Hírek
vissza
2021/713

Schimmer Szabolcs a Király SE-ben építi edzői karrierjét

Schimmer Szabolcs a Király SE-ben építi edzői karrierjét

Összesen 422 profi mérkőzés (Európa Liga, NB I., NB II., Ligakupa) tapasztalatával erősített B tehetségközpontunk, hiszen a pályafutását a Szombathelyi Haladásban befejező Schimmer Szabolcs főállású edzőként a Király Sportegyesületben folytatja, építi tovább edzői karrierjét. Szabolcs a futballt sem hagyja abba, megyei I-es együttesünkben játszik az előttünk álló szezonban. 

 

 

 

 

Schimmer Szabolcs öt éve dolgozik KSE egyéni képző edzőjeként - az előző idényben U11-U12-es csapataink profitálhattak legtöbbet szakmai tudásából -, mellette az elmúlt években a Szombathelyi Haladás (és egy fél idény erejéig a Sárvár FC) csapatát erősítette futballistaként. A zöld-fehéreknél a 2021/22-es évadtól már nem játékosként, hanem az edzői stáb tagjaként számítottak volna a 37 éves Schimmer Szabolcsra, aki egyesületünktől is kapott ajánlatot, szerettük volna még jobban bevonni a szakmai munkába, főállású edzői státuszt kínáltunk neki.

- Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen köztudott, hogy ezer szállal kötődöm a Haladáshoz, de a Király SE-ben öt éve elkezdett munkát is nagyon élvezem. Szeretném az edzői pályafutásomat is lépésről lépésre felépíteni, úgy, ahogyan tettem azt játékos karrieremmel is. Azzal, hogy a Király SE B tehetségközpont minősítést kapott az MLSZ-től, nagy fejlődési lehetőség előtt áll, és ennek az útnak, ennek a fejlődésének szeretnék én is a részese lenni. Tanulni, fejlődni, tapasztalatot gyűjteni, ezek számomra most a legfontosabbak, és erre a Királynál jobb helyet nem is találhatnék. Új életet kezdek a profi futball után, és jó ezt egy olyan közösségben megtenni, ahol ismernek, bíznak bennem, megbecsülnek, megvannak a szakmai kihívások, és még jól is érzem magam. Nagyon megtisztelő volt, hogy a Haladásnál az edzői stáb tagjaként számoltak volna velem, köszönöm ezúton is, hogy bennem gondolkodtak, és bízom benne, hogy el fog jönni az az idő, amikor újra megtalál a feladat, én pedig már kellő tapasztalattal a hátam mögött, nem kihagyva a megfelelő lépcsőfokokat, készen állok annak elfogadására. Hiszen távlati céljaim között szerepel, hogy edzőként a felnőtt futballban vállaljak majd szerepet, de ennek még nem most van itt az ideje. Először a stabil alapokat szeretném lerakni, és ehhez a legjobb helyen vagyok. Az edzősködés mellett a játékot is folytatom, szeretnék segíteni megyei I-es csapatunknak céljai elérésében - engedett betekintést döntése hátterébe Schimmer Szabolcs, aki főállású edzőként a 2021/22-es szezonban U12-es csapatunkat irányítja, készíti fel.

Schimmer Szabolcs és Király Gábor

- Nagyon komoly erősítésként tekintünk Szabolcsra, akit Szombathelyen senkinek sem kell bemutatni. Játékos múltja, emberi tulajdonságai, szakmai kvalitásai mind-mind alkalmassá teszik, hogy a jövő edzői generációjának meghatározó tagja legyen. Egy motivált, intelligens szakemberről van szó, aki nagy segítségünkre lesz abban, hogy tehetségközpontunk szakmai célkitűzéseit együtt meg tudjuk valósítani. Az a tapasztalat, amivel Szabi vagy a tavaly nyáron érkezett Halmosi Peti rendelkezik, hatalmas segítség az öltözőben fiataljainknak - reagált az A licences szakember érkezésére Király Gábor, egyesületünk elnöke.

 

 

Kapcsolódó témák: U12-es csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
481234
49567891011
5012131415161718
5119202122232425
52262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek