2020/819

Az országos főtáblán a Magyar Kupában

Hazai pályán hátrányból sikerült kivívni a továbbjutást a labdarúgó Magyar Kupa Vas megyei harmadik fordulójában, az ellenfél a Rábapaty volt.

Király Sportegyesület-Rábapatyi KSK 2-1 (0-1). - Király Sportegyesület, 100 néző, Országos Magyar Kupa Vas megyei 3. forduló, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sebesi.

Király SE: Tóth Á. - Kiss K., Subicz, Lakosi, Devecseri - Kovács B., Németh B. - Nyári, Hujber (Kudron a 26. p.), Reseterits (Kiss Á. a 76.) - Fábián (Sásdi az 56.p.). Edző: Hegyi László.

Rábapaty: Király T. - Könczöl, Meicz (Farkas B. a 26. p.), Piros P., Gosztolya (Rövid a 46.p.), Csupor, Kovács T., Balhási, Fehér K., Fehér E., Nardai. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerző: Nyári a 65., Kudron a 83., illetve Meicz a 20. percben.

A Magyar Kupa megyei harmadik fordulójában először lépett pályára csapatunkban kezdőként a Szegedről igazolt 17 és fél éves kapus Tóth Ádám, szintén ott volt a kezdő sípszó pillanatában a 16 esztendős Nyári György, Halmosi Péter játékengedélyére azonban még várni kell, így ő a mérkőzés előtt külön edzett. A csapatunkat hétvégén a bajnokságban 3-0-ra legyőző vendégek ezúttal foghíjas kerettel érekeztek, munkahelyi elfoglaltságok miatt  mindössze két cserejátékost tudtak a kispadra ültetni.

A viszonylag kevés eseményt tartogató első félidőben mégis a Rábapaty szerzett vezetést egy nagy hazai hibát kihasználva. A második félidőre egy jóval agilisabb Király érkezett a gyepre, és ennek meg is lett az eredménye: Subicz büntetője ugyan még kimardt 0-1-nél, de Nyári és Kudron góljával sikerült a fordítás, így a Király SE egy év kihagyás után ismét felkerült az országos főtáblára a Magyar Kupában.

Hegyi László: - Hosszú menet előtt vagyunk, az ilyen meccsek, sikerek építik a csapatot.

A Király SE mellett Vas megyéből a Táplán SE-t 4-1-re legyőző Sárvár FC és a Celldömölk ellen 1-1 után büntetőkkel (8-7) továbblépő Szarvaskend SE folytathatja a főtáblán.