Hírek
vissza
2021/205

Összefogás: Állítsuk talpra Noelt!

Összefogás: Állítsuk talpra Noelt!

A Dogs Elite és az Ultras Savaria Basketball szervezett szombathelyi szurkolói csoportok kezdeményezésére és felkérésére három sportszervezet - a Falco KC, a Haladás VSE és a Király SE - is csatlakozott egy SMA II. betegségben szenvedő kisfú, Noel speciális, génterápiás gyógykezelésére indított gyűjtéshez.

Mire gyűjtenek?

Noel Vas megyei kisfiú, aki az SMA II. betegségben szenved, ami egy gerinc­eredetű izomsorvadás, egy ritka, genetikai úton öröklődő betegség. A gyógyuláshoz egy speciális génterápia szükséges, amit a kisfiúnak kétéves koráig kell megkapnia, ahhoz, hogy teljesen felépülhessen. A terápia 730 millió forintba kerül, és Magyarországon jelenleg nem tartozik az államilag támogatott kezelések közé.

Noel érdekében rengetegen mozdultak meg, magánszemélyek, civil szervezetek, cégek - és immár szurkolói csoportok, sportszervezetek is támogatják a gyűjtést.

Szurkolói kezdeményezés

A Dogs Elite, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának egyik legrégebbi szervezett drukker csoportosulása, és az Ultras Savaria Basketball (USB), a Falco KC szurkolói csoportja 100-100 ezer forintot ajánlott fel Noelnek.

Őze Balázs (Dogs Elite) és Mondl Szilárd (USB) felkérésére a támogató kezdeményezéshez első szóra csatlakozott a Falco Vulcano-Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata, a Haladás VSE futsal-szakosztálya és Király Gábor sportegyesülete, a Király SE is.

Az egyesületek válogatott sportolóik által aláírt mezeket ajánlottak fel, amelyekre bárki nyilvánosan licitálhat majd, aki szeretne segíteni Noelnek.

Válogatott mezekre lehet licitálni

A Falco két saját nevelésű szombathelyi válogatott játékosa, Váradi Benedek és Perl Zoltán aláírt dresszét bocsájtja aukcióra, a futsalosoktól a nemzeti tizenegy csapatkapitánya, Dróth Zoltán szignózott mezére lehet licitálni, míg a Király SE-től a 108 fellépésével válogatottsági rekorder Király Gábor, valamint a 35-szörös válogatott Halmosi Péter írta alá az egyesület sárga mezét, abban a reményben, hogy minél magasabb összegért kel majd el a nyilvános árverésen.

A mezekre egy, a Noel gyógyulásáért létrejött nyilvános csoportban lehet majd licitálni, itt: https://www.facebook.com/groups/253372286132586

2021.02.08-15. között.

A dresszek kikiáltási ára egyenként 30.000 forintról indul.

Az akcióban résztvevő három szombathelyi egyesület és két szervezett szurkolói csoport őszintén hiszi, hogy a Noel gyógyulásáért indított kezdeményezés eléri célját, és sok-sok felajánlásból végül összegyűlik a speciális génterápia megkezdéséhez szükséges összeg.

Egyúttal arra hívja fel a figyelmet, hogy aki teheti, lehetőségeihez képest segítse Noel ügyét.

Akár a nyilvános licit során, akár más eszközökkel.

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
051234567
06891011121314
0715161718192021
0822232425262728
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek