Ezúttal is több fiatalabb játékos szerepelt a mérkőzésen. Sajnos az első félidő nagyon felejthetőre sikeredett. Sok hibával, pontatlanul játszottunk, rendre rossz döntéseket hoztunk, kapura veszélytelenek voltunk. Egyedül a védekezésünk volt elfogadható.

A második félidőben már voltak szép támadásaink, helyzeteink, lövéseink, de a kapuba nem sikerült betalálni, ahogy a vendégeknek sem.

Összességében egy hozzánk hasonló képességű, de felépítésre jóval erősebb csapat ellen, igazságos eredmény született.

 

Király SE U17 - Gleisdorf U17 3-1 (2-0)

Gólok: László (2), Gergely

Kovács Zsolt összefoglalása a mérkőzésről:

Egyetlen hazai felkészülési mérkőzésünket az osztrák harmadosztályban szereplő Gleisdorf korosztályos csapatával játszottuk. Nyáron már megmérkőztünk az osztrákokkal, akkor Ausztriában 4-1-es hazai siker született, tehát minden okunk megvolt a visszavágásra.

Az első félidőben nem játszottunk jól, de masszívak, kompaktak voltunk. Két Iváncsics szöglet után, mindkétszer László érkezett remekül, először lábbal, majd fejjel nem kegyelmezett. 2-0 után lezárhattuk volna a mérkőzést, de Gergely ordító ziccerben hibázott. Ellenfelünknek első félidőben egyetlen helyzete egy szöglet utáni kipattanó labda után volt, de Guzmics kétszer is bravúrral védett.

A második félidőt szakmailag nehéz értékelni, egyetlen cserénk volt, illetve a héten az edzések sem úgy alakultak kívülálló okok miatt, ahogy terveztük. Pozitívum, hogy a bajnokságban ezeken a mérkőzéseken kiénekelték a sajtot a szánkból, de most 2-1-es állásnál Szász remek labdája után Gergely már nem hibázott és lezárta a mérkőzést.

Nehéz helyzetben vagyunk ezek a sikerek, mind erőt adnak nekünk, végre ma ismét megtanultunk nyerni. A győzelmet Bodor Áronnak ajánljuk, aki oldalszalag szakadást szenvedett, hosszabb kihagyás vár rá. A csapat Veled van Áron, várunk vissza!

 

 

Király SE U19 – Nebuló KSE U19 3:1 (1:1)

Mezőnyjátékosok:

Horváth B., Vass D., Karvalics K., Horváth D., Kovács Sz., Balikó Á., Király K., Nagy Á., Márkus D., Németh K., Teklits V., Greffer B., Ligeti L.

Kapusok:

Ady Cs., Varju V.

 

Dancs Zoltán összefoglalója:

Hétvégi felkészülési mérkőzésünket az MLSZ Regionális U19 alap Északnyugati csoport 5. helyezettjével játszottuk. Fizikálisan erős ellenféllel szemben egy olyan felkészülési mérkőzést vívtunk, ahol tudtuk azokat a játékelemeket is gyakorolni, amikben eddig lemaradásunk volt.

Ellenfelünk masszív védekezésből igyekezett gyors kontrákat végrehajtani, ennek eredménye, hogy ők szerezték meg a vezetést az első félidőben. Még ebben a játékrészben sikerült gólt szereznünk és ígéretes támadásokat vezetni, azonban többször már nem sikerült feltörni az ellenfél védelmét.

A második félidőben is a mi akaratunk érvényesült és meglehetősen hamar két gólt sikerült szerezni, szemre is tetszetős támadások végén. A mérkőzés egészét tekintve mezőnyfölényben játszottunk. Sokat fejlődtünk mentális téren és azokban az alapelvekben, amikben javulnunk kellett az eredményesség érdekében. Labda birtokában gyorsabb a játékunk, viszont továbbra is tartom, hogy az ellenfél kapuja előtt még határozottabbnak kell lennünk és akkor ezeket a mérkőzéseket nagyobb gólkülönbséggel is abszolválhatnánk. 

A Mérkőzésen lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, illetve sérülésből visszatértek. Minden játékosommal elégedett vagyok, de ez is csak arra hívja fel a figyelmet, hogy szorgalmas és alázatos munkát kell végezni hétről-hétre, edzésről-edzésre.

 

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek