Hírek
vissza
2023/1118

Schimmer Szabolcs szabadrúgása döntött a Király SE javáraSzerző: Németh Zsolt

Schimmer Szabolcs szabadrúgása döntött a Király SE javára

Kevés eseményt, meddő mezőnyjátékot láthatott a közönség az első félidőben. A szünet után rákapcsolt a Király SE, a cserék is jól szálltak be és a meccs hajrájában Schimmer Szabolcs szabadrúgás gólja döntötte el a találkozót, amelyen a vendégek szervezetten, elszántan játszottak, de a második játékrész fölénye alapján megérdemeltnek mondható a Király SE sikere.

A mérkőzés elején néhány hazai helyzetet láthattunk, volt kapura tartó lövés is, de nem sikerült a hálóba találniuk Halmosiéknak. A félidő derekán a vendégeknél volt többet a labda, ám veszélyes helyzetig nem jutottak. A szünet közeledtével a Királynak akadt két lehetősége, de ezek is kimaradtak majd egy vendég lövés ment alig fölé. 45 perc után gól nélküli döntetlen állt a táblán. A második félidő elején azonnal nagyobb elszántsággal játszott, több támadást vezetett Hegyi László csapata, amely a kapuba is betalált, de Halmosi Péter közeli találatát leshelyzet miatt érvénytelentette a játékvezető. Tovább nyomott a Király, de a csákányi kontrákban is akadt néha veszély. A 83. percben Potyi Gábor ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos előterében. Schimmer Szabolcs állt a labda mögé, és jó 20 méterről, jobbal csavart a hosszú sarokba. Akadt még lehetőség a Király SE számára, de gól már nem született. A vártnál talán nehezebben, de végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot Hegyi László együttese.

 

Király SE - Csákánydoroszlói KSE 1-0 (0-0). - Király Sportlétesítmény, vármegyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda György (Andrejek Szabolcs, Marton András)

Király SE: Király – Takács, Fábián (Marton 46.), Szabó (Schimmer 46.), Czöndör, Kiss, Rózsás, Halmosi, Csákvári (Kudron 83.), Potyi (Katona 86.), Sipőcz (Márfy 46.)

Edző: Hegyi László

Csákánydoroszlói KSE: Tóth – Sáfár (Hotváth 77.), Török, Düh (Dudás 85.), Pandur, Dedics, Sárközi, Beke (Márton 52.), Albert, Németh, Takács

EdzőKurucz Ádám

Gólszerző: Schimmer 83.

 

Hegyi László: - Nagyon lassan játszottunk az első félidőben, az ellenfél ezt le tudta védekezni, amiből kontrákat is igyekeztek vezetni. Muszáj volt váltanunk a szünetben, jól szálltak be a cseréink, lendületet adtak a csapatnak. A széleken az ellenfél mögé tudtunk kerülni, és sok helyzetet dolgoztunk ki. Volt, hogy a gólvonalról rúgta ki az ellenfél. A lelkesedés bennük volt, de a végén egy szabadrúgásból meg tudtuk tartani a három pontot.

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek