2023/111

Potyi Gábor a Király SE-vel lenne újra bajnokSzerző: Németh Zsolt

Potyi Gábor a Király SE-vel lenne újra bajnok

Szerdán este megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Király SE felnőtt együttese, soraiban egy új játékossal. Potyi Gábor Teskándról érkezik egyesületünkhöz, hogy középpályásként segítse csapatunkat, amelynek célja nem változott ahhoz képest, amit a szezon előtt kitűztünk.

– Korábban is volt már érdeklődés irántam a Király részéről, de akkor ez még nem jött össze. Most télen viszont sikerült ide igazolnom. – mondta a középpályás, aki korábban többször volt bajnok a megyei első osztályban.

– A klubnak komoly céljai vannak, szeretnék a részese lenni annak, hogy ezeket sikerüljön elérni. A legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot, a többit majd meglátjuk.

Mi lehet Potyi Gábor szerepe ebben? Mi tehet hozzá a csapat teljesítményéhez?

– A játékszervezésben, a kombinatív játékban biztosan tudok segíteni. Az elmúlt fél év után mentálisan nem vagyok a legjobb állapotban, mert nem sikerült túl jól ez az időszak, ezért ebben előre kell lépnem, de fizikálisan rendben vagyok. Van előttünk egy hónap a felkészülésre, ez idő alatt minden rendeződhet és akkor biztos vagyok abban, hogy hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez.

Hogyan és honnan vezetett az út a Király SE-hez?

– Az utóbbi félévet Teskándon töltöttem, előtte viszont hosszabb ideig lakóhelyemen, Sárváron játszottam, ahol az utóbbi két évben megnyertük a megyei elsőosztályú bajnokságot. Az egy jó csapat volt, de a bajnoki címek ellenére nem sikerült az osztályváltás. Viszont érkeztek ide a nyáron ottani csapattársaim, akikkel most együtt fogok játszani. Ők Csákvári Zsolti és Horváth Andris. Mindkettőjükkel nagyon jó kapcsolatban vagyok, Andrissal különösen, ez is segíthet a beilleszkedésben.

Hegyi László, a felnőtt csapat vezetőedzője is várakozással tekint Gábor érkezése elé.

– Örülünk, hogy egy ilyen képességű játékost a körünkbe tudtunk fogadni! Nagyon örülünk, hogy itt van. Értelemszerűen a középpályát akarjuk vele megerősíteni, hiszen rutinos játékosnak mondható már itt, a megyei I-ben. Az ő mentalitásával, akaratával és játéktudásával erősödik a középpályánk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Elsősorban ezek az elvárásaink vele kapcsolatban. A csapat céljai pedig változatlanok. Ugyanaz, mint amiről a féléves értékelésben beszéltem, szeretnénk a tabella élén zárni a bajnoki idényt.